دستور پخت زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزه برای ما ایرانیان است. این غذا خوشمزه ریشه تاریخی و قدیمی مثل دلمه و کباب کوبیده و خورشت قورمه سبزی و کوفته تبریزی در ایران زمین دارد. که دارای طرفدار و محبوبیت بسیار زیادی نیز هست. از این رو طرز تهیه زرشک پلو با مرغ انواع متفاوتی نیز دارد. کمتر کسی در ایران پیدا میشود که این غذا را دوست نداشته باشد.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ غذایی که در مجالس مهم ما ایرانیان نقش دارد. در مهمانی تا عروسی از ختم تا نذری در بهترین رستوران ها زرشک پلو جایگاه خاص خود را دارد. زرشک پلو با مرغ به صورت مجلسی دارای انواع خلال است. مرغ جدا سرو میشود. زرشک و زعفران تزئیین میشوند. زرشک پلو خانگی معمولا خلال ندارد. همچنین ابدار است.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ هم غذایی اقتصادی است. هم اینکه غذایی ابرومند است. برای تمامی ما ایرانیان زرشک پلو با مرغ غذایی خاطره انگیز مثل باقالی پلو با گوشت و ته چین مرغ است. ما به شما طرز تهیه زرشک پلویی مجلسی و رستورانی به شیوه های مختلف به ساده ترین حالت ممکن اموزش میدهیم.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی
مواد لازم برای تهیه این زرشک پلو 4 نفره:
برنج | 4 پیمانه |
زرشک | 1 پیمانه |
مرغ | 5 تکه ران و سینه |
روغن | به میزان لازم |
ادویه | در توضیحات |
خلال بادام یا پسته | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1.5 قاشق غذاخوری |
شکر | 1.5 قاشق چایخوری |
سیر | 3 حبه |
سیب زمینی | 1 عدد |
لیمو تازه | 1 عدد |
طرز تهیه مرغ زرشک پلو
برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی ابتدا باید مرغ انرا مزه دار کنید. اینکار باعث خوشمزه تر شدن غذا میشود. ابتدا مرغ هارا خوب پاک کنید. انهارا بشویید. وقتی انرا ابکش کردید درون ظرف شیشه ای بریزید. بر روی مرغ یک عدد پیاز را خلالی ریز کنید. بر روی مرغ بریزید. یک جبه سیر را رنده کنید و بر روی مرغ بریزید.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با دست مرغ و پیاز و سیر را ورز دهید. نصف یک لیمو تازه را اب بگیرید. انرا به مواد اضافه کنید. مقدار کمی از مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه روی قطعات مرغ بپاشید. روی مواد را با سلفون بپوشانید. انرا برای مدت حداقل یک ساعت درون یخچال رار دهید تا مواد به خوبی باهم ترکیب شوند.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مرغ را بعد از ان از یخچال بردارید. کمک چاقو سه برش ظریف روی مرغ ایجاد کنید. یک پیاز را نگینی خرد کنید. درون تابه روغن بریزید. پیاز را درون ان بریزید. بعد از یک دقیقه سیر را نیز ریز کنید و به درون تابه بریزید. انرا تفت دهید تا سبک شوند. زردچوبه و مقدار کمی فلفل سیاه را به پیاز و سیر اضافه کنید.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ قطعات مرغ را داخل قابلمه بریزید تا سرخ شوند. وقتی یک طرف ان طلایی و سرخ شد. مرغ هارا برگردانید تا طرف دیگر ان نیز سرخ شود. در ادامه هنگامی که مرغ حدود 20 دقیقه تفت خورد. 4 لیوان آب را به مرغ اضافه کنید. بگذارید تا بپزد و حدود نصف آب بخار شود.
دستور پخت زرشک پلو
از انجایی پخت مرغ بین 1 تا 2 ساعت زمان میبردو به سراغ تهیه برنج و زرشک میرویم. از این رو ابتدا زرشک ها را به مدت 30 دقیقه در یک ظرف میریزیم. درون ان آب میریزیم. تا در این 30 دقیقه زرشک خیس خورده تا نرم شوند. در ادامه برنج را نسبت به نوع بین 30 دقیقه تا 2 ساعت در آب ولرم و کمی نمک میریزیم.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ همانطور که در برنج ابکشی یاد دادیم. درون قابلمه اب بریزید. وقتی که اب به جوش امد برنج را درون قابلمه بریزید. برنج هارا هم بزنید تا به هم نچسبد. وقتی برنج چند قیقه جوشید. به بافت ان کمی نرم شد. انرا از روی گاز بردارید. برنج را ابکش کنید. تا اماده پخت شود
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ درون قابلمه مورد نظر روغن بریزید. ته قابلمه را با سیب زمینی های برش خورده برای ته دیگ پر کنید. ارام ارام برنج را درون قابلمه بریزید. چند سوراخ درون برنج ایجاد کنید. ابتدا شعله را زیاد و در قابلمه را بگذارید. وقتی که بعد از 5 تا 10 دقیقه برنج دم بالا داد حال زیر انرا کم کنید. برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت و نیم با شعله کم باید خوب پخت شود.
طرز تهیه زرشک
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ باید زرشک را آبکشی کنید. به همراه کمی روغن یا کره در یک تابه کوچک تفت می دهیم. در 1 دقیقه اخر شکر و کمی زعفران را اضافه کنید. اینکار باعث طعم دهی بهتر میشود. درون یک تابه رب گوجه فرنگی و کمی روغن و اب بریزید. تا تفت بخورد و خامی ان گرفته شود.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ وقتی سس اماده شد. سس را به مرغ پخته شده اضافه کنید. انرا هم بزنید تا مواد به خورد مرغ برود. از این مرحله به بعد حرارت گاز باید کاملا ملایم بوده و بدون هم زدن اجازه دهید. مواد 10 دقیقه غلیظ و جا افتاده شود. وقتی برنج اماده شد. کمی از ان را با رعفران درون ظرفی مخلوط کنید.
روی برنج کره دهید. بعد از 5 دقیقه برنج را درون دیس بکشید. یک طرف ان زرشک بریزید. طرف دیگر ان برنج زعفرانی را اضافه کنید. وسط برنج خلال را اضافه کنید. مرغ هارا درون ظرفی دلخواه بریزید. درون یک کاسه کمی از سس ان بریزید. انرا سرو کنید. نوش جان
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش
مواد لازم برای تهیه این غذا:
برنج | 4 پیمانه |
زرشک | 1 پیمانه |
مرغ | 5 تکه ران و سینه |
روغن | به میزان لازم |
ادویه | در توضیحات |
پیاز | 2 عدد |
شکر | 1.5 قاشق چایخوری |
سیر | 3 حبه |
سیب زمینی | 1 عدد |
لیمو تازه | 1 عدد |
برای تهیه برنج همانطور که در بالا اموز دادیم. برنج را ابکشی کنید. زرشک را نیز ابتداخیس کنید و همانطور که اموزش دادیم با کره و شکر و زعفران تفت دهید تا اماده شود. تقریبا تمامی مراحل مانند بالا میباشد بجر تهیه مرغ که انرا باهم اموزش مبینیم.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ پیازها و سیر را خوب بشویید. انرا پوست بگیرید و بهصورت خلالی برش بزنید. سپس قابلمهای مناسب را روی حرارت بگذارید. داخل آن مقداری روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خلالی را داخل آن بریزید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه کمی زردچوبه و فلفل را با پیاز تفت دهید. حال مرغها را هم اضافه کنید.
چند دقیقه مرغ و ادویه و پیاز را با هم تفت دهید. تا بوی مرغ گرفته شود. سپس داخل قابلمه مقداری آب و نمک بریزید و اجازه دهید مرغها به مدت 45 دقیقه با حرارت توسط کاملا بپزند. در ادامه داخل آن به اندازه 4 برابر حجم برنج، آب بریزید. به مدت یک ساعت اجازه پخت بدهید.
در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ بعد از ان تکههای مرغ را از قابلمه خارج کنید بهصورت ریش ریش درآورید. برنج و زرشک را درون دیس بکشید روی ان را زعفران بدهید. یک طرف ان نیز مرغ هارا بچینید و سرو کنید. نوش جان ناهار شما اماده است.
کالری زرشک پلو با مرغ
کالری زرشک پلو با مرغ به موارد متفاوتی بستگی دارد. اینکه مرغ ابپز باشد یا در روغن سرخ باشد. اینکه میزان روغن و کره مصرفی در غدا چقدر باشد. اما به طور میانگین در هر 100 گرم زرشک پلو با مرغ 250 کالری وجود دارد. همچنین دارای 26 گرم کربوهیدرات و 18 گرم پروتئین و 8 گرم چربی و 1 گرم قند وجود دارد.
از این رو برای سلامت بهتر سعی کنید. از مواد سالم تر مرغ های سبز و روغن کمتری استفاده کنید. همچنین برای کالری سوزی از ورزش هایی مثل شنا و پیاده روی بهره ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید