طرز تهیه سوشی که یکی از انواع خوراکی های مشهور و لذیذ ژاپنی و بین الملیی مثل شاورما است. این نوع غذا با استفاده از مواد گوناگون تهیه میشود. که اصلی ترین آنها شامل برنج است. مواد غذای دریایی به ویژه سالمون و میگو به صورت خام یا بخارپز، انواع جلبک، سبزیجات و گاها تخم مرغ است. در واقع سوشی از غذاهای فینگر فودی است.
تاریخچه طرز تهیه سوشی به چندین قرن قبل در آسیای جنوب شرقی برمیگردد. در ابتدا، روشی برای حفظ و نگهداری ماهی بود. ماهی را در برنج تخمیر شده رول میکردند. تا ماه ها بدون فاسد شدن نگهداری شود. با گذشت زمان، این فرآیند تکامل یافت و به یک غذای خوشمزه تبدیل شد. که از آن لذت میبردند. در زمان حال طرز تهیه سوشی یک غذای بین المللی محبوب تبدیل شده. و انواع مختلفی از آن در سراسر جهان سرو میشود.
طرز تهیه سوشی بیشتر همراه با چاشنی سس سویا سرو میشود. بهترین روش برای ضدعفونی و باکتری زدایی مواد غذایی پختن مواد است. اما این روش در سوشی کاربرد ندارد. برخی از گونه های ماهی ممکن است، انگل داشته باشند. اما فرآیند یخ زدگی ماهی، این انگل ها را از میان میبرد.
انواع مدل های سوشی
در طرز تهیه سوشی مهم است انواع انرا بدانیم. سوشی در 5 نوع خلاضه میشود: اولین ان نیگیری است. این نوع در واقع رول برنجی است. که معمولا روی آن را با ماهی تزیین و سرو می کنند. باید بگویم که تمام این نوع بصورت خام سرو نمیشوند. اگرچه برای افرادی که عاشق عطر و طعم ماهی ، صدف یا سایر آبزیان هستند این بهترین گزینه است. نوع بعدی ساشیمی هست. در این نوع ماهی یا صدف به تنهایی سرو میشود.که تماما بدون برنج سرو میشود. مناسب افرادی است. که واقعاً عاشق طعم ماهی یا صدف هستند. زیرا شامل آیتم دیگری در ان مصرف نمیشود.
نوع سوم طرز تهیه سوشی ماکی یکی از محبوب ترین ها میباشد. در این نوع سوشی برنج و مواد دیگر، داخل جلبک دریای پیچیده میشوند. این سوشی دقیقا همان نوعی است. که زمانی مردم اسم سوشی را میشنوند. در هوش و ذهن پدیدتر میشود. نوع بعدی اوراماکی است. مشابه مورد قبلی است. با این تفاوت که برنج در لایه بیرونی قرار دارد. جلبک دریایی دور مواد داخل رول پیچیده میشود. این مورد سس های زیادی دارد. تماکی اخرین نوع ان است. نوعی از سوشی که با دست به صورت مخروطی پیچیده میشوند.

طرز تهیه سوشی سالمون و آووکادو
مواد مورد نیاز برای تهیه این سوشی:
برنج مخصوص سوشی | 2 پیمانه |
سرکه برنج | 1/3 پیمانه |
نمک | نصف قاشق چاییخوری |
جلبک دریایی | 10 ورق |
ماهی سالمون خام | به اندازه نیاز |
اووکادو | 1 عدد |
برای طرز تهیه سوشی ابتدا برنج سوشی را بپزید. پس از ان، برنج را با سرکه برنج، نمک مخلوط کنید. و بگذارید سرد شود. بعد از ان ماهی های خام را نازک برش بزنید. بعد از ان تیکه های اووکادو را نیز نازک برش بزنید. یک ورق جلبک دریایی را روی یک حصیر قرار دهید. یک لایه نازک از برنج پخته شده را روی جلبک پخش کنید. باید نصق سطح ان را بپوشاند.
در ادامه طرز تهیه سوشی بعد از ان در یک خط افقی در مرکز برنج ماهی خام و اووکادو را بزارید. با کمک از حصیر ، جلبک دریایی را از سمت ماهی و اووکادو به صورت محکم رول کنید. لبه جلبک را با کمی آب، مرطوب کنید. تا به آن بچسبد. بعد از ان با یک چاقو، رول سوشی را به 6 تا 8 قسمت مساوی برش دهید.قبل از هر برش چاقو را با اب مرطوب کنبد. سوشی را با سس سویا، واسابی و زنجبیل ترشی سرو کنید. نوش جان لذت ان را ببرید.

طرز تهیه سوشی با خیار
مواد لازم برای طرز تهیه سوشی گیاهی:
جلبک دریایی | 5 ورق |
برنج | 4 پیمانه |
سرکه سفید | 2 قاشق غذاخوری |
سس سویا | 2 قاشق غذا خوری |
خیار | 2 دانه |
نمک | 1 قاشق چاییخوری |
پیازچه | 3 دانه |
سیب زمینی | 1 دانه بزرگ |
برای طرز تهیه سوشی رژیمی و گیاهی ابتدا سرکه، نمک رو در یک کاسه چند دقیقه مخلوط کنید. بعد از ان برنج را با کمی اب بپزید. سپس مخلوط رو به برنج اضافه کنید. خوب خوب ترکیب کنید. (با پشت قاشق برنج رو کمی له کنید). سیب زمینی را به مقداری سس سویا آغشته کنید. یک ربع تا نیم ساعت استراحت دهید. سپس سیب زمینی را در تابه تفت بدهید. تا ترد و برشته شود.
در ادامه طرز تهیه سوشی برنج را روی جلبک خوب پخش کنید. در انتها خیار و پیازچه و سیب زمینی را لایه لایه و نازک برش بزنید. در یک خط روی لایه قبلی یعنی برنج قرار بدهید. شما از هر ماده میانی بین 2-4 قطعه لازم دارید. بیش از 4 یا 5 ماده میانی استفاده نکنید در غیر این صورت برای رول کردن خیلی بزرگ میشود. محکم رول کنید. سپس برش بزنید. با سسهایی مثل سس سویا سرو کنید. نوش جان

جلبک سوشی چیست
در طرز تهیه سوشی جلبک خیلی مهم است. جلبک سوشی، یک نوع جلبک دریایی سبز رنگ است. که بعنوان اصلی ترین عنصر تشکیل دهنده رول ها و سوشی های ژاپنی محسوب می شود. این جلبک به نام نوری نیز شناخته می شود . به صورت ورقه های نازک خشک شده به بازار عرضه می شود. حاوی ویتامین های مختلفی نظیر ویتامین A، ویتامین C و ویتامین B12 است. همچنین، این جلبک دارای مواد معدنی مهمی از جمله آهن، منیزیم، پتاسیم و ایودین است.
جلبک سوشی حاوی مقدار قابل توجهی از پروتئین است. این جلبک می تواند منبعی خوب از اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ مثل میگو باشد. که برای حفظ سلامتی قلب و عروق ضروری هستند. این جلبک حاوی ارزش غذایی بالایی است و می تواند به تغذیه مناسب بدن کمک کند. که طرز تهیه سوشی جلبک بهتر است استفاده شود.

کالری سوشی
بعد از طرز تهیه سوشی نکته مهم کالری سوشی است. ماهی چه به صورت سوشی و چه به صورت سبزی پلو با ماهی دارای ارزش غذایی فراوان است. انواع سوشی ها باهم فرق دارند. از این رو مواد مورد نیاز هر کدام نیز باهم فرق دارد. بعضی جلبک و برنج و ماهی بعضی اووکادو و خیار دارند. در نتیجه کالری و ارزش غذایی متفاوتی دارند. اما به طور کلی باید گفت هر 100 گرم سوشی کلاسیک 120 کالری دارد. همچنین دارای 7 گرم پروتئین و 5 گرم چربی دارد.
از این رو بعضی از سوشی ها که در نیمه پخت میشوند. یعنی ماهی ان در روغن سرخ میشوند. چرب تر میباشند. از این رو به میزان کالری ان و مصرف ان دقت کنید. و به اندازه کالری ان بر حسب ورزش دلخواه خود ورزش کنید. تا کالری سوزی مناسبی داشته باشید. این ورزش دوچرخه سواری یا دوییدن یا شنا یا موارد دیگر مثل پیاده روی و غیره هست.
دیدگاهتان را بنویسید