طرز تهیه شیشلیک گوسفندی که یکی از غذاهای بسیار لذیذ ایرانی مثل لوبیا پلو یا جوجه کباب و کباب تابهای است. را به شما به سادهترین حالت ممکن اموزش میدهیم. شیشلیک یکی از غذاهای به شدت اشرافی در ایران به شمار میاید. همچنین شیشلیک گوسفندی را شما در بهترین رستورانها و در مراسمات بسیار خاص برای مهمانهای ویژه سرو و نوش جان میکنید.
طرز تهیه شیشلیک گوسفندی غذایی است. که فوت و فن خاص خود را دارد. از این رو ما به شما آن را اموزش میدهیم. که به بهترین نحو ممکن گوشت را لذیذ و مزهدار کنید. این غذا جرو غذاهای اصیل و سنتی ایرانی مثل کلم پلو شیرازی و دیزی قهوه خانهای و ته چین مرغ است. کمتر کسی را میتوان پیدا کرد. که از مصرف این غذا لذت نبرد.
بهترین روش برای مزهدارکردن و پخت صحیح، تبدیل گوشت نرم، آبدار و خوشعطر را کار هم اموزش میبینیم. در این مطلب گامبهگام و کاربردی تمام جزئیات مورد نیاز برای تهیه شیشلیک گوسفندی در خانه یا برای مهمانی را توضیح میدهم. تا نتیجهای در حد رستوران داشته باشید. تا بتوانید در کنار خانواده و عزیزان خاطرهای دلچسب بسازید.
طرز تهیه شیشلیک شاندیز
مواد لازم برای طرز تهیه شیشلیک گوسفندی برای 4 نفر:
دنده گوشت گوسفندی | برای هر نفر 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
گوجه | 8 عدد |
کره حیوانی | به میزان لازم |
ادویه | در توضیحات |
اب لیمو تازه | 1 قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | 200 گرم |
برای طرز تهیه شیشلیک گوسفندی ابتدا گوشت را به خوبی پاک کنید. در صورت لزوم چربی اضافی را جدا کنید. اما مقداری چربی باقی بگذارید. تا یک مقدار چرب و لذیذ شود. برشها را به اندازههای یکنواخت (حدود 3–4 سانتیمتر ضخامت) قطعه کنید. این کار باعث میشود تا پخت یکنواخت شود. اگر با استخوان همراه است، آن را تمیز کنید تا گوشت بهتر به سیخ بچسبد.
قبل از مزهدار کردن، گوشت را با حوله کاغذی خشک کنید. برای برشهایی که از ران هستند، خلاف جهت الیاف گوشت برش بزنید تا تردی بیشتر حاصل شود. مزهدار کردن کلید لطافت و عمق طعم است. پیار را خلالی برش بزنید. همراه ماست چکیده 200 گرم، کره حیوانی 2 قاشق غذاخوری، آب لیمو 1 قاشق غذاخوری، 1 قاشق چایی خوری نمک، 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه، نیم قاشق چایخوری زردچوبه و 1 قاشق چایخوری پودر سیر را باهم ترکیب کنید.
در ادامه طرز تهیه شیشلیک گوسفندی گوشت را به خوبی با مواد آغشته کنید. سپس در ظرف دربسته قرار دهید و حداقل 6 ساعت در یخچال بگذارید. البته ایدهآل 12 تا 24 ساعت است. اسید ماست و لیمو به تجزیه پروتئین کمک کرده و باعث نفوذ طعم میشود. اما بیش از 24 ساعت برای برشهای بسیار نازک میتواند بافت را بیش از حد سست کند. برای عطر بیشتر میتوانید 1 قاشق چایخوری پودر پیاز یا رنده پوست لیمو اضافه کنید.
طرز تهیه شیشلیک گوسفندی رستورانی
برای طرز تهیه شیلیم گوسفندی قبل از سیخزنی گوشت را از یخچال خارج کنید تا 30–60 دقیقه به دمای محیط برسد. سیخها را از جنس فلز انتخاب کنید. پهنای مناسب کمک میکند تا گوشت بر روی اتش نچرخد. هر قطعه را محکم ولی بدون فشردگی زیاد روی سیخ قرار دهید. تا هوا به خوبی بین قطعات جریان یابد.
در ادامه طرز تهیه شیلیک گوسفندی بهتر انکه فاصله بین قطعات حدود 5 میلیمتر باشد. اگر از گوشت با استخوان استفاده میکنید. ترتیب قرارگیری طوری باشد که استخوانها بیرون سیخ مشهود باشند. تا پخت استخوانی یکنواخت شود. قبل از گذاشتن رو آتش، سیخها را کمی با کره چرب کنید. در این هنگام گوجههرا به خوبی بشویید. وقتی که آب آن خارج شد. گوجه را نیز به سیخ بکشید. هر سیخ 4 گوجه و در مجموع 2 سیخ نیز گوجه اماده کنید.
درون منقل ذغال را به طور یکسان پخش و روشن کنید. هنگامی که اتش به خوبی به عمل امد. سیخهای شیشلیک را روی آن قرار دهید. اجازه دهید با حرارت یکنواخت به مرور زمان شیشلیک و گوجه بپزد و تغییر رنگ دهد. سپس ان را برگردانید. اگر میخواهید شیشلیک چرب و لذیذ تری را تجربه کنید. مقداری کره را اب کنید. سپس در اخر به شیشلیک بزنید. اگر خواستید با برنج سرو کنید. از اموزش طرز تهیه برنج استفاده کنید. نوش جان

کالری شیشلیک گوسفندی
بعد از طرز تهیه شیشلیک گوسفندی شاندیزی، به سراغ کالری شیشلیک میرویم. کالری شیلیک نسبت به میزان کره استفاده شده میتوان متغییر باشد. اما به طور میانگین در هر 100 گرم از شیشلیک 300 کالری وجود دارد. همچنین شیشلیک دارای 28 گرم پروتئین و 20 گرم چربی و 2 گرم فیبر نیز هست.
از این رو شیشلیک مناسب برای افراد ورزشکار میباشد. البته به میزان کره مصرفی نیز باید توجه شود. بهترانکه تا جای ممکن از روغن و کره بسیار کمی استفاده شود. همچنین افرادی که بیماری کلیوی دارند. بهترانکه از این غذا کمتر یا با نظر پزشک استفاده کنند. زیرا پروتئین این غذا زیاد است.
انتخاب بهترین نوع گوشت برای شیشلیک
برای طرز تهیه شیشلیک گوسفندی، انتخاب گوشت بسیار مهم است. گوشتهایی با الیاف کوتاه و چربی بین ماهیچهای مناسبتر هستند. دنده، قلوهگاه و ران گوسفندی نمونههای خوبی هستند. از گوشت خیلی پیر یا خیلی کم چربی پرهیز کنید؛ گوشت جوان با رگههای چربی متعادل بهترین نتیجه را میدهد. خرید از قصابی معتبر و پرسیدن تاریخ کشتار، نوع تغذیه دام و برش میتواند کیفیت نهایی را افزایش دهد. اگر بودجه اجازه میدهد، گوشت تازه بهجای منجمد ترجیح داده شود.

روشهای مختلف طرز تهیه شیشلیک گوسفندی
برای طرز تهیه شیشلیک گوسفندی میتوان روی ذغال، گاز یا فر تهیه کرد. بهتر انکه بر روی ذغال تهیه شود. زیرا طعم دود و کرهای شدن عطر و طعم بینظیری را به آ« میدهد. برای تهیه بر روی ذغال باید فاصله سیخ تا ذغال کنترل شود (حدود 20–25 سانتیمتر). در فر از حالت گریل یا ترکیبی گریل+کانوکشن استفاده کنید. سپس سیخ یا سینی را با فاصله از منبع حرارتی قرار دهید. گریل سریع سطح را میبندد و پخت آهسته داخل را تضمین میکند.
دیدگاهتان را بنویسید