طرز تهیه دیزی که یکی از غذاهای اصیل ایرانی مثل بریانی است را باهم اموزش ببینیم. یکی از اصیل ترین غذاهای باب طبع یک خانواده ایرانی، آبگوشت (دیزی) سنتی مثل انواع خورشت و ته چین است. از قدیم خانواده ایرانی که دورهم جمع میشدند. این غذای خوشمزه را دور سفره با نان سنگک میل میکردند.
این غذای خوشمزه هنگامی که در ظرفهای سنگی پخته؛میشود. با نام دیزی شناخته میشود. فراموش نکنید که طرز تهیه دیزی بسیار آسان است. با رعایت چند نکته میتوانید این غذا را محشر درست کنید. این غذا مناسب برای روز جمعه و یا مراسمات خانوادگی صمیمی است. این غذا مثل حمص بین المللی است.
گاهی ممکن است از غذاهایی که با برنج و ماکارونی تهیه میشود. خسته شوید. همچنین از انواع فست فود نیز برای چربی دوری کنید. دیزی ایرانی یک گزینه مناسب برای شما است. ما به شما طرز تهیه دیزی خوشمزه ایرانی را اموزش میدهیم. تا در کنار عزیزان در ناهار میل کنید.
طرز تهیه دیزی خانگی با قابلمه
مواد لازم برای طرز تهیه دیزی:
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
سیب زمینی | 4 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
پیاز | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
ادویه | در توضیحات |
برای طرز تهیه دیری خوشمزه ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید. و 2 بار آب آن را عوض کنید. اینکار باعث میشود تا نفخ آن گرفته شود. اما اگر فراموش کردید یا زمان نداشتید میتوانید حبوبات را بجوشانید و آبش را دور بریزید. تا نفخش گرفته شود. اما راه حل اول موثرتر است.
در ادامه طرز تهیه دیزی پیازها و سیر را پوست بگیرید. پیازها و سیر را با کمی روغن تفت دهید. تا زمانی که رنگ پیاز تغییر کند سپس گوشت را به همراه دنبه البته اگر یک دیزی چرب میخواهید دنبه اضافه کنید. سپس به همراه پیاز به خوبی تفت دهید تا به روغن بیفتند. سپس زردچوبه را به مواد اضافه کنید. به همراه گوشت کمی تفت دهید. تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
طرز تهیه دیزی خوشمزه
در ادامه طرز تهیه دیزی بعد از اینکه مواد باهم کمی تفت خورد حدود 6 برابر مواد داخل قابلمه ، آب جوش بریزید. اجازه دهید اب به جوش بیاید سپس گوجه ها را بشویید. پوست بگیرید. آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
بعد از گذشت چند دقیقه کف روی سطح آب را به وسیله یک قاشق جدا کنید. لوبیا و نخودی که از قبل خیس کردید. را ابکش کنید. انرا یکبار بشویید به مواد داخلر قابلمه اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و شعله را ملایم کنید تا آبگوشت آرام آرام بپزد. یکی از رموز لذیذ شدن این غذا آهسته پختن؛یا حرارت ملایم است.
در ادامه طرز تهیه دیزی بعد از گذشت یک ساعت سیب زمینی پوست بگیرید و انرا خوب بشویید. سیب زمینیها را از وسط نصف کرده سپس داخل آبگوشت بریزید. پس از گذشت نیم ساعت رب گوجه فرنگی، نمک و دارچین را اضافه کنید. اجازه دهید تا مواد یک تا دو ساعت آرام آرام بپزد. به طور کلی یادتان باشد در طرز تهیه آبگوشت لعابدار باید اجازه دهید آبگوشت به آرامی و در زمان طولانی بپزد.
طرز تهیه گوشت کوبیده
در ادامه طرز تهیه دیزی مواد را بعد از پخت بچشید. اگر نیاز بود به ان کمی نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. برای سرو دیزی درون ظرف های مورد نظر اب دیزی را بریزید. سپس نان سنگک یا هر نان مورد علاقه را درون ان بریزید تا حسابی خیس بخورد.
سپس به سراغ گوشت کوبیده؛میرویم. اب دیزی را خالی کنید. گوجه و دنبه را درون ظرفی بکوبید. سپس استخوان های گوشت را از گوشت جدا کنید. تا زمانی که خواستید میل کنید. زیر دندان نرود. حال گوشت و سیب زمینی و حبوبات را با گوشتکوب به خوبی بکوبید.
در ادامه طرزر تهیه دیزی وقتی مواد یکدست شد. انرا به خوبی با دنبه و گوجه مخلوط کنید. اگر نیاز بود انرا بار دیگر بکوبید. سپس درون ظرف مخصوص بریزید. به همراه نان سنگک و اگر تمایل داشتید. به همراه پیاز و سبزی میل کنید. در کنار خانواده نوش جان کنید.
طرز تهیه دیزی سنگی
مواد لازم برای طرز تهیه دیزی سنگی :
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
سیب زمینی | 4 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
پیاز | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
ادویه | در توضیحات |
برای طرز تهیه دیزی سنگی به سراغ حبوبات بروید. نخود و لوبیا را تمیز کنید. حبوبات را از شب قبل یا چند ساعت قبل از طبخ غذا بخیسانید. در این بازه زمانی بهتر است چندین بار آب روی آنها را بریزید و با آب تازه خیس کنید. این کار نفخ حبوبات را تا حد زیادی میگیرد.
پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه بریزید. کمی دنبه یا روغن به آن بیفزایید و مقداری تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود. گوشت گوسفندی شسته شده؛را به مواد اضافه کنید. گوشتها را به خوبی تفت دهید تا بوی خامیشان گرفته شود.
در ادامه طرز تهیه دیزی سنگی زردچوبه، مقداری فلفل به گوشتها بزنید. به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. حال رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید و مجدد کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند. حال مواد را در ظرف دیزی سنگی بریزید.
دیزی سنگی
در ادامه طرز تهیه دیزی سنگی حبوبات را به دیزی اضافه کنید. کمی اب به همراه گوجه پوست کنده شده و سیب زمینی که پوست گرفتید و شستید. سیب زمینی هارا به 6 قسمت برش بزنید. به واد اضافه کنید. میتوانید مقداری قلم نیز بجوشانید. تا اب قلم را به مواد اضافه کنید.
به مواد حدود 2 ساعت زمان پخت دهید. تا حسابی مواد بپزد. سپس دیزی را در ظرف مخصوص بریزید. انرا به همراه نان سنگک و پیاز و سبزی نوش جان کنید. همچنین میتوانید مواد را درون ظرفی بکوبید تا یک گوشت کوبیده داشته باشید. نوش جان
کالری دیزی
دیزی از آن دست غذاها است که کالری ان به مواردی چون میزان چربی مقدار گوشت مقدار حبوبات بستگی دارد اما به طور میانگین در هر 100 گرم دیزی 160 کالری برای دیزی وجود دارد. همچنین دیزی دارای 17 گرم کربوهیدرات و 14 گرم پروتئین و 3 گرم چربی در 100 گرم است.
دیدگاهتان را بنویسید