طرز تهیه بریانی که یکی از غذاهای اصیل ایرانی و برای شهر زیبای اصفهان است. این غذا ریشه ای قدیمی در شهر اصفهان دارد. با گذشت زمان این غذای خوشمزه شهرتی در داخل کشور پیدا کرد. امروزه در تمامی نقاط کشور بریانی طرفداران خاص خود را دارد.
بریانی اصفهان به دلیل اینکه یک غذای سنگین است. بهتر انکه در ناهار میل شود. یکی از غذاهایی مثل باقالی پلو با گوشت و زرشک پلو با مرغ و سبزی پلو با ماهی و خورشت فسنجان که ما به شما پیشنهاد ویژه میکنیم که حتما انرا سرو و امتحان کنید. همین بریانی اصفهان است. طرز تهیه بریانی اصیل اصفهانی را به شما اموزش میدهیم انرا با نان سنگک سرو کنید.
همچنین این غذا جزو غذاهای محلی و ابرومندانه مثل کوقته تبریزی است که میتوانید انرا در مجالسی که دارای صمیمیت زیاد و مهمانی دوستانه تهیه ببینید. کمتر کسی پیدا میشود که این غذارا دوست نداشته باشد. طرز تهیه بریانی سخت نیست اما نکاتی دارد. که به ان میپردازیم.
طرز تهیه بریانی اصفهان
مواد لازم برای طرز تهیه بریانی برای 4 نفر:
گوشت گوسفند | 500 گرم |
جگر سفید | نصف یک جگر |
پیاز | 1 عدد |
نعنا خشک | 30 گرم |
ادویه | در توضیحات |
برای طرز تهیه بریانی اصیل اصفهانی ابتدا گوشت خرد کنید. قابلمه ای را روی گاز قرار دهید. مقداری اب بریزید. تا زمانی که به جوش بیاید. سپس گوشت را به درون قابلمه بیندازید. سپس پیاز را پوست بگیرید. انرا بشویید. به 4 قسمت تقسیم کنید. سپس به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و چوی دارچین داخل قابلمه بریزید. به گوشت اجازه دهید تا به مدت 2 ساعت زمان نیاز است.
برای جگر سفید هم همینکار را انجام دهید یعنی مقداری اب بریزید. تا زمانی که به جوش بیاید. سپس جگر سفید را به درون قابلمه بیندازید. سپس پیاز را پوست بگیرید. انرا بشویید. سپس به 4 قسمت تقسیم کنید. به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و چوی دارچین داخل قابلمه بریزید. تا به مدت 1 ساعت بپزد.
طرز تهیه بریانی ساده
در ادامه طرز تهیه بریانی گوشت را آز آب جدا کنید و به همراه نعنا دو بار در چرخ گوشت ،چرخ کنید.سپس گوشت را با یک الی دو قاشق آب مخلوط کنید و با دست ورز دهید. جگر سفید را نیز به ماننده گوشت چرخ کنید. سپس بدون اب با دست به خوبی ورز دهید.
در ادامه طرز تهیه بریانی زعفران دم کرده را هم به آب گوشت اضافه کنید. سپس گوشت را باز هم کمی ورز دهید. تا منسجم شود. اگر کفگیر مخصوص بریانی دارید انرا روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. اگر ندارید انرا قالب بگیرید. سپس درون تابه قرار دهید.
مقداری روغن یا حتی اب گوشت که چرب است را به همراه پودر دارچین داخل تابه بریزید. صبر کنید تا روغن داغ شود. حالا مقداری گوشت داخل تابه بریزید. سپس به کمک پشت قاشق آنرا فشار دهید. اینکار باعث میشود تا یکدست شود. چند دقیقه صبر کنید. تا پشت بریانی سرخ شود.
بریانی اصفهان
در ادامه طرز تهیه بریانی نوبت به این میرسد. که بریانی را برگردانید. جگر سفید را نیز درون یک تابه تفت دهید. به چکر سفید کمی قلقل سیاه و نمک اضافه کنید. هنگامی که بریانی و جگر سفید به طور کامل پخت نوبت به سرو ان میرسد.
نان سنگک را داخل آب گوشت بزنید. روی سینی قرار دهید. سپس بریانی آماده شده را روی نان قرار دهید و مقداری از جگر سفید که کمی تفت خورد را کنار گوشت قرار دهید. سپس به سلیقه خود با مغر گردو تزیین کرده و سرو کنید. در کنار خانواده نوش جان کنید.
ابگوشت بریانی
طرز تهیه ابگوشت بریانی:
اب گوشت | 6 ملاقه |
نان سنگک | نصف نان سنگک |
کشک | 2 ملاقه |
نعنا خشک | 3 قاشق چایی خوری |
روغن | به میزان کافی |
در ادامه طرز تهیه بریانی باید بگوییم مگر میتوان بریانی را بدون ابگوشت خوشمزه ان میل کرد؟ از این رو سعی بر این داریم که اب گوشت لذیذ بریانی را نیز به شما اموزش دهیم. از این رو ابتدا درون یک تابه کمی روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد. به ان نعنا خشک را اضافه کنید. سپس نعنا داغ را درست کنید.
در ادامه طرز تهیه طرز تهیه بریانی برای ابگوشت, آب گوشت یا آب قلم و کشک رو داخل قابلمه ریخته و تا جوش اومدنش صبر کنید. وقتی جوش امد مواد را هم بزنید. سپس بگذازید چند دقیقه بجوشد. نان سنگک را در کاسه تلیت (خرد) میکند.
سپس روی آن مواد آبگوشت را که اماده کردید .بریزید و با کشک و نعنا داغ تزئین میکنید. مواد را به خوبی مخلوط کنید. اگر نیاز بود به ان کمی اب گوشت اضافه کنید. سپس مقداری فلفل سیاه روی ان بریزید. در کنار بریانی مسل کنید. نوش جان
کالری بریانی
کالری بریانی نیز مانند انواع غذاهای دیگر به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثل میزان و نوع گوشت میزان رون مصرفی اما به طور میانگین در هر 100 گرم بریانی 300 کالری وجود دارد. همچنین در 100 گرم بریانی ما دارای 1 گرم کربوهیدرات و 15 گرم پروتئین و 25 گرم چربی هستیم. که برای این نوع طرز تهیه بریانی است.
از این رو به دلیل چربی بالای این غذا بهتر انکه از میزان روغن کمتر و گوشت دارای چربی کمتر بهره ببرید. همچنین بعد از میل این غذا از انواع ورزش های چربی و کالری سوز مثل پیاده روی یا شنا یا ورزش های دیگر استفاده کنید. همچنین افرادی که بیماری کلیوی دارند برای انها این میزان پروتئین مناسب نمیباشد. از این رو باید مراقب میل این غذای خوشمزه باشند. تا بدن سلامت تری داشته باشند.
بهترین بریانی اصفهان
یکی از دغدغه های مردم عزیز این است که وقتی به اصفهان سفر کردیم. در کدام یک از رستوران ها یا کترینگ ها بریانی اصیل ایرانی را میل کنیم که هم خوشمزه و سالم باشد. هم تجربه و خاطره منحصر به فردی را ایجاد کند. از این رو باید بگوییم در اصفهان اکثر رستوران های معروف بریانی دارند. که باب میل مردم ایران است.
مجموعه ما با تست انواع این رستوران ها به نتایجی رسید. بریانی اعظم میتواند گزینه عالی چه از نظر قیمت و چه از نظر مزه و طعم در اصفهان کم نظیر است. بریانی اعظم در اصفهان شعب های متفاوتی دارد که عموما بیرون بر هستند.
دیدگاهتان را بنویسید