طرز تهیه دلمه, که از غذاهای خوشمزه مجلسی است. همچنین علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل مثل عدس پلو و زرشک پلو و خورشت قورمه سبزی و دیزی سرو می شود. در بعضی مجالس به عنوان پیش غذا نیز سرو میشود. دلمه، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است. که قدمتی طولانی در ایران دارد. همچنین طرفداران بسیار زیادی در ایران دارد.
طرز تهیه دلمه به اشکال مختلفی و با مواد گوناگون در نقاط ایران عزیز سرو میشود. تمامی انها نیز طرفداران خاص خود را دارند. جالب انکه هر شهر نیز با مواد گوناگون و طرز پخت خاص خود این غذارا سرو میکنند. از انواع دلمه ها به دلمه برگ مو بسیار معروف است. دیگر مورد ان دلمه گوجه و یا دلمه فلفل رنگی و یا بادمجان میباشد. که با موادی خاص پر میشوند.
هر دلمه برای سرو نیاز به حوصله و ظرافت خاصی دارد. اما به هیچ عنوان سخت نیست. از این رو ما برای شما یک طرز تهیه دلمه عالی و راحت و سریع و البته خوشمزه را یاد میدهم. امیدواریم انرا برای خود و خانواده سرو کنید. یقین داریم از سرو این غذا خاطره انگیز لذت میبرید.
![طرز تهیه دلمه برگ مو](http://chefpersiaonline.ir/wp-content/uploads/2024/09/۲۰۲۴۰۹۱۲_۱۰۵۴۵۳-965x1024.jpg)
دلمه برگ مو
این غذا به دلیل طعم بینظیر و ظاهر و شکل خوشرنگ و زیبایش، به عنوان یک غذای مجلسی سر زبان ها افتاده است. و در مناسبتهای مختلف بر سر سفره رنگارنگ ایرانیها قرار میگیرد. این دلمه را به سلیقه خود به صورت سیگاری (حالت لوله ای) یا به صورت بقچه ای که متداول تر است. برای عزیزانتان سرو کنید. که ما طرز تهیه دلمه برگ مو را یاد میدهیم.
سبزی دلمه برگ مو
برای طرز تهیه دلمه خوشمزه سبزی دلمه خیلی مهم است. تره یکی از سبزی های خوشمزه برای دلمه است. تره را به برگهای پهن و طعم تند و گس آن میشناسیم. کلا در غذاهایی مثل دلمه یا سمبوسه، تره نقش مهمی در طعم غذا ایفا میکند. جعفری از ان سبزی هایی است. که در هر چیزی بریزیم. انرا حوشمزه میکند. جعفری به خاطر بوی خوب و طعم ملایم و شیرینش تقریبا در تمام دلمهها حضور دارد.
بودن این سبزی در طرز تهیه دلمه بر حسب علایق است. شوید هم از سبزیجات معطری است. که آن را در بیشتر در طرز تهیه دلمه میبینید. بعضی از افراد هم بر حسب سلیقه از این سبزی استفاده نمیکنند. از نعنا برای عطری که دارد. به صورت تازه و خرد شده در سبزی دلمه به کار ببرید. ترخون را در انواع طرز تهیه دلمه به کار میبریم. اما باید به اندازه باشد تا غذا را زیادی دهانسوز نکند. گشنیز هم بیشتر به خاطر عطر و بوی دلپذیرش در انواع غذاها به خصوص دلمهها استفاده میشود.
![طرز تهیه دلمه](http://chefpersiaonline.ir/wp-content/uploads/2024/08/۲۰۲۴۰۸۱۲_۱۵۳۲۱۴-809x1024.jpg)
طرز تهیه دلمه برگ مو
مواد لازم برای تهیه این غذا 4 نفره:
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
برگ مو | به اندازه کافی |
لپه | 100 گرم |
برنج | 2.5 پیمانه |
سبزی دلمه | 200 گرم |
پیاز | 2 عدد |
زرشک | 3 قاشق غذا خوری |
رب انار | 3 قاشق غذا خوری |
ادویه | در توضیحات |
شکر(اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه دلمه – پخت مواد
برای طرز تهیه دلمه در گام اول لپه ها را از شب قبل انرا خیس کنید. درون اب در ظرفی بریزید. و اجازه داده تا خیس بخورد. و نفخ آن از بین برود. بعد از ان لپه ها را در صافی بریزید. انرا آبکش بکنید. و در قابلمه ای بریزید. همچنین برنج را نیز به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت خیس کنید. انرا ابکش کنید. درون ظرف لپه 1.5 لیوان اب بریزید. تا زمانی که لپه کاملا پخته شوند. بعد از پخت لپه را در صافی عبور میدهیم. تا آب اضافه آن کاملا خارج شود.
سبزی دلمه را به صورت ریز خرد کنید. برنج را در قابلمه بریزید. در قابلمه ای تا نصف آن آب می ریزیم. وقتی که اب به جوش امد. یکم هم میزنیم. تا دانه های برنج به هم نچسبند. اجازه میدهیم تا برنج به مدت 10 دقیقه بپزد. تا جایی که برنج کمی نرم شود. سپس زیر انرا خاموش میکنیم.
در ادامه طرز تهیه دلمه پیاز را به صورت نگینی ریز خردکنید. و تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی روغن داخل آن بریزید. اجازه میدهیم تا کمی داغ شود. و پیازها را داخل تابه تفت دهید. تا جایی که تغیر رنگ و سبک شوند. کمی زردچوبه به آن اضافه کنیمد. بعد از چند دقیقه گوشت را اضافه کنید. کمی فلفل سیاه و نمک روی آن بریزید. انرا هم بزنید. تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند. وقتی سرخ شد. از روی گاز بردارید.
حالا سبزی را درون همان تابه بریزید. و تفت بدهید. بعد لپه که ازقبل اماده کردید. و برنج را اضافه را اضافه کنید. و کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه روی کل مواد بریزید. در چند دقیقه اخر زرشک را به مواد اضافه کنید. بعد از یک تفت همه مواد را باهم قاطی کنید.
![طرز تهیه دلمه](http://chefpersiaonline.ir/wp-content/uploads/2024/09/۲۰۲۴۰۹۰۶_۰۹۳۹۲۱-675x1024.jpg)
پیچیدن دلمه
برگ هارا از قبل بشویید. بعد که آب ان رفت. اماده استفاده است. در قابلمه چند برگ را زیر قرار دهید. تا بقیه دلمه را روی ان بچینید. یک عدد از برگ موها را روی دست قرار دهید. و به اندازه یک قاشق پر از مواد دلمه وسط برگ مو بریزید. انرا به صورت لولی یا بقچه بپیچید. اگر برگ ها کوچک بودند. از دو عدد برگ استفاده کنید. دلمه های پیچیده شده را منظم کف قابلمه می چینیم. اگر تمایل داشتید. لایه لایه روی ان شکر بپاشید.
در ادامه طرز تهیه دلمه یک پیش دستی روی برگ ها قرار دهید. اینکار باعث میشود مواد باز نشوند. و دو لیوان آب و کمی روغن را با هم مخلوط می کنیم. سپس روی مواد بریزید. و روی حرارت قرار دهید. تا به مدت 1 ساعت و نیم دقیقه دلمه ها بپزند. بعد از 45 دقیقه اول از کنار ان به ان رب انار را اضافه کنید. سپس از ان در قابلمه را بگذارید.
در ادامه طرز تهیه دلمه بعد از گذشت زمان گفته شده. یک عدد را امتحان کنید. اگر کامل پخته بود. انرا سرو کنید. اگر کمی جا داشت. به مدت نیم ساعت دیگر اجازه پخت دهید. زمانی که اماده شد. انرا برای خود و عزیزان سرو کنید. نوش جان
![طرز تهیه دلمه](http://chefpersiaonline.ir/wp-content/uploads/2024/07/۲۰۲۴۰۷۲۲_۰۹۵۷۰۷.jpg)
کالری دلمه برگ مو
بعد از طرز تهیه دلمه نکته مهم کالری ان است. کالری دلمه متناسب با مواد تشکیل دهنده ان متفاوت میباشد. با این حالت به طور متوسط در هر 100 گرم 139 کالری دارد. همچنین دارای 19 گرم کربوهیدرات و 5 گرم پروتئین و 7 گرم چربی 3 گرم فیبر است. بهتر انکه از روغن کمتری برای سرو این غذا استفاده کنید. ابن غذا مثل کوفته تبریزی چربی قابل قبولی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید