طرز تهیه خورشت فسنجان که یکی از خورشت های اصیل ایرانی مثل خورشت قورمه سبزی است را به شما اموزش میدهیم. خورشت فسنجان از یکی از خورشت های سلطنتی ایرانی است. این خورشت طرفداران بسیاری در ایران دارد. یکی از غذاهایی مثل دلمه است که به شدت برای بدن مفید است.
طرز تهیه خورشت فسنجان متفاوت است. در شهرهای مختلف ایران این خورشت را مثل عدس پلو و لوبیا پلو متفاوت تهیه میکنند. همچنین تهیه این خورشت نیز بسته به ذائقه هر فرد متفاوت میباشد. افرادی خورشت فسنجان را شیرین و بعضی ترش بعضی با گوشت بعضی با مرغ دوست دارند. از این رو این خورشت ویژگی های متفاوتی دارد.
خورشت فسنجان به دلیل داشتن گردو غذای گرمی است. از این رو در زمستان بسیار پر خاصیت است. همچنین بهتر انکه در ناهار میل شود. طرز تهیه خورشت فسنجان را ما هم با مرغ و هم با گوشت به شما اموزش میدهیم. امیدواریم در مهمانی ها و روزهای خاص از ان بهره ببرید.
طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت
مواد لازم برای طرز تهیه خورشت فسنجان:
گردو اسیاب شده | 500 الی 600 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 2عدد |
رب انار | 300 گرم |
شکر | 100 گرم |
ادویه | در توضیحات |
رب الوچه | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
برای طرز تهیه خورشت فسنجان ابتدا باید گردو که اصل مهم این خورشت است را اماده کرد. مغز گردوها را در آسیاب خانگی یا چرخگوشت بریزید. خیلی مهم است که گردو بخ خوبی اسیاب شود. گردو را کاملا پودر کنید. همچنین برای پودر کردن آنها میتوانید از هاون خانگی استفاده کنید تا گردوها اماده برای خورشت فسنجان شوند.
برای طرز تهیه خورشت فسنجان اقتصادی میتوانید از گردوهای سیاه یا ریزتر که قیمت کمتری هم دارند، استفاده کنید. در اکثر فروشگاهها، این گردوها با نام گردوی فسنجانی به فروش میرسند. البته نکته مهم این است که اگر از گردوی سیاه استفاده میکنید. باید حداقل 30 درصد از کل گردوها سفید باشد. تا روغن بهتری بیندازد.
دستور خورشت فسنجان
در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان یک عدد پیاز را ریز نگینی ریز خرد کنید. یا اگر دوست ندارید انرا رنده کنید. سپس قابلمه مورد نظر را روی گاز قرار دهید. مقداری روغن در ان بریزید. سپس پیازهای نگینی را اضافه و در روغن تفت بدهید.
پس از اینکه پیاز تفت داده شد . یعنی انکه کمی طلایی شد. گردوی آسیاب شده. را به آن اضافه کنید. ابتدا مقداری گردو را تفت بدهید مراقب باشید گردو نسوزد. زیرا طعم فسنجان را بد می کند. حتی ممکن است آن را تلخ کند. پس از تفت داده شدن گردوها مقداری آب سرد روی آن بریزید و اجازه بدهید حسابی بجوشد.
در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان پس از نیم ساعت جوشیدن به مواد داخل قابلمه زردچوبه، نمک و رب انار را اضافه کنید. طعم فسنجون به رب انار شما بستگی دارد می توانید از رب انار ترش و یا ملس استفاده کنید. خورشت فسنجان اصیل ایرانی کمی ترش تر است. دقت کنید ابتدای کار رب انار به فسنجون رنگ نمیدهد. در آخر کار رنگ آن را تیره میکند.
تهیه خورشت فسنجان
در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان زمانی که خورشت به کمی جوشید. زیر آن را کم کنید. بهتر انکه در ظرف را بگذارید. هر نیم ساعت یک بار یک استکان آب سرد و یا یک قالب یخ سرد را به آن اضافه کنید. یعنی به خورشت شک بدهید. این کار باعث می شود روغن بیشتری بیندازد.
در همین حین گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید تا منسجم شوند. سپس آنها را به صورت قلقلی در آورید. درون یک تابه کمی روغن بریزید. گوشت قلقلی را ابتدا به خوبی تفت دهید. تا زمانی که بپزد.
در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان گوشت را حدود یک ساعت آخر پخت به مخلوط گردو اضافه کنید. پس از آن زعفران را هم به فسجان اضافه کنید. نیم ساعت تا 40 دقیقه به پایان پخت فسنجان را بچشید و در صورت تمایل و با توجه به سلیقه ی خود شکر و یا رب الوچه اضافه کنید. و اجازه بدهید خورشت شما خوب جا بیفتد. سپس انرا سرو و تزئین کنیدو نوش جان
طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان با مرغ:
گردو اسیاب شده | 500 الی 600 گرم |
مرغ | 400 گرم |
پیاز | 2عدد |
رب انار | 300 گرم |
شکر | 100 گرم |
ادویه | در توضیحات |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
برای طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ ابتدا باید مغز گردوها را در آسیاب خانگی یا چرخگوشت بریزید. خیلی مهم است که گردو به خوبی اسیاب شود. گردو را کاملا پودر کنید. سپس مغز گردوی آسیاب شده را به همراه پیاز رنده شده درون یک قابلمه به همراه کمی روغن بریزید.
در ادامه بعد از انکه مواد کمی تفت خورد 3 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید. سپس حرارت گاز را بالا قرار دهید. تا به جوش بیاید. وقتی 5 دقیقه جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید گردوها 20 دقیقه دیگر با اضافه شدن رب بجوشند. تا کمی روغن بیندازد.
خورشت فسنجان با مرغ
در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد با حرارت ملایم مرغ ها را سرخ کنید. برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود. کمی زردچوبه روی آن بریزید. دو طرف مرغ هارا به خوبی تفت دهید. بعد از سرخ شدن مرغ ها را کنار بگذارید.
در ادامه طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ به سراغ گردوهای در حال پخت بروید. بعد از 20دقیقه رب انار را به همراه نمک ، آبلیمو و همین طور کمی شکر به خورشت اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید. تا همه مواد مخلوط شوند. نیم ساعت دیگر همزمان دهید تا موادی که به خورشت اضافه شد با بقیه مواد به آرامی بجوشد.
بعد از این مراحل مرغ ها را داخل خورشت بریزید. در یک ربع اخر پخت چاشنی غذا را تست کنید. که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه کنید. و نیم ساعت دیگر منتظر شوید تا خورشت جا بیفتد. خورشت فسنجان شما بعد از ان اماده میباشد. به همراه برنج نوش جان کنید.
کالری خورشت فسنجان
بعد از طرز تهیه خورشت فسنجان به کالری خورشت فسنجان میپردازیم. در واقع کالری این خورشت به عواملی همچون استفاده از گوشت یا مرغ میزان روغن مصرفی و عوامل دیگر بستگی دارد اما به طور کلی در هر 100 گرم خورشت فسنجان ما دارای 330 کالری هستیم.
همچنین خورشت فسنجان دارای 9 گرم کربوهیدرات 20 گرم پروتئین و 25 گرم چربی است. از این رو این غذا میزان پروتئین خوبی را به بدن میرساند و برای ورزشکاران مفید است. اما افرادی که دارای بیماری کلیوی هستند در مصرف این غذا رعایت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید