طرز تهیه شاورما که یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی مثل انواع املت یا انواع کباب کوبیده در خاورمیانه است. به دلیل طعم خاص و روش تهیه منحصر به فرد خود به شهرت جهانی دارد. این غذا از قسمت نازک گوشت (مانند مرغ، گوشت گوسفند، گاو یا حتی بوقلمون) مثل استفاده در انواع خورشت که همگی کاربرد دارند است. که بهطور عمودی روی سیخ چرخان قرار میگیرند.
شاورما معمولاً همراه با نانهای تخت مانند پیتا یا لواش سرو میشود. با موادی همچون سبزیجات تازه، ترشی، سسهای مختلف مثل طحینه (سس کنجد)، ماست یا سیر ترکیب میشود. این ترکیب متنوع و غنی، طعمی دلپذیر و متعادل ایجاد میکند. که توانسته رضایت سلیقههای مختلف را مثل کوکو سبزی و بادمجان شکم پر شمالی جلب کند. ریشه شاورما به آشپزی عثمانی بازمیگردد.
با گذر زمان در کشورهای مختلف خاورمیانه، مدیترانه و حتی اروپا و آمریکا تغییرات زیادی به خود دیده است. این غذا را بهعنوان یک وعده سریع و مقرون به صرفه مشناسند. که علاوه بر طعم بینظیرش، احساس سیری طولانیمدت را به همراه دارد. شاورما نوعی غذا مدیترانه یا عربی است. که میتوان در مجالس مختلف از ان در کنار ساندویچ مرغ و سیب زمینی سرخ شده در شام استفاده کرد.
طرز تهیه شاورما خانگی
مواد لازم برای طرز تهیه شاورما برای 4 نفر:
فیله مرغ | 600 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد |
نان پیتا | 1 بسته |
ادویه | در توضیحات |
خیار شور | 7 عدد |
پنیر پارمیزان | 200 گرم |
جعفری | 150 گرم |
سس مایونز | 2 قاشق |
سس سیر | 2 قاشق |
روغن زیتون | به میزان لازم |
اب لیمو | 1 عدد |
ماست چکیده | 4 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
ارده | 1 قاشق غذاخوری |
برای طرز تهیه شاورما ابتدا فیلههای مرغ را پاک کنید. انرا بشویید. وقتی که ابکش کردید. به حالت نواری شکل برش دهید. سپس فیلهها را با فلفل سیاه، نمک، زردچوبه و پودر سیر مزهدار کنید. در ادامه یک قاشق چایی خوری به ان روغن زیتون اضافه کنید. سپس فیلهها را کمی ماساژ دهید. تا فیله کاملا با مواد یکی شود. همچنین مرغ با ادویهها کاملا مزهدار شود.
در ادامه طرز تهیه شاورما یک تابه با اندازه مناسب انتخاب کنید. روی شعله گاز با حرارت ملایم قراردهید. کمی روغن زیتون در کف تابه بریزید. سپس اجازه دهید داغ شود. بعد از داغ شدن ماهیتابه، فیلههای مرغ را داخل تابه تفت دهید. بعد از چند دقیقه فیله هارا برگردانید. فیلهها باید کاملا تغییر رنگ دهند. یعنی طلایی رنگ شوند.

طرز تهیه سس شاورما عربی
در گام بعدی طرز تهیه شاورما عربی باید سس طحینه را درست کنیم. ماست چکیده را در داخل یک کاسه بریزید. در ادامه با سس مایونز، آبلیمو، ارده و نمک و فلفل پابریکا و کمی فلفل سیاه هم بزنید. در ادامه سس سیر را به مواد اضافه کنید.
سپس سیرها را هم به شکل ریز رنده کنید. سپس داخل مواد سس بریزید. بعد از آن که سیرها را رنده کردید، مواد سس را خوب هم بزنید. باید مواد کاملا یکدست شوند. دقت داشته باشید که غلظت سس باید تقریبا مانند فرنی شود.
دستور پخت شاورما عربی
در ادامه طرز تهیه شاورما عربی اضافه کردن سیب زمینی به شاورما کاملا اختیاری است. در این مرحله باید ابتدا سیب زمینیها را پوست بکنید.سپس به حالت خلالی شکل دهید. سپس آنها را درون روغن داغ به خوبی سرخ کنید. سپس انرا کنار بگذارید.
در ادامه جعفریها را داخل آبکش بشویید. سپس اجازه دهید به خوبی خشک شوند. بعد از اینکه اب ان رفت. آنها را به شکل کاملا ریز خرد کنید. سپس نوبت به خیارشور میرسد. خیارشورها را هم حالت حلقهای ریز کنید. در ادامه روی یک سطح صاف نان پیتا را قرار دهید. یک قاشق از سس طحینهای که در مراحل قبل آماده کردیم را روی نان بریزید.
در ادامه طرز تهیه شاورما سس را در سراسر نان پخش کنید. حالا باید مواد را به ترتیب روی نان بریزید. در ابتدا فیله مرغ سپس خیارشور، سیب زمینی و جعفری را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد هم باید روی مواد پنیر پارمزان بریزید. بعد از ریختن مواد، نان را به حالت لقمه دراورید.
در ادامه دستگاه ساندویچ ساز را روشن کنید. تا کاملا داغ شود. حالا شاورماها را داخل آن بگذارید. تا ترد و برشته شوند. البته اگر دستگاه ساندویچساز ندارید میتوانید به جای آن از تابه نیز استفاده کنید. یک تابه گریل را بدون اضافه کردن روغن روی حرارت ملایم بگذارید، سپس شاورماها را داخل آن برشته کنید. در ادامه غذای شما اماده است نوش جان

طرز تهیه شاورما عربی گوشت
مواد لازم برای طرز تهیه شاورما برای 4 نفر:
گوشت گوسفندی | 500گرم |
پیاز | 3 عدد |
نان پیتا | 1 بسته |
ادویه | در توضیحات |
خیار شور | 7 عدد |
پنیر پارمیزان | 200 گرم |
جعفری | 150 گرم |
سس مایونز | 2 قاشق |
سس سیر | 2 قاشق |
روغن زیتون | به میزان لازم |
اب لیمو | 1 عدد |
ماست چکیده | 4 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
ارده | 1 قاشق غذاخوری |
برای طرز تهیه شاورما گوشت ابتدا پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کنید. انرا داخل یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه 1 حبه سیر را ریز کنید. انرا به همراه روغن مایع، آب لیمو ترش، ماست چکیده، مقداری نمک، فلفل سیاه، آویشن و پاپریکا به کاسه اضافه کنید..
حالا مواد داخل کاسه را با هم مخلوط کنید. تا کاملا یکدست شوند. در ادامه گوشت قرمز را به صورت نواری های باریک و نازک برش بزنید. و داخل مخلوط پیاز و ماست بریزید. سپس به خوبی مخلوط کنید. مواد را تا جایی مخلوط کنید. که مزه به خورد گوشت برود. درون یک تابه مناسب روغن میریزیم. ان را روی حرارت قرار میدهیم. گوشت را اضافه کنید تا حسابی گوشت اماده شود.

دستور تهیه سس شاورما
در گام بعدی طرز تهیه شاورما گوشت باید سس طحینه را درست کنیم. ماست چکیده را در داخل یک کاسه بریزید. در ادامه با سس مایونز، آبلیمو، ارده و نمک و فلفل پابریکا و کمی فلفل سیاه هم بزنید. در ادامه سس سیر را به مواد اضافه کنید.
سپس سیرها را هم به شکل ریز رنده کنید. سپس داخل مواد سس بریزید. بعد از آن که سیرها را رنده کردید، مواد سس را خوب هم بزنید. باید مواد کاملا یکدست شوند. دقت داشته باشید که غلظت سس باید تقریبا مانند فرنی شود.
دستور پخت شاورما گوشت خانگی
در ادامه جعفریها را داخل آبکش بشویید. سپس اجازه دهید به خوبی خشک شوند. بعد از اینکه اب ان رفت. آنها را به شکل کاملا ریز خرد کنید. سپس نوبت به خیارشور میرسد. خیارشورها را هم حالت حلقهای ریز کنید. در ادامه روی یک سطح صاف نان پیتا را قرار دهید. یک قاشق از سس طحینهای که در مراحل قبل آماده کردیم را روی نان بریزید.
در ادامه طرز تهیه شاورما سس را در سراسر نان پخش کنید. حالا باید مواد را به ترتیب روی نان بریزید. در ابتدا گوشت سپس خیارشور، سیب زمینی و جعفری را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد هم باید روی مواد پنیر پارمزان بریزید. بعد از ریختن مواد، نان را به حالت لقمه دراورید.
در ادامه دستگاه ساندویچ ساز را روشن کنید. تا کاملا داغ شود. حالا شاورماها را داخل آن بگذارید. تا ترد و برشته شوند. البته اگر دستگاه ساندویچساز ندارید میتوانید به جای آن از تابه نیز استفاده کنید. یک تابه گریل را بدون اضافه کردن روغن روی حرارت ملایم بگذارید، سپس شاورماها را داخل آن برشته کنید. در ادامه غذای شما اماده است نوش جان

کالری شاورما
بعد از طرز تهیه شاورما به سراغ کالری شاورما میرویم. کالری شاورما به عوامل متفاوتی از جمله نوع گوشت و مرغ میزان و نوع سس و مواد تشکیل دهنده ان بستگی دارد. اما به طور میانگین در هر 100 گرم شاورما 250 کالری دارد. همچنین دارای 12 گرم چربی و 20 گرم پروتئین و 17 گرم کربوهیدرات است.
از این رو میتواند انتخاب خوبی برای یک میان وعده ورزشکاری به شرط انکه از میزان روغن و چربی کمتری استفاده شود باشد. همچنین کسانی که بیماری کلیوی دارند. بهتر انکه از پروتئین کمتری در این غذا استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید