طرز تهیه املت گوجه فرنگی یکی از مشهور ترین صبحانه های گرم در میان ایرانیان است. این از جمله غذاهای راحت اما لذیذ میباشد. برای تمام وعدههای غذا در طول شبانهروز مناسب است . این روزها در منوی قهوهخانهها و رستورانها هم جایگاه ویژهای دارد. املت در عین حال که غذایی سادهای است . اما مواد اولیه آن در خانه همه پیدا میشود. املت، انتخابی اصلی صبحانه در سراسر جهان مثل پنکیک و کورن فلکس و وافل است. املت نه تنها همه کاره و خوشمزه است، بلکه به عنوان منبع عالی پروتئین نیز عمل می کند.
احتمالا این جمله را شنیده باشید. که املت و میرزا قاسمی و کوکو سبزی قهوه خانهها طعم بینظیری دارند. در جواب باید بگوییم بله این جمله درست است. باید بدانید که طرز تهیه املت خوشمزه و لذیذ اتفاقا کار سادهای نیست! پخت این غذا فوت و فنهای خاص خود را دارد .که برای تهیه یک املت جا افتاده و خوشمزه لازم است آن را بدانید. ما در این مقاله به بهترین شکل اسان ترین شکل و لذیذترین دو مدل طرز تهیه املت را به شما اموزش میدهیم:
- املت با گوجه
- املت با رب
طرز تهیه املت با گوجه رنده شده
مواد لازم برای درست کردن املت برای 4 نفر:
گوجه فرنگی | 8 عدد |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 4 عدد |
فلفل دلمه | به اختیار(1/2) |
روغن و ادویه | به میزان سلیقه |
برای طرز تهیه املت ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم.
پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری ادویه ( ادویه کاری، زردچوبه و .) به پیاز اضافه می کنیم . پس از کمی تفت دادن پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم . به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به تابه حاوی پیاز اضافه می کنیم.
در ادامه طرز تهیه املت گوجه فرنگی را کمی تفت می دهیم سپس درب تابه را می گذاریم تا گوجه فرنگی ها آب بیندازند. اگر با حرارت بالا گوجه فرنگی ها را سرخ کنید.
اگر تمایل دارید از فلفل دلمه ای هم در این غذا خود استفاده کنید، آنرا به صورت نگینی خرد و به تابه اضافه کنید. در این مرحله باید گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را در روغن بیندازید تفت دهیم.
حالا نوبت اضافه کردن تخم مرغ ها می باشد. می توانیم تخم مرغ ها در یک کاسه بشکنیم و مخلوط کنیم سپس به صورت یکبار به تابه اضافه کنیم یا اینکه تک به تک بشکنیم و به تابه اضافه کنیم.
در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و به صورت متداوم مواد را هم می زنیم تا تخم مرغ ها سفت شود و به طور کامل بپزند. سپس وقتی غذا آماده شد. آنرا به همراه نان بربری یا نان سنگک تازه سرو می کنیم. از طرز تهیه املت لذت ببرید.

طرز تهیه املت با رب قهوه خانه ای
مواد و نحوه اماده سازی طرز تهیه املت با رب برای 4 نفر:
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غدا خوری |
روغن | 3 قاشق غدا خوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
ادویه | به میزان سلیقه |
طرز تهیه املت با رب ابتدا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه می کنیم . صبر می کنیم تا روغن داغ شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم.
مهم ترین دلیل خوشمزه شدن املت قهوه خانه ای این است که رب گوجه فرنگی را به خوبی سرخ می کنند. سرخ کردن رب گوجه فرنگی به طور کامل کامل علاوه بر اینکه باعث خوشمزه تر شدن غذا می شود. به خوشرنگ تر شدن ان نیز کمک می کند.
سپس رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت می دهیم تا رنگ ان باز شود و بوی خامی اش گرفته شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم . پس از ترکیب کردن رب گوجه فرنگی با ادویه باید تخم مرغ ها را اضافه کنیم.
در ادامه طرز تهیه املت تخم مرغ ها را یک به یک به تابه اضافه می کنیم و مقدار کمی نمک روی تخم مرغ ها می پاشیم. نکته مهم در مورد نمک املت قهوه خانه ای این است که رب گوجه فرنگی معمولا نمک زیادی دارد . باید مراقب باشید غذا را شور نکنید.
املب رب قهوه خانه ای و خوشمزه
حالا تخم مرغ و رب گوجه فرنگی را چند دقیقه هم می زنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. میزان پخت تخم مرغ ها هم به خودتان بستگی دارد. ولی به طور معمول در املت قهوه خانه ای تخم مرغ به طور کامل پخت می شود.
در پایان پس از اینکه غذا به طور کامل پخت و تخم مرغ کاملا سفت شد. آنرا به همراه همان تابه ای که غذا را درونش پخت درون یک سینی مناسب قرار می دهیم . به همراه پیاز و نان بربری تازه سرو می کنیم. از طرز تهیه املت لذت ببرید.

کالری املت ایرانی
بعد ار طرز تهیه املت ارزش غذایی ان مهم است. این یک غذای سرشار از پروتئین و چربی است. کالری املت گوجه فرنگی در حالت پخته شده . 186 کیلو کالری در 100 گرم می باشد. همچنین 186 کیلوکالری انرژی و 16 گرم چربی میباشد. دارای 7 گرم پروتئین و 4 گرم کربوهیدرات نیز هست. همچنین هر تخممرغ متوسط دارای حدود 88 کالری است که عمدتاً از پروتئین و چربی است. باید توجه داشت یک قاشق چای خوری روغن یا کره متوسط 40 کالری اضافه میکند. همچنین هر ۱۰۰ گرم گوجه فرنگی پخته ۱۸ کالری دارد.
تخم مرغ موجود در این غذا حاوی کولین میباشد. که کولین یک ماده مغذی مهم برای تقویت سیستم عصبی و سلامت مغز به شمار میرود. گوجه فرنگی به دلیل خاصیت اسیدی بودن برای کسانی که معده حساس دارند مناسب نیست. شما میتوانید با حذف زرده، محتوای کالری را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. همچنین به جای کره یا روغن، از اسپری سبک پخت و پز برای کاهش کالری اضافه استفاده کنید.

لیست انواع املت ها
املتهای گوناگونی با طرز تهیه املت های فراوان در گوشهوکنار دنیا وجود دارد. از مدل فرانسوی که با سه دانه تخم مرغ تهیه میشود . وسط آن نرم و عسلی است. تا املت آمریکایی که روی آن رنگی قهوهای پیدا میکند. در این میان نمیتوان از این غذا حرف زد و سخنی از املتهای خوشمزه ایرانی به میان نیاورد؛ املتهایی که طرز تهیه راحت و سریعی دارند و فقط با چند ماده اولیه ساده میتوان غذایی معرکه با طعم و رنگی اشتها برانگیز درست کرد.
از انواع این غذا میتوان به املت پنیر, املت اسفناج, املت گوجه که ما طرز تهیه املت را اموزش دادیم.همچنین املت اسیایی, املت مارچوبه, املت بیکن ,قیساوا, پنیر برشته, مرغانه انار, املت بادمجان و شاپوری اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید