سیب زمینی سرخ کرده از پر مصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان محسوب می شود. که با آن انواع غذاهای فوری و مجلسی درست میکنیم. سیب زمینی در آشپزی ایرانی هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. سیب زمینی سرخ کرده یک پیش غذای لذیذ و خوشمزه می باشد .که در کنار غذاهای فست فودی یا خورش سرو میشود. این پیش غذای خوشمزه را میتوانید به صورت ساده یا به همراه پنیر پیتزا یا بیکن یا ناگت مرغ سرو کنید.
علاوه بر اینکه سیب زمینی سرخ کرده معمولا از ارزان ترین مواد غذایی محسوب می شود. از نظر اقتصادی هم کاملا به صرفه میباشد. تاریخچه ان هم به انقلاب صنعتی و برای قشر ضعیف برمیگردد. حال بسیاری از افراد با مشکلاتی همچون خمیر شدن. نرم شدن. سیب زمینی دست و پنجه نرم میکنند. ما به دو صورت اسان به شما چند تکنیک عالی و کامل و مرحله به مرحله اموزش خواهیم داد. دو نوع پخت عبارت است:
- سیب زمینی سرخ کرده
- سیب زمینی تنوری
طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده
مواد لازم برای درست کردن سیب زمینی سرخ کرده برای 4 نفر:
نمک | سه عدد بزرگ |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | دو قاشق غذا خوری |
فلفل | دو قاشق چاییخوری |
برای سرو سیب زمینی سرخ کرده ابتدا سیب زمینی ها را پوست می گیریم و آبکشی می کنیم و روی تخته به صورت ورقه های حدودا نیم سانتی متر برش می دهیم .
بعد از طول آن ها را خرد می کنیم به صورت خلالی و تا جایی که امکان دارد یک اندازه برش می زنیم.
در قابلمه ای حدودا ۴ لیوان آب می ریزیم و حرارت شعله را زیاد می کنیم تا زودتر آب بجوش بیاید ، سپس سیب زمینی ها را داخل آب در حال جوش می ریزیم و صبر می کنیم تا نیم پز شوند. پس از ۵ دقیقه که سیب زمینی ها نیم پز شدن آنها را آبکشی می کنیم.
در ادامه سیب زمینی سرخ کرده دقت کنید. نباید بپزند چون نرم می شوند و حالت خود را از دست می دهند. پس از آبکش روی دستمال تمیزی می ریزیم تا خشک شوند و آن وقت در یک نایلون ان ها را می ریزیم و به مدت 2 الی 3 ساعت در فریزر قرار می دهیم.
در یک تابه کوچک و گود مانند یک شیر داغ کم روغن به مقداری می ریزیم که سیب زمینی ها در ان شناور باشند. حرارت را کم می کنیم تا به مرور زمان داغ شود.سیب زمینی ها را از فریزر خارج می کنیم. داخل روغن داغ می ریزیم تا مغز پخت و سرخ شوند.
گام اخر
سیب زمینی را در یک توری یا دستمال هایی که روغن اضافه را جذب می کنند. میریزیم تا حالت ترد خود را از دست ندهند. سیب زمینی سرخ کرده شما اماده است. روی سیب زمینی ها آویشن،نمک و فلفل می پاشیم و با سس کچاب سرو کنید نوش جان لذت ببرید.
طرز تهیه سیب زمینی تنوری
طرز تهیه سیب زمینی تنوری برای 4 نفر:
سیب زمینی | 1 عدد |
روغن زیتون | 1 چهارم لیوان |
پنیر پارمزان | 1 چهارم لیوان |
ادویه | به مقدار لازم |
زعفران اب شده | (بر حسب سلیقه) |
بعد از سیب زمینی سرخ کرده به سیب زمینی تنوری میرسیم. ابتدا سیب زمینی را با اب بشویید. و نصف کنید هرقسمت را از درازا به 3 قسمت تقسیم کنید.
ظرفی را با آب سرد و یخ پر کرده و سیب زمینی ها را داخل آن قرار دهید و نیم ساعت صبر کرده و بعد آنها را خارج کرده و با حوله کاملا خشک کنید. روغن زیتون، نصف پودر سیر، نصف پودر موسیر، زعفران، نصف آویشن، فلفل و نمک را مخلوط کرده. آنرا داخل نایلون ریخته . سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید.
نایلون را خوب تکان دهید و حدود نیم ساعت آن را داخل یخچال استراحت دهید و بعد مجددا مخلوط کرده و آنها را از صافی رد کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و سیب زمینی ها را روی آن بچینید و بقیه ادویه ها را روی سیب زمینی بریزید. گلپر را هم اضافه سپس قلمو را به روغن زیتون آغشته. آن را روی سیب زمینی ها بکشید.
بعد سینی را داخل فر با حرارت 240 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید تا سیب زمینی ها خوب برشته و طلایی شوند.
سیب زمینی ها را همانطور داغ داخل ظرفی بریزید. سپس مخلوط پنیر پارمزان رنده و جعفری را اضافه کنید. کمی کاسه را تکان دهید تا مواد مخلوط شوند سپس داخل ظرف بریزید و با سس گوجه فرنگی سرو کنید. این غذا از سیب زمینی سرخ کرده سالم تر است.
سیب زمینی سرخ کرده در بارداری
اخبار اغلب پر از خبرهایی راجع به هشدارهای مصرف برخی مواد غذایی خاص و غذاهای مفید در بارداری است. اما با شنیدن مطالعه ای که در ایالت متحده انجام شد متعجب خواهید شد. در این مطالعه عنوان شده، زنانی که به طور منظم 2 تا 4 سهم سیب زمینی سرخ کرده در وعده های غذایی روزانه خود استفاده می کنند. احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در بارداری 27 درصد بیشتر می شود. همچنین نتایج تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان این که مصرف زیاد سیب زمینی توسط زنان باردار خطر ابتلا به دیابت نوع اول را در فرزندان را افزایش میدهد.
مصرف متعادل سیب زمینی سرخ کرده در بارداری هیچ اشکالی ندارد. منبع اصلی انرژی که توسط سیب زمینی تامین میشود. گلوکز میباشد. که در کربوهیدارتهایی مانند سیب زمینی به وفور یافت میشود. بر اساس دستورالعملهای انجمن تغذیه سوییس مصرف 4-3 واحد کربوهیدرات به صورت روزانه در بارداری توصیه میشود .(اگرچه این مقدار بسته به وزن قبل از بارداری مادر، وزن فعلی و روند وزنگیری جنین تا حدودی متفاوت است). این کربوهیدرات ها شامل نان، برنج، غلات، سیب زمینی و…. است.
سیب زمینی سرخ کرده برای بدنسازی
سیب زمینی برای بدنسازها خوب است. به دلیلی کربوهیدرات بدون چربی است. که برای انرژی سریع در حین تمرین ایده آل میباشد. همچنین کمک به افزایش حجم عضلانی میکند. کمک به انقباض موثر عضلات ماهیچهای دارد. همچنین منبع عالی پتاسیم، فولات و ویتامین C است. شامل سایر ریزمغذیها مثل منیزیم، آهن، فسفر، کلسیم، تیامین و نیاسین است.
قبل از تمرین، مصرف یک وعده خوب غذا که سرشار از کربوهیدرات است. بهترین گزینه برای ورزش است. زیرا کربوهیدراتها به سرعت توسط بدن شخص تجزیه شود. که مناسب برای انرژی در طول تمرین است. مهم انکه چربی و فیبر موجود درسیب زمینی سرخ کرده را محدود کنید، زیرا روند هضم را کند می کند . همچنین انرژی موجود را به تاخیر می اندازد. به بدنسازها پیشنهاد میشود صبحانه هم یک وعده مقوی مثل حلیم یا املت میل کنند.
دیدگاهتان را بنویسید