طرز تهیه حلیم از غذاهای سنتی ما ایرانیان مثل میرزا قاسمی محسوب میشود. ماده اصلی آن گندم، جو یا بلغور است که در آن نوعی گوشت نیز می ریزند. در ایران حلیم سنتی را با گندم درست می کنند و بیشتر در وعده صبحانه سرو میکنند. همچنین در سراسر ایران به شیوههای مختلف طرز تهیه حلیم رایج است.
شهر قزوین را میتوان شهر طرز تهیه حلیم های خوشمزه و معروف دانست. حلیم را به سلیقه خود با انواع گوشت های قرمز و سفید درست کنید. البته کسانی که از فراورده های حیوانی استفاده نمی کنند. حلیم را بدون گوشت درست کنند. از دیگر صبحانه های مقوی و سالم به املت اسفناج نام میبریم.
برای طرز تهیه حلیم خوشمزه آنچه که بسیار اهمیت دارد. داشتن صبر است. چرا که گندم باید تا حدی پخته شود . هم بخورد. که تقریبا له شود . هر چه زمان بیشتری صرف پخت این غذا کنیم. بیشتر جا افتاده و لذیذتر می شود. پخت حلیم فوت و فنی دارد که ما به اسان ترین روش انرا مثل اش رشته به شما یاد میدهیم. حلیم بسیار برای بدن مفید است. به شرطی که از روغن کمی استفاده شود.
طرز تهیه حلیم با بلغور گندم با مرغ
مواد و نحوه درست کردن حلیم با بلغور گندم برای 4 نفر:
بلغور گندم | 1 پیمانه |
اب اشامیدنی | 8 پیمانه |
سینه مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
هویج | 1 عدد |
ادویه | در توضیحات گفته میشود |
برای طرز تهیه حلیم ابتدا بلغور را تمیز کنید و چندین بار بشورید. دیگر نیازی نیست بلغور گندم را از شب قبل خیس کنید. حالا به بلغور گندم آب و ۱ ق چای خوری نمک را اضافه کنید . سپس روی حرارت متوسط 1.5 ساعت قرار دهید. در همین حین هم بزنید . اگر آب مواد کم بود. مجدد آب جوش روی آن بریزید تا نرم و له شود.
سینه مرغ را داخل یک قابلمه قرار و هویج و پیاز پوست کنده را اضافه کنید . روی آن چوب دارچین و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه . روی مواد آب جوش بیافزایید. تا سینه مرغ بپزد. سپس بعد از پخت سینه را ریش ریش کنید و آب ان را صاف کنید و کنار قرار دهید.
در ادامه طرز تهیه حلیم بعد از 1 ساعت زمانی بلغور و نرم شد باید مرغ را اضافه کنید. بعد ۱ لیوان از آب مرغ را بریزید . برای نیم ساعت دیگر مجدد زمان دهید تا مواد پخته شوند. در همین حین مواد را هم بزنید .
درادامه طرز تهیه حلیم بعد از 2 ساعت که مواد خوب پخت. باید با کمک یک گوشتکوب برقی یا مخلوط کن یا غذاساز مواد را برای چند دقیقه میکس کنید. گوشتکوب برقی را داخل قابلمه بزنید و خوب مواد را زیر و رو کنید . می توانید مقداری از مواد حلیم داخل مخلوط کن بریزید . مجدد به مواد اضافه کنید، در انتها کمی نمک به مواد اضافه کنید و از روی حرارت بردارید . با کنجد و کره و نان سرو کنید. نوش جان

خواص حلیم برای صبحانه
بعد از طرز تهیه حلیم میرسیم به خواص ان حلیم گندم از طبع گرم و تر برخوردار است. این طبع برای افراد با طبع سرد و معده های ضعیف بسیار کاربردی و مناسب است. افراد با طبع گرم و خشک باید در مصرف زیاد ان احتیاط کنند.
حلیم گندم یک غذای کامل و مقوی است که منبع خوبی از پروتئین، کربوهیدرات، چربی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. از همین رو خیلی خواص برای بدن دارد.
حلیم گندم سرشار از مواد مغذی مختلف از جمله کربوهیدرات، پروتئین، چربی، فیبر، آهن، کلسیم، منیزیم، نیاسین، ویتامین B1، B2 و A است.
کربوهیدرات ها منبع اصلی انرژی بدن هستند. حلیم گندم به دلیل داشتن کربوهیدرات فراوان، یک غذای انرژی زا محسوب می شود و برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، بسیار مفید است.
پروتئین ها برای ساخت و ترمیم بافت های بدن ضروری هستند. حلیم گندم منبع خوبی از پروتئین است و برای رشد و نمو کودکان و نوجوانان، بسیار مفید است.
کلسیم برای سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری است. حلیم گندم به دلیل داشتن کلسیم فراوان، برای پیشگیری از پوکی استخوان، بسیار مفید است.
حلیم گندم به دلیل داشتن آهن فراوان، برای پیشگیری از کم خونی و فقر آهن، بسیار مفید است. توصیه فراوان به افرادی که کم خونی دارند میشود.

کالری حلیم
بعد از طر تهیه حلیم نکته مهم کالری ان است. کالری حلیم در 100 گرم 184 کالری انرژی می باشد. و حاوی 6 گرم پروتئین، 10 گرم چربی، 20 گرم کربوهیدرات، 1 میلی گرم آهن و 9 میلی گرم کلسیم,2 گرم فیبر, 89.45 میلی گرم فسفر است. از نظر چربی مثل وافل است.
حلیم یا هلیم
احتمال اینکه شما هم در مورد نوشتن حلیم یا هلیم دچار شک شوید. که کدام املا درست می باشد. تو زمان حال اغلب مردم غذای لذیذ و خوشمزهی درست شده. از گوشت و گندم را حلیم مینامند. در صورتی که در لغت نامه واژهی هلیم برای این غذای سنتی و پر فایده ریشه دار بوده است. اکثریت محققان که فرهنگی هستند. با تکیه بر ریشهی هلیم آن را واژه ای شایسته برای غذای مورد نظر میدانند. اما امروزه به ان طرز تهیه حلیم میگویند.
طرز تهیه حلیم گیاهی
مواد لازم برای طرز تهیه حلیم گیاهی:
گندم | 2 پیمانه |
کره | 40 گرم |
دارچین | به مقدار لازم |
کنجد | به مقدار لازم |
روغن کنجد | به مقدار لازم |
شکر | به مقدار لازم |
طرز تهیه حلیم گیاهی ابتدا گندم را بشورید. به مدت 20 ساعت درآب خیس کنید. تا خوب آب را جذب کند. در این صورت، مدت طبخ کوتاه میشود. همچنین از بلغور گندم نیز میتوان استفاده کرد. ولی نباید سایز آن خیلی ریز باشد تا حلیم خیلی له نشود. گندم خیس خورده را آبکش کنید. درون یک قابلمه بریزید. 5 لیوان آب نیز اضافه کنید.روی گاز بگذارید. تا با شعله ملایم بپزد. کمی کره و نمک هم به آن اضافه می کنیم. آنقدر باید گندم پخته شود تا نرم شود و دانه های آن له شوند.
در ادامه طرز تهیه حلیم هر چند دیقیقه هم بزنید. تا ته نگیرد. توجه داشته باشید. گندم باید به گونه ای پخته شود که دانه های آن به صورت پوره، نرم شوند. در ادامه گندم پوست کنده را درون غذا ساز بریزید. و له کنید. تا یکدست شود. سپس گندم را درون قابلمه بریزید. مجدد به آن آب جوش اضافه می کنیم .تا زمانی که به غلظت حلیم درآید.
در ادامه طرز تهیه حلیم انرا روی حرارت ملایم قرار میدهیم .مرتب هم بزنید. تا ته نگیرد. حلیم نباید زیاد سفت یا زیاد شل باشد. وقتی حلیم به غلظت دلخواه رسید، باقی کره را به آن اضافه کنید. و هم می زنیم تا یکدست شود. آن را درون کاسه سرو می کنیم. روی آن را با روغن کنجد و دارچین و شکر و تزیین می کنیم. نوش جان از طرز تهیه حلیم بهره ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید