طرز تهیه ماکارونی که غذایی لذیذ و خوشمزه ایتالیایی و بین المللی مثل شاورما است. این غذا در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله ایران محبوبیت زیادی دارد . این غذا انواع و اشکال مختلفی دارد. به روشهای گوناگون و با مواد متنوعی مثل سویا، پنیر، مرغ، گوشت، قارچ و حتی سوسیس تهیه میشود.
البته نکته جالب در مورد ماکارونی در میان ایرانیان این که ته دیگ (ته دیگ سیب زمینی) از خود طرز تهیه ماکارونی دارای محبوبیت بیشتری است. آشپزهای ایرانی ماکارونی را با روشی خاص درست می کنند. که بیشتر باب طبع ایرانیان است.
در ادامه مواد لازم برای طرز تهیه ماکارونی لذیذ و ساده را برای 4 نفر را مشاهده می کنید. البته توجه داشته باشید. که نسبت بین مواد مقدار قابل توجهی است. که اگر خواستید غذا را برای افراد کمتر یا بیشتر از چهار نفر تهیه کنید. باید با رعایت نسبت های بین مواد اولیه این کار را انجام دهید .تا طعم نهایی غذای شما دلچسب و مطلوب باشد. این را هم بگوییم که طرز تهیه ماکارونی گوناگون است. عده زیادی با سیب زمینی نگینی درست میکنند. افرادی درون ان قارچ میریزند.
طرز تهیه ماکارونی گوشت
مواد و نحوه درست کردن ماکارونی برای 4 نفر:
ماکارونی | 500 گرم |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
ادویه | به مقدار لازم(در توضیحات) |
طرز تهیه ماکارونی ابتدا داخل قابلمه ای را از آب پر کنید و مقداری نمک و روغن بریزید . روی حرارت قرار دهید تا به بجوشد ، پس از به جوش آمدن آب ان را اضافه و با چنگال کمی هم بزنید تا رشته های ان به هم نچسبند . ان را پس از 5– 7 دقیقه با آب سرد آبکشی کنید و کناری قرار دهید تا آب اضافی اش برود.
پیاز را ریز خُرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه ای خُرد را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت سرخ شود . در ادامه نمک ، فلفل ، پودر دارچین ، پودر سیر و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید . سپس مقداری آبلیمو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
در گام بعدی طرز تهیه ماکارونی ته قابلمه مقداری روغن بریزید و سیب زمینی های حلقه شده بچینید . مقداری ماکارونی روی سیب زمینی ها بریزید و روی آن مقداری مایه بریزید ( 2-3 لایه به همین صورت داخل قابلمه را پر کنید ) . لایه آخر را با ماکارونی پوشش دهید و پودر آویشن را روی آن بپاشید . در قابلمه را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید به مدت 35– 45 دقیقه ماکارونی دم بکشد.
پس از پخت ان را از روی حرارت بردارید. در قابلمه را بردارید و 10 دقیقه صبر کنید .تا کمی خنک شود. سپس در ظرف برگردانید و به همراه سس گوجه فرنگی و ته دیگ سیب زمینی خوشمزه سرو کنید. از طرز تهیه ماکارونی لذت ببرید.
طرز تهیه ماکارونی مرغ
مواد لازم برای طرز تهیه ماکارونی مرغ 4 نفره:
مرغ | 300 گرم |
ماکارونی | 550 گرم |
قارچ | 15 عدد |
پیاز | 2 عدد |
رب | 2 قاشق غذاخوری |
روغن و ادویه | در توضیحات |
برای طرز تهیه ماکارونی مرغ نخست قابلمه ای را پر از آب کنید. کمی روغن کنجد و کمی نمک بریزید . بعد از اینکه جوش آمد. ماکارونی ها را درون قابلمه بریزید . بعد از 5 دقیقه زمانی که ماکارونی ها نرم شدن. آن را با آب سرد آبکش کنید. حال پیاز را نگینی ریز کنید. داخل تابه پیاز را با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. تا کمی سبک و طلایی شود . سپس سیر که خرد شد. را اضافه کنید . تا عطر سیر خارج شود.
در گام بعدی طرز تهیه ماکارونی سینه مرغ را در اندازه های مناسب خرد می کنیم. داخل تابه به همراه پیاز و سیر تفت دهید. هنگامی که مرغ تغییر رنگ داد. فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید. در ادامه قارچ را ریز خرد کنید. و به همراه مرغ تفت دهید. بعد از چند دقیقه رب گوجه را اضافه میکنیم. و به خوبی هم می زنیم.
در قابلمه مورد نظر روغن میریزیم. وقتی داغ شد. ته دیگ مناسب قرار دهید. با نان یا سیب زمینی سپس مقداری ماکارونی به همراه مواد مرغی بریزید. هم بزنید و همینطور این مرحله را تکرار کنید. تا مواد و ماکارونی تمام شود. سپس ماکارونی را برای 40 دقیقه دم بگذارید. نوش جان
ماکارونی چند دقیقه باید دم بکشد
در طرز تهیه ماکارونی بخشی از اشخاص بدون اینکه این غذا را دم کنند. همراه با سس آن را میل می کنند. البته برخی دیگر از افراد مایل هستند. که بعد از آماده سازی سس و رشته ها، غذا را دم کنند تا طعم بهتری به آن ببخشند. به طور کلی حجم غذایی که درون قابلمه قرار می گیرد. تاثیر بسیار زیاد بر روی مدت زمان پخت طرز تهیه ماکارونی می گذارد.
در صورتی که شما میل به آماده شدن طرز تهیه ماکارانی در کمترین بازه زمانی دارید. نیاز به این که حرارت زیر قابلمه را تنظیم کنید دارید. اگر حرارت زیر قابلمه زیاد باشد. غذای شما سریعتر آماده خواهد شد. به طور کلی نیاز به 30 الی 40 دقیقه زمان دارید. شعله زیر قابلمه را باید کم کنید. تا غذا به طور کامل دم بکشد. اگر شکل و شمایل ماکارونی بازتر از قبل باشد. یعنی نرم گشته باشد. آنها به خوبی پخته اند. این به میزان شعله گاز و نوع رشته های ماکارونی و برای تعداد افرادی که قرار است. به خوبی درست کنید. یعنی حجم ماکارونی نیز بستگی دارد. ولی این که ما گفتیم. در 90 درصد درست است.
کالری ماکارونی
بعد ار طرز تهیه ماکارونی به سراغ کالری ان برویم. در 100 گرم ماکارونی با گوشت حدود 201 کالری دارد. یک کفگیر ماکارونی با گوشت چرخ کرده 151 کالری دارد. همانطور که گفتیم. کالری این غذا با گوشت کم نیست . به این خاطر که معمولا غذای چربی است. همچنین ماده اصلی آن ماکارونی است که جزو کربوهیداتها میباشد. مهم است افرادی که مراقب وزن خود هستند .این غذا را در حد میانگین مصرف کنند. همچنین از خوردن ته دیگ (یا سیب زمینی) صرف نظر کنید. زیرا ته دیگ علاوه بر کربوهیدات، روغن زیادی نیز دارد.
همچنین در هر 100 گرم ماکارونی حدود 22 گرم کربوهیدرات و حدود 8 گرم پروتئین وجود دارد. که پروتئین ان به میزان گوشت و مرغ در ان نیز دارد. 1 گرم فیبر و 5.5 گرم چربی نیز دارد. میزان چربی نیز به میزان روغن بستگی دارد. پس به میزان روغن مصرفی در ان توجه ویژه کنید. سعی کنید با حداقل روغن غذا را سرو کنید. همچنین از روغن های مرغوب استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید