طرز تهیه حمص که یکی از محبوبترین و قدیمیترین غذاهای خاورمیانه مثل ساندویچ مرغ و سالاد ماکارونی یا سالاد سزار و شاورما است را به شما اموزش میدهیم. که تاریخچهای عمیق در فرهنگهای عربی، مدیترانهای و خاورمیانهای دارد. این غذای ساده و در عین حال مغذی، از نخود ، ارده (خمیر کنجد)، آبلیمو، سیر و روغن زیتون تهیه میشود. حمص، که واژهای عربی به معنای نخود است.
در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و مدیترانه به عنوان غذای اصلی یا پیشغذا سرو میشود. به دلیل طعم بینظیر و ارزش غذایی بالایش مورد استقبال جهانی قرار گرفته است. این غذا نه تنها یک تجربهی طعمی غنی ارائه میدهد. بلکه سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مثل میرزاقاسمی و سوشی و بادمجان شکم پر است. که آن را به یک انتخاب سالم برای رژیمهای غذایی مختلف تبدیل کرده است.
گیاهخواران و وگانها نیز حمص را به عنوان منبعی غنی از پروتئین گیاهی از طرز تهیه حمص استفاده میکنند. همچنین، حمص میتواند به روشهای مختلفی همراه با نان پیتا، سبزیجات تازه یا کراکر سرو شود. همچنین با مواد مختلفی مانند زیتون، سبزیجات معطر یا پاپریکا تزئین شود. تاریخچه حمص به هزاران سال پیش بازمیگردد. کشورهای مختلفی از جمله لبنان، سوریه، فلسطین ادعا دارند که خاستگاه این غذا هستند. از طرز تهیه حمص میتوان در پیش غذا یا شام استفاده کرد.
طرز تهیه حمص لبنانی
مواد لازم برای طرز تهیه حمص برای 4 نفر:
نخود | 2 پیمانه |
روغن زیتون | به میزان لازم |
سیر | 3 حبه |
ارده | 5 قاشق غذاخوری |
ادویه | در توضیحات |
اب نخود | 5 قاشق غذاخوری |
نان پیتا | 3 عدد |
برای طرز تهیه حمص ابتدا باید نخود را به خوبی در ظرف مناسب خیس کنید. برای این کار نخود را از 24 ساعت قبل در یک کاسه آب بریزید. نکته مهم اینکه چندین بار آب موجود در کاسه را تعویض کنید. اینکار باعث میشود تا نفخ نخود به طور کامل گرفته شود.
پس از گذشت زمان مورد انتظار باید نخود را ابکش کنید. سپس نوبت به پخت نخود میرسد. برای این منظور نخود را به همراه 4 لیوان آب و مقداری نمک و فلفل سیاه و پودر سیر داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. تا نخودها به طور کامل مغز پخت شوند. فراموش نکنید که اب نخود را نگه دارید.

طرز تهیه حمص عربی
در ادامه طرز تهیه حمص پس از انکه نخود به خوبی پخت. پوست نخود را جدا کنید تا حمص مجلسی تر و لطیف تری داشته باشیم. همچنین نخود پوست کنده سبکی بیشتری نیز دارد. دانه های نخود را بین دو انگشت خود کمی فشار دهید تا پوست شان جدا شود.
در ادامه طرز تهیه حمص نخودهای پوست کنده را داخل مخلوط کن بریزید. سپس در ادامه ارده را به همراه آب یک لیمو ترش، سیر پوست گرفته و شسته شده، پاپریکا و مقداری نمک و فلفل سیاه به نخود داخل مخلوط کن اضافه کنید. حالا یخ ها را اضافه می کنید. یخ باعث میشود مواد به اصطاح بریده نشود. سپس به خوبی مواد را میکس کنید.
پس از یک دقیقه میکس کردن مواد در ان را بردارید. مواد را بچشید اگر نیاز بود به ان نمک و کمی پاپریکا اضافه کنید. سپس در ادامه آب نخود را اضافه کنید. توجه داشته باشید که پس از اینکه مواد به پوره تبدیل شد باید غلظت آن به حدی باشد که به راحتی از قاشق سرریز نشود. حالا تقریبا حمص شما آماده سرو است.
دستور پخت حمص با ارده
در ادامه طرز تهیه حمص اگر هوموس (حمص) غلیظ تر از چیزی است. که در نظر دارید کمی بیشتر آب نخود اضافه کنید. هوموس یا حمص را داخل ظرف مورد نظرمان بریزید. سپس ظرف را به آرامی بچرخانید و با قاشق یک گودال کوچک وسط حمص ایجاد کنید.
اینکار باعث زیبایی هر چه بهتر این غذا میشود. در ادامه روغن زیتون را داخل آن ظرف و روی غذا بریزید و با نخود و سبزیجات معطر تزیین کنید. حال حمص شما اماده و انرا سرو میکنیم. سپس انرا ئر کنار خانواده با نان پیتا میل کنید نوش جان
نکته در طرز تهیه حمص: برای تزئین هوموس(حمص) میتوانید از مقداری پنیر فتا و دانه های کاج بو داده هم استفاده کنید. همچنین از سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه ای نیز میتوان استفاده کرد. همچنین از کنسرو نخود نیز میتوان در این غذا استفاده کرد.

کالری حمص
بعد از طرز تهیه حمص به کالری حمص میپردازیم. در کالری میزان و نوع روغن مصرفی خیلی مهم است. اما به طور میانگین در هر 100 گرم حمص 170 کالری وجود دارد. همچنین حمص دارای 14 گرم کربوهیدرات و 8 گرم پروتئین و 11 گرم چربی در هر 100 گرم است.
طرز تهیه حمص غذایی است که برای اکثریت عموم جامعه که دارای بیماری هستند. بی خطر است به عنوان مثال افرادی که بیماری کلیوی دارند و توانایی میل گوشت را ندارند. حمص یک غذای ویژه برای انها است. در طرز تهیه حمص بهتر انکه از میزان روغن کمتری استفاده کنید. تا غذایی سالم تر داشته باشید.
حمص برای افرادی که ورزشکار هستند و یا گیاه خوار هستند نیز مفید است. لازم به ذکر است که بعد میل این غذا از ورزش های چربی و کالری سوز مثل پیاده روی شنا و دیگر ورزش هایی که مناسب با فیزیک بدن شما هست حتما استفاده کنید.

تاریخچه غذای حمص
منشأ دقیق حمص همچنان مورد بحث است. برخی منابع تاریخی ادعا میکنند. که اولین اشاره به نخود و استفاده از آن در غذاها به مصر باستان برمیگردد. جایی که از نخود در ترکیبات مختلف استفاده میشد. نخستین دستور پخت مشابه حمص به قرن 13 میلادی در کتابهای آشپزی عربی در قاهره بازمیگردد. این دستور شامل نخود، سرکه، لیمو و روغن زیتون بود که اگرچه با حمص مدرن تفاوتهایی داشت، اما پایه اصلی آن را تشکیل میداد. از این دوره به بعد، حمص بهتدریج در سراسر خاورمیانه و مدیترانه گسترش یافت.
کشورهای مختلفی مانند لبنان، فلسطین، سوریه و اسرائیل ادعای مالکیت بر حمص را دارند. در لبنان، حمص یکی از غذاهای ملی محسوب میشود و در بسیاری از رستورانها به عنوان پیشغذا یا غذای اصلی سرو میشود. با این حال، این غذا به نمادی از فرهنگ مشترک منطقه تبدیل شده است.
در دهههای اخیر، حمص به لطف گسترش مهاجرت و جهانیشدن، به محبوبیتی بینالمللی دست یافته است. امروزه در بسیاری از کشورهای غربی، حمص بهعنوان یک میانوعده سالم و خوشمزه شناخته میشود و در فروشگاهها با انواع طعمها و ترکیبات در دسترس است.
دیدگاهتان را بنویسید