طرز تهیه کباب تابهای که بین تمام غذاهای سنتی مثل سبزی پلو با ماهی یا کباب یا زرشک پلو و کوفته تبریزی چیز دیگری است. این غذا جزئی از فرهنگ ایرانی به شمار میرود . از قدیم در ایران محبوبیت زیادی دارد. در تمام ایران از عشایر تا شهرهای ایران عزیز ، طرز تهیه کباب تابهای یا دیگی را به شکلهای مختلف سرو میکنند. همچنین کباب تابه ای در کنار سس سرو میشود. که نسبت به کباب کوبیده آبدار تر است. برای روی برنج در مهمانی ها گزینه مناسبی به حساب می آید. مشکل منقل و کباب کوبیده را هم دیگر ندارد.
طرز تهیه کباب تابهای که علاوه بر اینکه خوشمزه و لذیذ است. سریع و آسان آماده میشود. همین موضوع باعث محبوبیت بیشتر این غذا میشود. شاید بهترین کبابها مثل چنجه، جوجه و برگ را در رستوران بخوریم. اما مزه کباب تابهای خانگی با هیچ غذایی قابل قیاس نیست. هر چقدر گوشت گوسفندی بیشتر باشد کباب خوشمزه تر و لطیف تری خواهید داشت، ولی چون چربی بیشتری دارد. کباب جمع شده و کوچک می شود. پس انرا راحت درست کنید. البته به شرطی که فوت و فن پختن یک کباب تابهای خوشمزه را بلد باشید. که ما به بهترین شکل انرا به شما اموزش میدهیم.
طرز تهیه کباب تابهای گوشت
مواد لازم برای تهیه این غذا 4 نفره:
گوشت چرخ کرده | 450 گرم |
پیاز | 3 عدد کوچک |
گوجه فرنگی | 6 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
ابلیمو | 1 عدد تازه |
ادویه | در توضیحات |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب تابهای ابتدا پیازها را پوست میگیریم. میشوریم. سپس با دندانه متوسط رنده ، رنده می کنیم . در یک کاسه می ریزیم. در ادامه گوشت را به کاسه حاوی پیاز اضافه میکنیم. مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه میکنیم.
مواد را خوب مخلوط میکنیم. تا کاملا یکدست شوند. سپس چند دقیقه مواد را ورز می دهیم. تا منسجم شوند. اگر زمان لازم دارید مایه کباب را حدود یک 45 دقیقه در یخچال بگذارید. تا در پایان کباب بهتری داشته باشید.
پخت کباب تابه ای
در ادامه طرز تهیه کباب تابهای پس از اینکه مایه کباب را از یخچال خارج کردیم. یک تابه را روی حرارت قرار می دهیم .و با کمی روغن انرا چرب میکنیم. در ادامه مایه کباب را کف تابه می ریزیم . آنرا صاف می کنیم به صورتی که قطر کباب در تمام قسمت های تابه یکی باشد.
پس از اینکه کباب خودش را گرفت آنرا به صورت دلخواه برش میزنیم. سپس کباب را بر می گردانیم. تا سمت دیگر کباب نیز پخته شود. بعد از چند دقیقه تقریبا پخت کباب به پایان میرسد و باید سس کباب را اماده کنیم.
برای این منظور گوجه فرنگی را در یک تابه جداگانه خوب تفت می دهیم . تا کاملا سرخ شود. این کار باعث می شود سس خوشرنگ تر و خوشمزه تری داشته باشیم. پس از اینکه گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم. نصف فنجان آب به همراه زعفران دم کرده. کمی آبلیمو و فلفل سیاه آن اضافه میکنیم . کمی مخلوط میکنیم تا مواد سس یکدست شوند.
در ادامه طرز تهیه کباب تابهای بعد از اینکه دو طرف کباب سرخ شد. سس را به تابه حاوی کباب اضافه میکنیم . درب تابه را میگذاریم .تا سس به خورد کباب برود. سپس بقیه گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کرده و کنار تابه میچینیم .تا گوجه فرنگی ها نیز بپزند.
بخش اختیاری
استفاده از سیب زمینی سرخ کرده. در کنار طرز تهیه کباب تابهای اختیاری است. در صورتی که تمایل سیب زمینی ها پوست گرفته. به صورت خلالی خرد کنید. سپس در روغن سرخ کنید. در اخر پس از اینکه کباب اماده شد. انرا در ظرف مورد نظرمان میکشیم . با گوجه فرنگی ها و سیب زمینی سرخ کرده تزیین می کنیم. همراه با برنج یا نان میل کنید. نوش جان
زمان پخت کباب تابهای
در طرز تهیه کباب تابهای به دلیل مشغله زیاد خیلی زمان پخت غذاها مهم است. از این رو این غذا با کمرین زمان میتواند اماده شود. اگر مدت زمان ورز دادن را ده دقیقه در نظر بگیریم. زمان تقریبی پخت این غذا همراه با سس حدود 40 دقیقه میباشد.
البته اگر مواد را در یخچال قرار دهید. این زمان 45 دقیقه دیگر نیز اضافه میشود. از این رو شما میتوانید این غذا را در لیست غذاهای فوری قرار دهید. حتی این غذا مناسب برای مجالس و مهمانی خانوادگی نیز میباشد.
طرز تهیه کباب تابهای مرغ
مواد لازم برای تهیه این 4 نفره:
مرغ | 4 تیکه |
پیاز | 2 عدد |
روغن زیتون | به اندازه کافی |
سیر | 3 حبه |
ادویه | در توضیحات |
طرز تهیه کباب تابهای ابتدا پیاز را ابتدا رنده کنید. سپس آب اضافی اش را میگیریم. در ادامه سیرها را هم رنده میکنیم . به ظرف اضافه می کنیم. آب لیمو ترش، زعفران ، فلفل سیاه، ادویه مرغ، نمک را به ظرف می افزاییم. حال مرغ را چرخ می کنیم. ان را به مواد اضافه می کنیم. در ادامه مایه کباب را با دست به مدت 5 دقیقه ورز میدهیم. تا کاملا چسبناک و منسجم شود.
در ادامه طرز تهیه کباب تابهای مواد را یک ساعت در یخچال میگذاریم. بعد از ان یک تابه را با کمی روغن زیتون چرب میکنیم . مایه کباب را کف تابه با قطر یکسان پهن می کنیم، سپس تابه را روی حرارت قرار می دهیم. حرارت زیر تابه حد وسط یا حتی بیشتر از ان باشد. حالا کمی صبر میکنیم تا یک سمت کباب به طور کامل سرخ شود.
بعد از انکه یک طرف ان برشته شد. سپس آنرا بر میگردانیم. تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. برای انکه کبابی لذیذتر و خوشمزه تر داشته باشیم. مقداری زعفران را به ارام روی کباب بمالید. در پایان کباب تابه ای را به همراه برنج یا نان سرو کنید. نوش جان از طرز تهیه کباب تابهای لذت ببرید.
کالری کباب تابه ای
بعد از اینکه طرز تهیه کباب تابهای گفتیم به سراغ کالری برویم. چاقی و اضافه وزن همواره یکی از نگرانیهای روزمره هر شخص در رابطه با حفظ سلامتی و همچنین برخورداری از ظاهری خوب و مطلوب است. با این حال دانستن میزان کالری در هر غذا و تلاش برای کنترل آن از طریق راههای چربیسوزی، میتواند این نگرانی را برطرف کند. همچنین افراد ورزشکار برای رژیم غذایی خود به پروتئین و کالری توجه ویژه میکنند.
در هر 100 گرم طرز تهیه کباب تابهای 210 کالری وجود دارد. همچنین دارای 11 گرم پروتئین و 46 گرم کلسترول و 17 گرم چربی است. البته باید توجه داشته باشیم. این میزان اعداد بسته به روغن و میزان مصرفی روغن نوع گوشت مصرفی یا سرو با برنج تغییر میکند. یا میزان ویتامین ان و اسیدهای چرب ان به گوشت ان بستگی دارد. این غذا مثل دلمه چربی قابل قبولی دارد. ولی غذایی مثل لوبیا پلو چربی زیادی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید