سبزی پلو با ماهی غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ برای تمامی افراد ایرانی است. غذایی که همچون عدس پلو و زرشک پلو و خورشت قورمه سبزی و کوفته تبریزی ایرانی خواهان بسیار فراوانی دارد. سبزی پلو با ماهی غذایی که در مجالس نیز میتوان سرو بشود. همچنین به رسم فرهنگی این غذارا در شب عید نیز سرو میکنند.
علاوه بر سبزی پلو با ماهی همراه با مرغ و گوشت نیز سرو میشود. ولی یکی از خوشمزه ترین نوع سرو با ماهی است. ماهی خود دارای خواص فراوان برای بدن است. سبزی پلو با ته دیگ نیز یکی از خوشمزه ترین غذاها برای ما ایرانیان مثل باقالی پلو با ماهیچه و ته چین مرغ که عاشق برنج هستیم میباشد.
سبزیای که در سبزی پلو با ماهی استفاده میشود. شامل تره، جعفری، شوید، برگ سیر و گشنیز است. سبزی پلو مجلسی را معمولا به صورت آبکش درست میکنند. ولی میتوان آن را به صورت کتهای نیز درست کرد. این غذا هم مثل همه غذاهای دیگر برای خوشمزهتر شدن یک سری نکات و فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید در نهایت غذای بسیار لذیذی خواهید داشت. که انرا به شما اموزش میدهیم.
کدام ماهی برای سبزی پلو با ماهی مناسب است؟
انواع ماهی هایی که میشود در سبزی پلو با ماهی استفاده کرد متفاوت است. ماهی سفید اولین ماهی مناسب برای طرز تهیه سبزی پلو با ماهی است. این ماهی بسیار لذیذ و خوشمزه است. که در شب عید نیز سرو میشود. ماهی بعدی قزل الا میباشد. این ماهی به صورت پرورشی بسیار یافت میشود. به نسبت قیمت خوبی نیز دارد. مناسب برای سرخ کردن نیز میباشد.
هر دو ماهی حلوا سیاه و حلوا سفید که به «ماهی زبیدی» هم مشهور است آنقدر خوشمزه و لذیذ هستند. که برای سرو بر روی سبزی پلو بسیار عالی میباشند. ماهی شوریده دیگر ماهی مناسب برای سرو بر روی سبزی پلو میباشد. این ماهی بسیار مقوی و دارای خواص فراوان میباشد. همچنین دارای طعم و مزه بسیار دلچسب میباشد.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی رستورانی
مواد لازم برای سرو این غذا 4 نفره:
برنج | 3 پیمانه |
ماهی | 5 تیکه |
سبزی پلویی | 2 پیمانه |
ادویه | در توضیحات |
سیب زمینی | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
پیاز | 2 عدد |
لیمو تازه | 2 عدد |
روغن | به اندازه نیاز |
ابتدا سبزی پلویی را تهیه و انرا شسته و ریز کنید. در گام بعدی سبزی هارا در تابه تفت دهید. تا کمی بپزد. سبزی هارا بسته بندی و اماده استفاده کنید. برنج را بشویید. به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. تا برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 2 ساعت با اب و نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.
وقتی خیس خورد همانطور که در ابکشی برنج ایرانی یاد دادیم. قابلمهای را تا دو سوم از آب پر کنید. روی حرارت بگذارید نمک به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد. باید برنج را اضافه نمایید. شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید. چند بار برنج را هم بزنید. تا دانهها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید. زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع آن دارد زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود. ولی هنوز مغز آنها سفت باشد.
در قابلمه مورد نظر ابتدا روغن و بعد سیب زمینی را افقی برش بزنید. ته قابلمه بچینید. یک لایه برنج بریزید. یک لایه سبزی که از قبل تفت داده بودید. یک قاشق هل و دارچین را اضافه کنید. اینکار را تا جایی انجام دهید که مواد تمام شود. انرا را روی گاز بگذارید. ابتدا شعله را زیاد کنید. تا دم بالا بدهد. بعد از ان زیر شعله را کم کنید. تا به مدت 45 دقیقه اماده شود. در 5 دقیقه اخر به ان کره یا روغن داغ اضافه کنید.
طرز تهیه ماهی
در ادامه سبزی پلو با ماهی ابتدا ماهی را بشویید. انرا حسابی خشک کنید و در ظرفی بریزید. پیاز ها و سیر را ریز و نگینی کرده و داخل ظرف بریزید. آب یک عدد لیموی تازه را بگیرید و در ادامه به ماهی اضافه کنید. فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه ، پودر گشنیز را به ظرف اضافه کنید. دو قاشق روغن زیتون نیز به مرینیت ماهی اضافه کنید.
مواد را خوب باهم ترکیب کنید. به مدت نیم ساعت انرا درون یخچال قرارد دهید تا مواد باهم ترکیب شوند. ماهی هارا از یخچال خارج کنید. درون تابه روغن بریزید. وقتی حسابی داغ شد. ماهی را درون تابه قرار دهید. توجه داشته باشید بهتر است پودر ماهی را دراورید. برای اینکار وقتی ماهی ها کمی پخت به اسانی پوست ان جدا میشود.
وقتی دو طرف ماهی سرخ شد. کمی برنج را با زعفران قاطی کنید. برنج را درون ظرف دلخواه بریزید. روی ان برنج زعفذانی را بریزید. ماهی هارا نیز در ظرفی جدا قرار دهید. سبزی پلو با ماهی شما اماده است انرا با اب لیمو یا رب انار سرو کنید. نوش جان لذت انرا ببرید.
خواص انواع ماهی
ماهی چه به صورت سوشی و چه به صورت پخته دارای خواص بسیار زیادی میباشد. خواص ماهیان چرب مثل سالمون، قزل آلا و شاه ماهی (هرینگ) بالاترین مقدار اسیدهای چرب امگا 3 را دارا هستند. این چربی جزو چربی های مفید و ضروری برای سلامت بدن است. که به کارکرد بهتر و سلامت قلب بسیار کمک میکند.
امگا 3 موجود در ماهی سبب کاهش فرکانس تشنج بیماران مبتلا به صرع می شود. همچنین ماهی ها دارای ویتامین دی هستند. وجود این ویتامین به بهبود در خواب و بهبود در استخوان کمک میکند. امگا 3 موجود در ماهی ضد افسردگی میباشد. همچنین گوشت سفید ماهی یکی از سالم ترین نوع گوشت است. که برای کلیه و قلب بسیار مفید است.
DHA یکی از انواع اسیدهای چرب امگا ۳ است که نقشی حیاتی در سلامت چشم و پوست دارد. که به فراوانی در ماهی یافت میشود. ماهی را میتوان در ناهار و شام به صورت های مختلف سرو کرد. ولی بهتر است که در روغن کمی سرخ شودو یا کبابی و ابپز شود. تا برای سلامتی بیشتر مفید باشد. از این رو سبزی پلو با ماهی مفید است.
کالری سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی دستور پخت های متفاوتی دارد. اینکه کبابی یا در روغن باشد. نوع ماهی چی باشد. در ان چه اندازه روغن به کار رفته و موارد دیگر که بسیار مهم است. اما به طور کلی سبزی پلو با ماهی در هر 100 گرم 247 کالری 26 گرم کربوهیدرات و 21 گرم پروتئین دارد.
سبزی پلو با ماهی همچنین دارای 6 گرم چربی نیز است. با این وجود باید گفت این فقط خود ماهی است و صرف نظر از برنج و ته دیگ و دورچین ماهی میباشد. از این رو ماهی به صورت تکی یکی از سالم ترین غذاهایی است. که هر فرد میتواند میل کند. بسیار سالم مناسب برای زنان باردار مناسب برای افرادی که بیماری قلبی و کلیوی دارند. همچنین مناسب برای افراد ورزشکار است.
دیدگاهتان را بنویسید