طرز تهیه میرزا قاسمی که یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ مثل خورشت قورمه سبزی و دلمه برگ مو که اصالتی ایرانی دارد. این غذایی محبوب از گیلان است. با اینکه میرزا قاسمی غذایی شمالی است. اما تمامی شهر های ایران این غذای دلچسب را مثل سمبوسه و کشک بادمجان و بریانی دوست دارند. تاریخچه این غذا به زمان ناصرالدین شاه توسط محمد قاسم خان که در زمان ناصرالدین شاه قاجار حاکم رشت بود؛ابداع شد.
طرز تهیه میرزا قاسمی بسیار راحت است. در عین حال بسیار خوش خوراک و خوشمزه است. به همین دلیل در اکثر مهمانی ها و رستوران ها جایگاهی ویژه دارد. میرزا قاسمی به دلیل داشتن بادمجان و گوجه و تخم مرغ وعده ای کامل نیز به شمار میرود. از این رو ایده خوب اسان و همه پسند برای پیش غذا یا شام مثل حمص میباشد.
میرزا قاسمی همانطور که بسیار راحت است. اما فوت و فن های زیادی نیز دارد. همچنین طرز تهیه میرزا قاسمی انواع متنوعی نیز دارد. افرادی بادمجان را کبابی میکنند. برخی انرا سرخ میکنند. افرادی در اخر تخم مرغ اضافه نمیکنند. برخی نیز با تخم مرغ انرا دوست دارند. ما سعی بر آن داریم که یک طرز تهیه میرزا قاسمی خوشمزه و راحت که همه بتوانند انرا سرو کنند. به شما اموزش دهیم.
طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی
مواد لازم برای طرز تهیه میرزا قاسمی برای 4 نفر:
سیر | 5 حبه |
بادمجان | 5 – 6 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
ادویه | در توضیحات |
تخم مرغ | دو عدد |
روغن | به اندازه نیاز |
گردو | 3 عدد |
برای طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل ابتدا باید بادمجان را کبابی کرد. تا بوی دودی به خود بگیرد. برای این کار درون یک منقل ذغال (زغال) بریزید. وقتی که به خوبی اتش گرفتن. بادمجان هارا روی ذغال (زغال) بچینید. بعد از چند دقیقه که یک طرف بادمجان پوستش جمع شد. طرف دیگر انرا برگردانید تا اتیشی شود. در صورتی که بر روی منقل نخواستید این کار را انجام دهید. بر روی گاز بادمجان هارا کبابی و اتیشی کنید.
اگر طعم دودی بادمجان کبابی را دوست ندارید. یا اینکه امکانات اینکه درمنزل بادمجان را کبابی کنید را ندارید. میتوانید بادمجان ها را به صورت آبپز بپزید. یا اینکه انرا درون فر قرار دهید. پس از اینکه بادمجان را کبابی کردید. به ان اجازه دهید تا کمی سرد شوند. سپس پوست انهارا به آرامی جدا می کنیم.
درون ظرفی بادمجان را بریزید. سپس شروع به کوبیدن بادمجان کنید. اینکار را با کمک گوشت کوب برقی یا دستی انجام دهید. به طور کامل آنها را له کنید. تا بافت بادمجان کاملا از یکدیگر جدا شود. یا اینکه به جای کوبیدن بادمجان انهارا ساطوری کنید. تا کاملا یکدست شود.
دستور پخت میرزا قاسمی
در ادامه طرز تهیه میرزا قاسمی یک قابلمه را روی گاز قرار دهید. نصف انرا با آب پر کنید. سپس هنگامی که اب به جوش امد. گوجه فرنگی را به درون اب بیندازید. اجازه دهید 8 دقیقه جوش بخورد. سپس انرا از اب خارج کنید. به ان اجازه دهید. تا خنک شود. سپس پوست گوجه فرنگی را بکنید.
یک تابه را روی گاز قرار دهید. وقتی که تابی کمی داغ شد. روغن را به تابه اضافه کنید. هنگامی که روغن به خوبی داغ شد. سیرهارا رنده کنید. سپس سیر را به تابه اضافه کنید. برای چند دقیقه سیر را به خوبی تفت دهید. هنگامی که سیر کمی سبک شد و تغییر رنگ داد. مقداری زردچوبه را به سیر اضافه کنید. انرا خوب تفت دهید. تا سیر با زردچوبه یکدست شود.
در ادامه طرز تهیه میرزا قاسمی بادمجان هایی که از قبل کوبیده بودید. را به تابه اضافه کنید. مواد را با هم تفت دهید. تا سیر به خوبی با بادمجان یکی شود. برای حدود 20 الی 25 دقیقه بادمجان را با شعله کم تفت دهید. در اینجا کمی فلفل سیاه نوک قاشق مربا خوری فلفل قرمز و کمی نمک را به مواد اضافه کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی
در ادامه طرز تهیه میرزا قاسمی گوجه فرنگی که از قبل پوست انرا کنده بودید؛را رنده کنید. وقتی که به خوبی انرا رنده کردید. انرا به تابه اضافه کنید. انرا چند دقیقه خوب تفت دهید. تا جایی که کامل اب گوجه فرنگی تبخیر شود. همچنین میرزا قاسمی روغن بیندازد.
درون یک تابه دیگر کمی روغن بریزید. تا به خوبی داغ شود. سپس تخم مرغ هارا درون ان بشکنید. به خوبی تخم مرغ را هم بزنید. تا کاملا زرده و سفیده یکی شود. وقتی که به خوبی تخم مرغ ها رسید. در حدی که به خوبی سفت شود. سپس انرا به تابه میرزا قاسمی اضافه کنید.
در ادامه طرز تهیه میرزا قاسمی مواد را هم بزنید. تا مخلوط و با دیگر مواد یکدست شوند. سپس برای 2 دقیقه دیگر در تابه را بگذاریدو پس از ان میرزا قاسمی شما اماده میباشد. میرزا قاسمی را درون ظرفی مناسب بریزید. چند عدد گردو را بشکنید. انرا چند نصف کنید. بر روی میرزا قاسمی برای تزئین بچینید. انرا کنار خانواده میل کنید. نوش جان
چگونه تلخی میرزا قاسمی را بگیریم
در طرز تهیه میرزا قاسمی تلخی غذا مهم است. میرزا قاسمی ممکن است. با تمام زحمت هایی که برای سرو ان کشیدید تلخ شود. اما دلیل اصلی ان چیست؟ دلیل اصلی تلخی بادمجان است. خیلی مهم است که قبل از هر چیز بتوانید تلخی بادمجان را بگیرید. خیلی از بادمجان ها تخم های زیادی دارند. که این باعث تلخی میرزا قاسمی میشود. از این رو بهتر انکه قبل از انکه کباب کنید. تخم های انرا از بادمجان جدا کنید.
یکی از راهکارهای دیگر این است. که بادمجان را دو نصف کنید. انرا در معرض نور خورشید قرار دهید. انرا به مدت یک ساعت بدون حرکت ثابت نگه دارید. راه حل بعدی اینکه قبل از استفاده از بادمجان به ان نمک بزنید. راه حل بعدی اینکه روی بادمجان را کمی با اب لیمو تازه چرب کنید. اجازه دهید. به مدت 30 الی 40 دقیقه روی بادمجان بماند. سپس انرا بشوید.
کالری میرزا قاسمی
کالری میرزا قاسمی به عواملی همچون میزان روغن میتواند کم یا زیاد شود. اما به طور متوسط در هر 100 گرم میرزا قاسمی 110 کالری وجود دارد. همچنین دارای 6 گرم کربوهیدرات و تنها 1 گرم پروتئین و 9 گرم چربی و 3 گرم نیز فیبر میباشد.
از این رو بهتر انکه از میزان روغن کمتری برای تهیه این غذا استفاده کنید. تا برای سلامتی و بدن مفید باشد. همچنین از میل این غذا به تعداد دفعات بالا در هفته خودداری کنید. عبلاوه بر تمام اینها به ورزش های چربی سوز همچون پیاده روی و شنا بعد از میل این غذا برای کالری سوزی و چربی سوزی روی بیاورید.
دیدگاهتان را بنویسید