طرز تهیه کلم پلو شیرازی که یکی از غذاهای اصیل مثل فلافل جنوبی و بریانی اصفهانی البته سنتی ایرانی مثل خورشت فسنجان با گوشت است. را با هم به ساده ترین روش در این مقاله اموزش ببینیم. کلم پلو شیرازی دارای طعمی عالی و خوشمزه دارد. همچنین کلم پلو شیرازی نمادی برای مهمان نوازی و ذوق غذایی شیرازیهای عزیز است.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی بسیار اسان است. این غذا را در مهمانی و در مجالس و سفرههای سنتی مثل زرشک پلو با مرغ جایگاهی ویژه دارد. کلم پلو شیرازی نه تنها در بین مردم عزیز استان فارس بلکه در سراسر ایران طرفداران خاص خود را دارد. همچنین بسیاری از گردشگران خارجی و یا ایرانی که به شیراز سفر میکنند. در کنار بازدید از اثار باستانی این شهر با تجربه لذیذ کلم پلو شیرازی برای خود خاطراتی به یاد ماندنی میسازند.
کمتر کسی پیدا میشود که از کلم پلو شیرازی را به همراه سالاد شیرازی لذت نبرد. کلم پلو شیرازی بخشی از تاریخ و هویت از شهر شعر و ادب است. کلم پلو شیرازی از ان غذاهای شیرازی است که با هر بار طبخ ان رایحهای دلپذیر در خانه میپیچد. از این رو ما طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصیل را به روش سنتی به خوشمزهترین حالت ممکن به شما اموزش میدهیم.
دستور پخت کلم پلو شیرازی اصل مجلسی
مواد لازم برای طرز تهیه کلم پلو شیرازی برای 4 نفر:
کلم قمری | 1 عدد |
برنج | 4.5 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
سیب زمینی | 1 عدد |
سبزی: (ریحان، تره، ترخون، شوید) | 500 گرم |
روغن | به میزان لازم |
ادویه | در توضیحات |
پیاز | 2 عدد |
برای طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل ابتدا برنج را به خوبی بشویید. اینکار باعث میشود تا ناخالصی برنج از آن جدا شود. در ادامه برنج را 1 الی 2 ساعت در اب و نمک خیس کنید. البته توجه داشته باشید که مدت زمان خیسیاندن برنج به نوع ان بستگی دارد. سپس به گام دوم اشپزی برویم.
در گام دوم پیاز را به خوبی پوست بگیرید. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. درون یک تابه مقداری روغن بریزید. سپس پیازهای نگینی را به تابه اضافه کنید. پیاز را هنگام سرخ شدن زیر و رو کنید. هنگامی که پیازها کامل سرخ و طلایی شد زیر تابه را خاموش کنید. حال کلم هارا به خوبی بشویید. سپس اجازه دهید تا آب کلم به خوبی از آن خارج شود. سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد کنید.

دستور پخت کلم پلو شیرازی اصل با گوشت قلقلی
در ادامه طرز تهیه کلم پلو شیرازی درون تابهای دیگر کمی روغن بریزید. هنگامی که روغن داغ شد. کلم را به تابه اضافه کنید. کلم را به خوبی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. پس از گذشت چند دقیقه که خامی کلم گرفته شد. به آن زردچوبه را اضافه کنید. اینکار هم مزه و عطر کلم را بهبود میبخشد و هم بوی خامی کلم را کامل میگیرد.در ادامه درب تابه را بگذارید و شعله را در حد متوسط قرار دهید.
پس از گذشت چند دقیقه که کلم تغییر رنگ داد و اب انداخت به کلم کمی نمک و لیمو تازه را اضافه کنید. اگر لیمو تازه موجود نبود از اب لیموهای شرکتی استفاده کنید. در ادامه سبزیها را که شستید و خرد کردید. باهم مخلوط کنید. سبزی ها را درون یک تابه کمی تفت دهید. تا زمانی که خامی سبزی گرفته شود. سپس انرا به همراه پیازی که از قبل سرخ کردید. درون تابه حاوی کلم بریزید.
در ادامه طرز تهیه کلم پلو شیرازی مواد را به خوبی باهم ترکیب کنید. مواد را در حین تفت داده شدن با یک هم بزنید. خانگامی که مواد با هم دیگر تفت خوردند و بوی مواد ازاد شد. ب این معنا است که مواد شما به تفت خوردن مورد نیار رسیده است. در ادامه به طرز تهیه برنج میپردازیم.
طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری
برای تهیه برنجی با عطر و طعم دلپذیر ابتدا قابلمهای را تا نیمه پر از آب میکنیم. سپس ان را بر روی شعله گاز قرار میدهیم. در ادامه مقداری نمک را به قابلمه اضافه میکنیم. به آب اجازه دهید تا به جوش بیاید. هنگامی که آب به جوش امد برنج را به آن اضافه کنید. پس از گذشت چند دقیقه که دانههای برنج کاملا نرم شد. نوبت به آبکشی برنج میرسد.
در ادامه طرز تهیه کلم پلو شیرازی قابلمه مورد نظر را بیاورید. درون ان روغن به همراه زردچوبه را بریزید. سپس سیب زمینی را برش بزنید و کف قابلمه قرار دهید. در ادامه یک لایه از برنج و یک لایه از موادی که اماده کردیم را روی هم بریزید. اینکار را تا جایی ادامه دهید تا مواد و برنج تمام شود.
در ادامه درب برنج را بگذارید تا برنج دم بالا دهد. هنگامی که برنج دم بالا داد زیر ان را کم کنید تا به مدت 40 دقیقه تا اماده شود. گوشتی را که از قبل چرخ کرده بودید را قلقلی کنید. انرا درون یک تابه با کمی روغن تفت دهید. هنگامی که گوشت به طور کامیل تغغیر رنگ داد انرا خاموش کنید. سپس انرا داخل قابلمه حاوی برنج بریزید. اینکار باعث میشود به مرور زمان با برنج اماده شود. پس از گذشت 40 دقیقه انرا درون ظرف بریزید و با سالاد شیرازی میل کنید. نوش جان

کالری کلم پلو شیرازی
بعد از طرز تهیه کلم پلو شیرازی نکته قابل اهمیت کالری کلم پلو است. کالری این غذا بسته به مقدار گوشت و روغن متفاوت است. اما به طور میانگین در هر 100 گرم کلم پلو شیرازی 190 الی 210 کیلوکالری وجود دارد. همچنین در هر 100 گرم از کلم پلو شیرازی 30 گرم کربوهیدرات و 7 گرم پروتئین و 6 گرم چربی و 2 گرم فیبر وجود دارد.
کلم پلو شیرازی یک غذای مقوی است. از این جهت که هم انرژی بالایی دارد و هم ترکیب خوبی از کربوهیدرات و پروتئین و ریزمغزیها میباشد. از این رو مصرف این غذا 2 الی 4 بار در ماه پیشنهاد میشود. همچنین این غذا به دلیل دارا بودن انرژی بالا مناسب برای انواع ورزشکاران نیز میباشد. همچنین برای کودکانن و نوجوانان به دلیل نیاز به پروتئین میتوانند از این غذا استفاده کنند.
این غذا برای افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. بهتر انکه بعد از مصرف این غذا ورزشهای چربی سوز مثل شنا یا پیاده روی را از یاد نبرند.همچنین افرادی که دارای دیابت هستند بهتر انکه از مصرف مکرر این غذا پرهیز کنند.
دیدگاهتان را بنویسید