طرز تهیه برنج ایرانی
طرز تهیه برنج ایرانی یکی از ذغدغه های ما ایرانیان به دلیل پر طرفداری برنج و ماکارونی است. با عرض سلام خدمت شما دوستان در ادامه میرسیم به طرز تهیه برنج ایرانی برنج ایرانی بدون شک که وعده های غذایی ما ایرانیان به برنج اصیل و خوش طعم ایرانی گره خورده . در فرهنگ غذایی ما جایی ویژه باز کرده .به طوری که همراه اکثر غذاهای ما ایرانیان برنج با انواع کباب و خورش و لوبیا پلو یا حتی دلمه و سوشی یا به همراه میگو نیز پخت میشود. پختن پلو و چلو با کیفیت خوب، پایه آشپزی ایرانی است.
برای یک پلو سفید و قد کشیده خوب باید اول از همه این را در نظر داشت. که نوع برنج خیلی مهم است. از برنج خوب استفاده کنید. بعد برنج تازه و برداشت محصول همان سال نباشد. برنج کهنه تر کیفیت بهتری خواهد داشت. دانه های برنج باید باریک و یکدست باشد.
برنج را به روش های بسیار متنوعی میپزیم. اکثر این روش ها باعث شفته شدن برنج میشود. یعنی دانه های برنج به هم بچسبند. با روش آبکش کردن برنج پس از پخت برنجی مجلسی و دانه دانه داریم. که برای سرو در مجالس و مراسم ها بسیار مناسب است. از این رو تصمیم داریم. به صورت خیلی مبتدی طرز تهیه برنج ایرانی را اموزش دهیم .بدین این رو از حمایت شما عزیزان بسیار قدردانی میکنیم.
- برنج اب کشی
- برنج کته
طرز تهیه برنج ایرانی اب کشی
مواد لازم برای چهار نفر:
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
روغن | 6 قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق غذا خوری |
اب | 5 لیوان |
سیب زمینی | 2 عدد |
زعفران | نصف قاشق چایی خوری |
شروع اشپزی
برای طرز تهیه برنج ایرانی ابتدا برنج را با اب سرد میشوریم . به مدت سه ساعت در اب خیس میکنیم . یک قاشق غذا خوری به ان نمک اضافه میکنیم .تا هنگام پخت برنج سالم تر در بیاید. منظور این است که در پخت برنج نشکند .
سپس در قابلمه پنج لیوان اب میریزیم .تا به جوش بیاید هنگامی که اب به جوش امد. اب برنجی که خیس کرده بودیم را خالی میکنیم .یعنی دور میریزیم و خود برنج را به اب در حال جوش اضافه میکنیم .
بعد یک قاشق غذا خوری نمک به غذا اضافه میکنیم .بعد از سه دقیقه دو قاشق غذا خوری اب سرد به برنج اضافه میکنیم . به این دلیل که برنج بهتر قد بکشد .هنگامی که برنج کمی باز شد. یعنی شکوفت برمیداریم و ان را درون ابکش میریزیم .
در ادامه طرز تهیه برنج ایرانی سیب زمینی ها را حلقه حلقه میکنیم و بعد داخل قابلمه سه قاشق غذا خوری روغن میریزیم . سیب زمینی ها را مرتب و در کنار هم ته قابلمه میگذاریم. پس از ان به روی گاز گذاشته با شعله زیاد و دو دقیقه تفت میدهیم .که خامی ان گرفته و کمی طلایی شود.
سپس برنج اب کش شده را داخل قابلمه میریزیم . با شعله زیاد اجازه میدهیم. که بخار برنج بالا بیاید وقتی بخار برنج بالا امد شعله گاز را کم میکنیم . به مدت یک ساعت اجازه میدهیم برنجمان دم بکشد .بعد از یک ساعت 3 قاشق برنج باقی مانده را روی ان میریزیم.
طرز تهیه برنج ایرانی کته
مواد لازم برای طرز تهیه برنج ایرانی چهار نفره:
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
نمک | 1.5 قاشق چاییخوری |
اب | 4 پیمانه |
روغن یا کره | 2 قاشق غذا خوری |
برای طرز تهیه برنج ایرانی ابتدا برنج را دو تا سه مرتبه بدون چنگ زدن بشویید. تا حدی که رنگ آب شفاف شود. سپس برنج را در مقداری آب و نمک خیس کنید. برای خیساندن برنج ایرانی، حداقل 30 دقیقه و برای برنج خارجی مثل برنج هندی و برنج دانه بلند حداقل ۱ ساعت زمان کافی است.
اگر مدت زمان خیس خوردن برنج بیشتر از این باشد. هم ایرادی ندارد .ولی بر زمان پخت برنج تاثیر دارد. موقع پخت، آبی که برنج را در آن خیساندهاید، دور بریزید. در یک قابلمه 6 لیوان آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید.تا آب بجوشد (اگر در زمان خیساندن برنج نمک استفاده کردهاید دیگر نمک اضافه نکنید).
در ادامه طرز تهیه برنج ایرانی برنج را به آب اضافه کنید. روی برنج در هنگام پخت، کف تشکیل که ، این کف را میتوانید دور بریزید. تا رنگ برنج در انتها سفید و روشن باشد. در طول زمان به جوش امدن آب، درب قابلمه را باز بگذارید .بعد از اینکه آب برنج کاملا بخار شد، آن را از اطراف جمع کنید و در وسط قابلمه به شکل مخروطی دربیاورید.
روغن را روی تمام سطح برنج بریزید. روی قابلمه دمکنی بگذارید. 2 دقیقه بعد که فضای داخل قابلمه بخار گرفت، حرارت را روی خیلی ملایم تنظیم کنید .تا کته به خوبی دم بکشد. بعد از 35 تا 40 دقیقه برنج شما دم میکشد.
انواع برنج ایرانی
بیشتر برنجهای ایرانی طعم، اندازه و عطر خاص خودشان را دارند . برخی از آنها تا حدودی شبیه یک دیگر هستند. در زمان حال در 17 استان ایران، کشت برنج در گونه های مختلف صورت میپذیرد. که هر کدام از آنها از ویژگی های خاصی برخوردار هستند. همچنین طرز تهیه برنج ایرانی با نوع ان نیز تغییر میکند.
برنج ایرانی طارم
برنج طارم یکی از بهترین برنجهای کاملا ایرانی است. عطر و طعم زیادی دارد. این برنج برای نخستین بار در منطقه زنجان کشت شده است. در حال حاضر در استان مازندران و گلستان به دلیل آب و هوایی مناسبی که دارند، کشت آن انجام میشود. همچنین برای افرادی که به دنبال برنج معطر هستند، گزینه خوبی است. طرز تهیه برنج ایرانی طارم نیز ساده است.
برنج ایرانی هاشمی
یکی دیگر از برنجهای خوب ایرانی برنج صدری است. به سه دسته دم قرمز، دم سیاه و دم زرد تقسیم میشود. البته کشت دم قرمز و دم زرد نسبت به دم سیاه کمتر است. از جمله خواص آن میتوان به وجود انواع ویتامین در این برنج اشاره کرد .این ویتامین در مراقبت از پوست و همچنین کمک به متابولیسم و سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا میکند. طرز تهیه برنج ایرانی صدری نیز راحت است.
برنج ایرانی صدری
برنج صدری هم جزو انواع برنج درجه یک شمال است. که معمولا هم در استان گیلان کشت میشود. درواقع بهترین نوع این برنج، در استان گیلان است. برنج صدری جزو برنج های دانه بلند است؛ به طوریکه بعد از پخت، قد دانه های آن به 16 میلیمتر هم میرسد. همچنین طعم و عطر این برنج هم خوب است. این برنج میتواند برای افرادی که سخت پسند هستند، یک گزینه مناسب به شمار برود. همچنین طرز تهیه برنج ایرانی صدری نیز مطلوب است.
برنج ایرانی شیرودی
یکی دیگر از انواع برنج درجه یک ایرانی، برنج شیرودی است .که در مناطق مازندران و گیلان تولید میشود. این برنج هم ویژگی های خاص خودش را دارد؛ ولی در مقایسه با برنج های هاشمی و طارم، دارای ری و عطر کمتری است. ولی قیمت خوبی که دارد . که باعث شده طرز تهیه برن ایرانی شیرودی یک گزینه مناسب برای رستوران، مساجد، دانشگاه و … باشد.
دیدگاهتان را بنویسید