طرز تهیه سمبوسه که امروزه جایگاه خاص خود را در ایران دارد. سمبوسه یک نوع فست فود ایرانی است. این غذا ماننده کتلت سیب زمینی و سوسیس بندری و ساندویچ فلافل ریشه قدیمی دارد. سمبوسه غذایی جنوبی است. از این رو شما خوشمزه ترین سمبوسه هارا در ابادان میتوانید امتحان کنید. همچنین طرز تهیه سمبوسه ابادانی اصیل ترین نوع ان مثل حمص برای کشورهای عربی است.
طرز تهیه سمبوسه به دلیل راحتی و خوشمزگی فراوان طرفداران زیادی دارد. این غذا مثل ناگت مرغ و ساندویچ کالباس و ذرت مکزیکی و لازانیا و ساندویچ هات داگ هم زود اماده میشود و هم غذایی اقتصادی است. همچنین تنوع در سرو این غذا زیاد است. میتوان انرا با جعفری سیب زمینی قارچ و یا گوشت و سوسیس تهیه نمود. از این رو کودکان و نوجوانان عاشق این غذا هستند.
به دلیل همه پسند بودن و تنوع بالا در این غذا سمبوسه گزینه مناسبی برای وعده های غذایی یا پیش غذا در مهمانی ها و تولدهای شما عزیزان است. ما به شما چند روش سرو برای این غذای خوشمزه را اموزش میدهیم. این غذا نیز مانند بقیه غذاها دارای فوت و فن های خاص خود میباشد.
طرز تهیه سمبوسه پیتزایی
مواد لازم برای تهیه سمبوسه برای 4 الی 5 نفر:
سوسیس | 2 عدد |
قارچ | 6 عدد |
فلفل دلمه ای | 1/2 عدد |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
نان لواش | به اندازه کافی |
ادویه | در توضیحات |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
روغن | به اندازه کافی |
پنیر پیتزا | به اندازه کافی |
برای طرز تهیه سمبوسه پیتزایی در گام اول سیب زمینی را خوب بشویید. سپس یک قابلمه را روی گاز قرار دهید. 2 لیوان به ان اب اضافه کنید. سپس مقداری نمک را به قابلمه اضافه کنید. هنگامی که اب به جوش امد. سیب زمینی را به اضافه کنید. بعد از گذشت 40 دقیقه که از پخت اطمینان حاصل کردید. سیب زمینی را از قابلمه خارچ کنید. هنگامی که سرد شد. پوست انرا جدا کنید. سپس انرا ریز خرد کنید.
در ادامه طرز تهیه سمبوسه سوسیس ها را از وسط دو برش بزنید. انرا خرد کنید. درون یک تابه مقداری روغن بریزید. پیاز را نگینی ریز کنید. و به روغن داغ درون تابه اضافه کنید. هنگامه که پیاز کمی تفت خورد و رنگ ان عوض شد. گوشت را به ان اضافه کنید. هنگامی که کمی تفت خورد به انکمی فلفل سیاه و زردچوبه و نمک اضافه کنید.
درون یک تابه دیگر سوسیس هایی که از قبل ریز کردید. هنگامی که روغن داغ شد. سوسیس را ریخته و خوب انرا سرخ کنید. فلفل دلمه ای را بشویید. انرا نگینی ریز خرد کنید. به تابه که سوسیس در ان قرار داشت. فلفل دلمه ای را اضافه کنید. به همراه سوسیس با هم تفت دهید.
سمبوسه گوشت
در ادامه طرز تهیه سمبوسه قارچ ها را خوب بشویید. هنگامی که اب ان کامل رفت. انرا عمودی ریز کنید. در ابه که سوسیس قرار داشت. قارچ را اضافه کنید. انرا به خوبی تفت دهید. تا زمانی که به خوبی رنگ ان تغییر کند. مواد تابه حاوی سوسیس و فلفل و قارچ را به گوشت و پیاز اضافه کنید. انهارا خوب هم بزنید. تا کاملا یک دست شوند.
درون یک ظرف شیشه ای مواد را بریزید. سیب زمینی را به مواد اضافه کنید. کمی فلفل سیاه اگر کمی تند دوست دارید. فلفل قرمز و پودر اویشن را به مواد اضافه کنید. انرا خوب هم بزنید. سپس کمی پنیر پیتزا را نیز به مواد اضافه کنید. انرا مخلوط کنید.
برای پیچیدن سمبوسه ابتدا نان را از طول نصف کنید. تا دو مستطیل دراز داشته باشید. سپس ضلع پایینی را طوری به طرف طول آن تا کنید. تا یک مثلث توخالی یا یک قیف به دست بیاید. داخل مثلث را با اندازه کافی از مواد سمبوسه که در مرحله قبل آماده کردیم، پر کنید. حواستان باشد که در آن بیش از حد هم مواد پر نکنید، چرا که باعث پاره شدن خمیر یا نان شما میشود. بعد از پر کردن مواد، ادامه خمیر را به همان صورت مثلثی، دور خودش بپیچید.
سپس درون یک تابه با روغن داغ و غوطه ور سمبوسه ها را بچینید. هر دو طرف انرا به خوبی سرخ کنید. بعد از سرخ شدن. روغن انرا با دستمال خشک کنید. سمبوسه شما اماده میباشد. با سس کچاپ یا تند میل کنید. نوش جان
طرز تهیه سمبوسه ساده
مواد لازم برای تهیه سمبوسه 4 نفره:
جعفری | 50 گرم |
قارچ | 6 عدد |
گشنیز | 50 گرم |
سیر | 2 حبه |
نان لواش | به اندازه کافی |
ادویه | در توضیحات |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
برای طرز تهیه سمبوسه ابتدا سیب زمینی را خوب بشویید. سپس یک قابلمه را روی گاز قرار دهید. 2 لیوان به ان اب اضافه کنید. سپس مقداری نمک را به قابلمه اضافه کنید. هنگامی که اب به جوش امد. سیب زمینی را به اضافه کنید. بعد از گذشت 40 دقیقه که از پخت اطمینان حاصل کردید. سیب زمینی را از قابلمه خارچ کنید. هنگامی که سرد شد. پوست انرا جدا کنید. سپس سیب زمینی را خوب بکوبید. تا ریز و پوره شود.
درون یک تابه به اندازه نیاز روغن بریزید. هنگامی که داغ شد. پیاز نگینی را به ان اضافه میکنیم. پیاز را یک تفت میدهیم. وقتی کمی سبک شد. به ان سیر رنده شده را اضافه میکنیم. مواد را باهم کمی تفت دهید. سپس گشنیز و جعفری را ریز خرد کنید. انرا به تابه اضافه کنید. تا زمانی انرا تفت دهید. که تغییر رنگ دهد و اب آن تبخیر شود.
در ادامه طرز تهیه سمبوسه قارچ را خوب بشویید و عمودی برش دهید. درون تابه دیگر کمی روغن بریزید. هنگامی که روغن داغ شدو قارچ را به تابه اضافه کنید. قارچ را با کمی فلفل سیاه خوب تفت بدهید. تا زمانی اینکار را انجام دهید که اب ان تبخیر و قارچ تغییر رنگ دهد.
آموزش سمبوسه
در ادامه طرز تهیه سمبوسه قارچ و مخلوط پیاز داغ و سبزیجات را به پوره سیب زمینی اضافه کنید. سپس به مقدار دلخواه نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و پودر اویشن را به مواد اضافه کنید. انرا به خوبی هم بزنید. تا به خوبی مخلوط شوند.
برای پیچیدن سمبوسه ابتدا نان را از طول نصف کنید. تا دو مستطیل دراز داشته باشید. سپس ضلع پایینی را طوری به طرف طول آن تا کنید. تا یک مثلث توخالی یا یک قیف به دست بیاید. داخل مثلث را با اندازه کافی از مواد سمبوسه که در مرحله قبل آماده کردیم، پر کنید. حواستان باشد که در آن بیش از حد هم مواد پر نکنید، چرا که باعث پاره شدن خمیر یا نان شما میشود. بعد از پر کردن مواد، ادامه خمیر را به همان صورت مثلثی، دور خودش بپیچید.
برای طرز تهیه سمبوسه درون یک تابه کوچک روغن را داغ کنید. به طوری که سمبوسه درون روغن اغشته شود. سپس سمبوسه ها را سرخ کنید. برای تهیه سس درون یک کاسه سس کچاپ مقداری سس فلفلی و کمی فلفل سیاه و پودر سیر را مخلوط کنید. سپس سمبوسه را نوش جان کنید.
کالری سمبوسه
نکته مهم بعد از طرز تهیه سمبوسه کالری ان میباشد. کالری سمبوسه به عوامل زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال مواد تشکیل دهنده ان گوشت یا سوسیس یا سیب زمینی داشته باشد. از این رو کالری سمبوسه پیتزایی در هر 100 گرم 300 کالری است. همچنین کالری سمبوسه عادی در هر 100 گرم 200 کالری است.
همچنین به طور متوسط در هر 100 گرم سمبوسه 32 گرم کربوهیدرات و 6 گرم پروتئین و 18 گرم چربی وجود دارد. که از این رو بهتر انکه برای سلامتی از میزان کمتری روغن برای طرز تهیه سمبوسه استفاده کنید. همچنین برای کالری سوزی از ورزش های گوناگون استفاده کنید. امیدواریم طرز تهیه سمبوسه برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید