طرز تهیه اکبر جوجه که جزو اصیلترین غذاها در شمال است. که قدمتی دیرینه و با 80 سال دارد.که طعم و عطری فوق العاده مثل اکثر غذاهای ایرانی به نمونه سبزی پلو با ماهی و زرشک پلو با مرغ و اش رشته دارد. نخستین بار در سال 1332 بود که حاج علیاکبر کلبادینژاد در قهوهخانهای استیجاری در جاده گلوگاه، چلو جوجه را به روشی متفاوت طبخ کرد. امروزه بعد از گذشت این همه سال، فرزندان و نوادگان کلبادی بزرگ، شعبات متعدد برای اکبر جوجه را در شهرهای مختلف ایران عزیزمان دایر کردند.
طرز تهیه اکبر جوجه نخست یک قهوه خانه بین شهری بود. محبوب ترین غذایی که در این قهوه خانه از طرف حاج اکبر و همسرش به مسافران عرضه میشد، چلو جوجه مخصوص بود که خواهان زیادی داشت. این جوجه مخصوص به سبک خاصی پخته میشد. همراه با رب انار و برنج زعفرانی در اختیار مشتریان قرار میگرفت. مشتریان نیز لدت این غذای لذیذ را میبردند.
معمولا برای طرز تهیه اکبر جوجه باید از مرغهایی استفاده کرد که به نسبت کوچکتر هستند. معمولا گوشت این غذا بافت نرم و لطیفی دارد. در این مقاله قرار است. به طرز تهیه اکبرجوجه به شکل خانگی اما بسیار لذیذ و عامه پسند بپردازیم. انرا در خانه درست کنید. در این صورت هم سالم تر وهم اقتصادی تر میباشد.امیدوارم در کنار خانواده لذت انرا ببرید.
طرز تهیه اکبر جوجه در خانه
مواد لازم برای طرز تهیه اکبر جوجه 4 نفره:
مرغ کم وزن | 2 عدد |
زعفران | نصف فنجان |
کره | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 5 حبه |
ابلیمو | نصف لیوان |
رب | به دلخواه |
ادویه | در توضیحات |
روغن | نصف لیوان |
برای طرز تهیه اکبر جوجه خوشمزه ابتدا مرغ را می شویم. سپس از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار قرار می دهیم.
پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به کاسه حاوی مرغ اضافه می کنیم. در ادامه سیرها را خرد کرده و به کاسه اضافه می کنیم. در ادامه آبلیمو را به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و خوب مواد را مخلوط می کنیم.
در ادامه طرز تهیه اکبر جوجه پس از اینکار روی کاسه را با سلفون می پوشانیم . به مدت 12 ساعت در یخچال قرار می دهیم. تا گوشت مرغ طعم دار شود. اینکار باعث لذیذتر و نرم شدن غذا میشود.
پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آنرا از یخچال خارج می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و روغن مایع را به آن اضافه می کنیم. حرارت زیر قابلمه باید متوسط باشد تا علاوه بر اینکه روغن نسوزد ، گوشت مرغ مغز پخت شود.
روش پخت اکبر جوجه در منزل
در ادمه طرز تهیه اکبر جوجه قطعات گوشت مرغ را در روغن داغ قرار می دهیم و پس از اینکه دو طرف قطعات مرغ طلایی شد و مرغ مغز پخت شد آنرا از قابلمه خارج می کنیم. در مرحله بعدی باید حدود 5 دقیقه گوشت مرغ را در کره تفت دهیم تا لذیذتر شود.
پس از اینکه جوجه ها به طور کامل سرخ و طلایی شدند. آنها را در توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در پایان اکبرجوجه ها را در ظرف مورد نظرمان می کشیم. انرا به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش و خوشمزه سرو کنید. نوش جان

طرز تهیه سس اکبر جوجه در خانه
یکی از رازهای لذیذ بودن طرز تهیه اکبر جوجه، سس خوشمزه آن میباشد. که مزه دهنده اصلی این مرغ است. مواد لازم برای تهیه این سس خوشمزه:
رب انار | نصف لیوان |
سرکه بالزامیک | نصف لیوان |
دانه انار | 2 لیوان |
شکر | 50 گرم |
نمک | به میزان لازم |
برای طرز تهیه اکبر جوجه میرسیم به سس خوشمزه ابتدا داخل یک قابلمه دانه انار را به همراه شکر و کمی نمک و سرکه ریخته. سپس حرارت بدهید. هنگامی که انارها اب انداختند. همچنین شکرها اب شدند. پس از چند دقیقه که کف کرد. کف ان را بگیرید. این کار باعث بر خوشرنگ شدن سس میشود.
حال نوبت به افزودن رب انار میباشد. پس از اضافه کردن رب انار چند دقیقه که جوشید. اب سرد را به مواد اضافه کنید. مرتب مواد را هم بزنید تا سس غلیظ شود. پس از 2 دقیقه سس را بردارید. وقتی که خنک شد. انرا درون ظرفی مناسب بریزید. همراه با اکبر جوجه کار خانواده میل کنید. نوش جان

کالری اکبر جوجه
بعد از طرز تهیه اکبر جوجه مبرسیم به کالری مرغ ان که مهم است. اکبر جوجه در روغن و کره زیادی سرخ میشود. کالری نسبتاً بالایی نیز دارد. 100 گرم از این غذا بدون برنج حدود 260 کالری دارد. که بخش عمده از آن را پروتئین و چربی تشکیل میدهد. همچنین یک وعده کامل اکبر جوجه شامل ران، سینه و کتف و بال با حدود 100 گرم برنج چیزی حدود 800 تا 950 کالری دارد.
از انجایی که ما مقدار دقیق نان یا برنج که شخص مصرف میکند. اطلاهات کامل نداریم. و شما برای بدست آوردن مقدار دقیق یک پرس اکبرجوجه شمالی، میتوانید میزان نان یا برنج مصرفی خود را در فرمول قرار دهید. تا عدد دقیق را به دست آورید. برای مثال اگر شما نصف اک جوجه یک کیلویی را به همراه دو کفگیر برنج سرو کنید. طبق فرمول، کالری مصرفی توسط شخص در یک وعده غذایی برابر است با 2500 کالری است.
این در حالی است .که از سایر مخلفات مانند سس خود اکبر جوجه، سالاد، زیتون پرورده، نوشابه یا دوغ یا حتی کره اضافی بر روی برنج نیز فاکتور گرفتهایم. از این رو بعد از میل این غذا ورزش را فراموش نکنید. ما مرغ گریل و کباب تابه ای هم اموزش دادیم که کالری کمتری دارد.
لیست شعب اکبر جوجه کلبادی
شعب اصلی اکبرجوجه رستوران هایی هستند. که توسط برادران کلبادی اداره می شوند. شعب اکبرجوجه برادران کلبادی تنها در شهرهای ساری و قائمشهر قرار دارند. که طرز تهیه اکبر جوجه اصلی را دارد. رستوران اکبرجوجه شعبه ساری توسط جناب آقای حمیدرضا کلبادی نژاد و شعبه قائمشهر توسط جناب آقای فریدون کلبادی نژاد اداره می شوند.
در تهران ،خیابان انقلاب، بعد از چهار راه ولیعصر، نبش کالج، یک شعبه 1 وجود دارد. سيدخندان ضلع جنوبي غربي پل سيدخندان خيابان ميرمطهري بين شريعتي و سهروردي شمالي شعبه 2 وجود دارد. درازشیب،خیابان کریمی شعبه دیگر در تهران است. شیراز، دو کوهک، قبل از بستنی دو کوهک، جنب پل هوایی شعبه شیراز است. خیابان کاوه سه راه ملک شهر به سمت ترمینال در اصفهان است. در استان یزد، شهرستان اشکذر، جاده سنتو، جنب اورژانس وجود دارد.
همچنین گرگان، ناهارخوران، بالاتر از عدالت 72 وجود دارد. بهشهر، جنب ایستگاه ساری است. در گرمسار، سه راه حاجی آباد یک شعبه وجود دارد. اراک، سه راه خمین، ابتدای جاده تهران، روبروی قطب صنعتی دیگر شعبه وجود دارد. شما میتوانید در شهر خود به این شعب مراجعه کنید. تا طرز تهیه اکبر جوجه را بچشید.
دیدگاهتان را بنویسید