مقدمه
دستور پخت انواع خورش ایرانی خدمت شما میگوییم. با عرض سلام خدمت عزیزان همانطور که در مقاله مشاوره رایگان دستور پخت نیز گفتیم قصد داریم. غذاهای ایرانی مثل طرز تهیه بریانی و یا غیر ایرانی را اموزش دهیم .که در این مقاله به چهار نوع از انوع خورش ایرانی و لذیذ میپردازیم.
بدون شک اغلب افراد از میل کردن این خورشهای ایرانی مثل خورشت فسنجان و خورشت قیمه با گوشت لذت میبرند . یاداور خاطرات خوش برای انها میشود .ما برای اینکار از بهترین و حرفه ای ترین اشپزان برای این دستور پخت کمک گرفتیم . انرا برای شما اعزیزان اماده کردهایم. امیدواریم بتوانیم کمک کوچکی به شما برای اشپزی بهتر کرده باشیم.
انواع خورش
یکی از مهارتهای زبانزد ایرانیان در طول تاریخ و همچنین از جاذبههای توریستی ایران، تنوع و طعم دلپذیر غذاهای آنان است. خورش غذاهایی آبدار هستند .که شامل گوشت تکه شده، حبوبات آبپز و سبزیجات هستند. اگرچه از گذشته تا کنون تغییرات زیادی کرده ایم. اما غذاهای ایرانی همچنان پا بر جا هستند.
باید گفت قورمهسبزی از معروفترین و محبوبترین خورشهای ایرانی محسوب میشود. یکی دیگر از خوشمزهترین خورشهای ایرانی، قیمه است. یکی از خورشهای خوشمزه ایرانی زیرمجموعه قیمه، قیمه بادمجان است. قیمه ترکی یا پیچاق قیمه یک غذای سنتی اردبیل است. یکی دیگر از خورشهای معروف ایرانی که تحت نام قیمه شناخته میشود، قیمه نثار است. فسنجان یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است. که قدمت و اصالت بسیار زیادی دارد. اصالت خورش بامیه بیشتر مربوط به کشورهای عربی همسایه ایران است. اما در ایران نیز طرفدار دارد. خورش خلال، یک غذا بسیار محبوب و معروف ایرانی است.

خورش قیمه با مرغ
مواد لازم خورش قیمه برای چهار نفر :
مرغ | 500 گرم |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذا خوری |
نمک | نصف قاشق غذا خوری |
پیاز | 3 عدد |
لپه | 200 گرم |
سیب زمینی | 4 عدد |
لیمو عمانی | 4 عدد |
دارچین | 2 عدد چوب دارچین |
زعفران اب شده | نصف قاشق چایی خوری |
زردچوبه | یک قاشق مربا خوری |
اب | 3 لیوان |
روغن | 5 قاشق غذا خوری |
ابتدا لپه را از شب قبل خیس میکنیم. اینکار برای این است که نفخ ان گرفته شود. حال ابتدا پیاز را نگینی ریز کرده و سپس درون یک تابه روغن میریزیم. هنگامی که روغن داغ شد. با روغن سرخ میکنیم. تا کامل سرخ شود. سپس مرغ را ریز و به پیاز اضافه میکنیم. تا کمی تفت بخورد. تا زمانی که تغییر رنگ دهد.
سپس به ان زردچوبه را اضافه و تا زمانی که اب مرغ کم شود. مواد را ارام تفت میدهیم. بعد از ان لپه را به ان اضافه و تا سه دقیقه تفت بخورد. و بوی خامی ان گرفته شود. سپس به ان اب را به همراه چوب دارچین را به موادی که داریم اضافه میکنیم.
طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ مجلسی
هنگامی که به جوش امد کف روی ان را میگیریم.بعد از گذشت چند دقیقه در قابلمه را میگذاریم . با شعله کم سه ساعت جا بیوفتد. در همین راستا سیب زمینی را خلالی میکنیم. درون یک تابه مقداری روغن میریزیم. با سه قاشق غذا خوری روغن سرخ بهتر است اینکار را انجام دهید. سپس سیب زمینی را سرخ میکنیم.
در نیم ساعت اخر پخت غذا, به ان را به ترکیب قبلی اضافه کرده و بعد از پنج دقیقه رب گوجه فرنگی را سرخ میکنیم. و به غذا اضافه میکنیم. بعد از پنج دقیقه زعفران و نمک را اضافه میکنیم. درب قابلمه را میگذاریم تا برای یک ربع اخر جوش بخورد. بعد از ان قیمه شم اماده است. نوش جان
تذکر: به جای چوب دارچین میشود از پودر دارچین نیز استفاده کرد.
خورش کرفس
مواد لازم خورش قورمه سبزی برای چهار نفر :
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
پیاز | 3 عدد |
سبزی | 500 گرم |
لوبیا قرمز | 100 گرم |
لیمو عمانی | 4 عدد |
ادویه | در توضیحات |
زرد چوبه | یک قاشق مربا خوری |
اب | چهار لیوان |
کرفس | 100 گرم |
روغن | چهار قاشق غذا خوری |
شروع اشپزی
ابتدا از شب قبل لوبیا را خیس میکنیم. اینکار باعث میشود نفخ ان گرفته شود. حال پیاز را نگینی خورد میکنیم . و تفت میدهیم وقتی کمی سرخ شد و رنگ ان طلایی شد .گوشت را به ان اضافه میکنیم. ان را هم میزنیم تا کمی سرخ شود .تا تغییر رنگ دهد.
بعد از ان زردچوبه را به ان اضافه میکنیم . مواد را هم میزنیم . لولبیایی را که خیس کرده بودیم را به ان اضافه میکنیم. و حدود پنج دقیقه تفت میدهیم . سپس اب و سبزی و کرفس را که از قبل سرخ کردهایم. را به ان اضافه میکنیم .
وقتی که جوش امد. کف روی ان را میگیریم . در قابله را به مدت یک ساعت میگذاریم .با شعله کم جوش بخورد بعد از یک ساعت لیمو عمانی که هسته آن را به خوبی جدا کردیم . به غذا اضافه و برای مدت سه ساعت با دری بسته و حرارت کم ارام ارام تا جا بیوفتد.
بعد از ان به نیم ساعت اخر پخت میرسیم. که به ان فلفل و نمک را اضافه میکنیم . برای نیم ساعت اخر در ان را با شعله کم میگذاریم تا اماده شود. سپس انرا به همراه برنح سرو کنید. در کار خانواده لذت انرا ببربد. نوش جان
تذکر: اخر خورش لیمو تازه هم اضافه شود.
خورش اسفناج
مواد لازم خورش قورمه اسفناج برای چهار نفر :
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
اسفناج | 500 گرم |
لپه | 200 گرم |
نمک | یک قاشق مربا خوری |
زردچوبه | یک قاشق چایی خوری |
پیاز | 3 عدد |
اب | سه لیوان |
شروع اشپزی
ابتدا لپه را از شب قبل خیس و حال پیاز را نگینی ریز و کمی که سبک شد. گوشتهای خورد شده را به ان اضافه میکنیم. کمی که تفت خورد زردچوبه را اضافه میکنیم .
بعد از ان لپه که از شب قبل خیس کرده بودیم. را میشوریم و به موادمان اضافه میکنیم. سپس اسفناجی را که از قبل سرخ کردیم را به بقیه مواد اضافه میکنیم . مواد را باهم تفت میدهیم. اب را به ان اضافه و وقتی جوشید به مدت سه ساعت در ان را میگذاریم .
با دمای کم به مدت سه ساعت به خوبی جا بیوفتد. در اخر بیست دقیقه مانده به پخت نهایی نمک را به ان اضافه میکنیم . سپس با دمای کم میگذاریم تا اماده شود.
تذکر: اب لیمو تازه را حتما بعد از پخت به غذا اضافه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید