طرز تهیه باقالی پلو که یکی از غذاهای اشرافی و خاص ایرانی مثل ته چین مرغ و دیزی به حساب میاید. باقالی پلو با انواع گوشت های گوسفندی مثل ماهیچه یا گردن یا با مرغ و ماهی سرو میشود. از این رو بسیار برای سرو باقالی پلو تنوع داریم. از همین رو یکی از دلایلی است. که در انواع مهمانی ها و عروسی ها و مجالس مهم و باشکوه از این غذای خوشمزه مثل زرشک پلو با مرغ و سبزی پلو با ماهی و خورشت فسنجان و خورشت قیمه استفاده میکنند.
این غذا به دلیل اشرافی و گران بودن همواره در رستوران های خاص جایگاهی ویژه دارد. طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه اصلی ترین نوع این غذا است. که طعمی عالی و لذیذ دارد. کمتر کسی را در ایران پیدا میکنید. که این غذا را دوست نداشته باشد. از این را در ناهار یک روز خاص برای خود و خانواده یک غذای بسیار خاص و مناسب است.
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت نیاز به یک سری فوت وفن دارد. این غذایی است که ترفندهایی برای لذیذ شدن دارد. از این رو ما سعی بر این داریم. که این نکات را به شما اموزش دهیم. روش هایی خاص که رستوران های بزرگ از ان استفاده میکنند. تا غذایی دلچسب را برای خود و خانواده سرو کنید.
طرز تهیه باقالی پلو با گردن رستورانی
مواد لازم طرز تهیه باقالی پلو با گردن برای 4 نفر:
برنج | 4 پیمانه |
گوشت گردن | 1 عدد گردن |
باقالی | 2 پیمانه |
ادویه | در توضیحات |
پیاز | 3 عدد |
سیر | 2 حبه |
شوید | دو پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
روغن | به اندازه نیاز |
برای طرز تهیه باقالی پلو با گردن ابتدا قابلمه را روی گاز قرار دهید. کمی روغن بریزید. پیاز هارا پوست بگیرید. انرا خلالی درشت کنید. سپس انرا به قابلمه اضافه کنید. کمی که پیاز را تفت دادید. یعنی جایی که خامی ان گرفته شد. سیر را رنده کنید. به قابلمه سیر را اضاقه کنید. انهارا به خوبی تفت دهید. تا زمانی که رنگشان تغییر کند.
در ادامه گوشت گردن را به مواد اضافه کنید. به گوشت اجازه تفت داده شدن دهید. هنگامی که یک طرف ان تغییر رنگ داد. گوشت را برگردانید. تا طرف دیگر ان نیز تفت بخورد. کمی زردچوبه و چوب دارچین و مقدار کمی فلفل سیاه اضافه کنید. یک الی دو لیوان اب را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت بپزد.
حدود 4 ساعت زمان برای تهیه گردن زمان نیاز است. در حین پخت گردن هر یک ساعت یک بار باید به ان سر بزنید. اگر مقدار اب ان کم بود. به ان نصف لیوان اب را اضافه کنید. در یک ساعت اخر به قابلمه کمی زعفران دم کرده و کمی نمک اضافه کنید. در نیم ساعت اخر پخت 100 گرم کره را به مواد اضافه کنید. این فنی که رستوران ها از ان بهره میبرند هست.

دستور پخت باقالی پلو با گوشت گردن
در ادامه طرز تهیه باقالی پلو با گردن در زمانی که گوشت در حال پخت هست. به سراغ تهیه برنج برویم. برنج را چند بار با آب بشویید. انرا درون آب و کمی نمک بسته به نوع و میزان برنج 2 الی 3 ساعت خیس کنید. سپس ابتدا درون یک قابلمه کوچک باقالی هارا جوش دهید. تا هم کمی بپزد. همچنین بوی ان گرفته شود. باقالی هارا به مدت 10 دقیقه جوش دهید. در این مدت کف روی ان را بگیرید.
در ادامه داخل قابلمه برنج را به باقالی اضافه کنید. کمی به ان نمک اضافه کنید. همانطور که در تهیه برنج اموزش دادیم. هنگامی که برنج کمی نرم شد. نوبت ابکش کردن ان میباشد. درون قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید. سیب زمینی را پوست بگیرید. انرا حلقه کنید. کف قابلمه بچینید. یک لایه برنج روی ته دیگ را میپوشانیم. سپس کمی شوید خشک روی برنج بریزید. به همین ترتیب ادامه دهید. تا شوید و برنج تمام شوند.در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید.
در ادامه طرز تهیه باقالی پلو بعد از اینکه دم بالا داد. زیر ان را کم کنید. تا یک ساعت دم بکشد. در چند دقیقه اخر کمی زعفران و کره را روی غذا دهید. در اخر برنج را به همراه گوشت گردن و کمی سس ( پیاز و سیر و اب گوشت) سرو کنید. در کنار خانواده نوش جان کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه رستورانی
مواد لازم برای طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه برای 4 نفر:
برنج | 4 پیمانه |
ماهیچه گوسفندی | 2 عدد |
باقالی | 2 پیمانه |
ادویه | در توضیحات |
پیاز | 3 عدد |
سیر | 2 حبه |
شوید | دو پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
روغن | به اندازه نیاز |
برای طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه ابتدا قابلمه را روی گاز قرار دهید. کمی روغن بریزید. پیاز هارا پوست بگیرید. انرا خلالی درشت کنید. سپس انرا به قابلمه اضافه کنید. کمی که پیاز را تفت دادید. یعنی جایی که خامی ان گرفته شد. سیر را رنده کنید. به قابلمه سیر را اضاقه کنید. انهارا به خوبی تفت دهید. تا زمانی که رنگشان تغییر کند.
در ادامه طرز تهیه باقالی پلو, گوشت ماهیچه را به مواد اضافه کنید. به گوشت اجازه تفت داده شدن دهید. هنگامی که یک طرف ان تغییر رنگ داد. گوشت را برگردانید. تا طرف دیگر ان نیز تفت بخورد. کمی زردچوبه و چوب دارچین و مقدار کمی فلفل سیاه و زعفران دمی اضافه کنید. یک الی دو لیوان اب را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت بپزد.
حدود 3 ساعت زمان برای تهیه ماهیچه زمان نیاز است. در حین پخت ماهیچه هر یک ساعت یک بار باید به ان سر بزنید. اگر مقدار اب ان کم بود. به ان نصف لیوان اب را اضافه کنید. در یک ساعت اخر به قابلمه کمی زعفران دم کرده و کمی نمک اضافه کنید. در نیم ساعت اخر پخت 100 گرم کره را به مواد اضافه کنید. این فنی که رستوران ها از ان بهره میبرند هست.

دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه
در ادامه طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه در زمانی که گوشت در حال پخت هست. به سراغ تهیه برنج برویم. برنج را چند بار با آب بشویید. انرا درون آب و کمی نمک بسته به نوع و میزان برنج 2 الی 3 ساعت خیس کنید. سپس ابتدا درون یک قابلمه کوچک باقالی ها را جوش دهید. تا هم کمی بپزد. همچنین بوی ان گرفته شود. باقالی هارا به مدت 10 دقیقه جوش دهید. در این مدت کف روی ان را بگیرید.
در ادامه داخل قابلمه برنج را به باقالی اضافه کنید. کمی به ان نمک اضافه کنید. همانطور که در تهیه برنج اموزش دادیم. هنگامی که برنج کمی نرم شد. نوبت ابکش کردن ان میباشد. درون قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید. سیب زمینی را پوست بگیرید. انرا حلقه کنید. کف قابلمه بچینید. یک لایه برنج روی ته دیگ را میپوشانیم. سپس کمی شوید خشک روی برنج بریزید. به همین ترتیب ادامه دهید. تا شوید و برنج تمام شوند. با دسته کفگیر وسط برنج یک سوراخ ایجاد کنید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید.
در ادامه طرز تهیه باقالی پلو بعد از اینکه دم بالا داد زیر ان را کم کنید. تا یک ساعت دم بکشد. چند دقیقه اخر کمی زعفران و کره را روی غذا دهید. در اخر برنج را به همراه گوشت ماهیچه و کمی سس ( پیاز و سیر و اب گوشت) سرو کنید. در کنار خانواده نوش جان کنید.

کالری باقالی پلو با گوشت
بعد از طرز تهیه باقالی پلو کالری ان بسیار مهم است. کالری باقالی پلو به عوامل زیادی بستگی دارد. به میزان روغن مصرفی نوع و میزان گوشت به کار برده شده. اما به طور میانگین در هر 100 گرم باقالی پلو 220 کالری وجود دارد. علاوه بر این دارای 35 گرم کربوهیدرات و 15 گرم پروتئین و 5 گرم چربی و 8 گرم فیبر است.
پروتئین باقالی پلو بسیار برای بدن مناسب است. اما عزیزانی که مشکل کلیوی دارند. بهتر است که با صلاح دید پزشک به میزان کمتری از گوشت این غذا استفاده کنند. همچنین برای سلامت بدن برای همگان بهتر انکه از روغم کمتری برای سرو این غذا استفاده کنند.
5 پاسخ به “طرز تهیه باقالی پلو”
[…] است. بهتر انکه ناهار میل شود. یکی از غذاهایی مثل باقالی پلو با گوشت و زرشک پلو با مرغ و سبزی پلو با ماهی که ما به شما […]
دیدگاهتان را بنویسید