عدس پلو یکی از اصیل ترین و محبوب ترین غذای ایرانی مثل سبزی پلو میباشد. که از گذشته تا به حال در سفره رنگین ایرانیان جایگاه ویژهای دارد. عدس پلو یکی از غذاهای لذیذ و پر طرفدار در کشور عزیزمان ایران است. همچنین یک غذای مناسبتی در مجالس خاص مثل لوبیا پلو و کوفته تبریزی و اش رشته نیز میباشد. عدس پلو با گوشت چرخ کرده یکی از آن غذاهایی است. که با خوردن هر لقمه از آن، خاطرات ایام کودکی و دورهمیهای خانوادگی برایمان تداعی میشود. کمتر کسی عدس پلو را دوست ندارد.
عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکهای، مرغ، کشمش و خرما یا حتی گردو دندانه تهیه میکنند. که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و لذیذ است. در تهیه مجلسی ان با اضافه کردن. موادی همچون خلال بادام، پسته، کشمش یا پیاز داغ دیزاین میکنند. این افزودنی ها نه تنها ظاهر غذا را زیباتر میکنند. بلکه باعث ایجاد ترکیب طعمی جذاب و متنوعی نیز میشوند. از این رو در زمان های دور این غذا جزو غذاهای پرکاربرد در مجالس بود.
عدس پلو علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه است، از نظر تغذیهای نیز سرشار از پروتئین و فیبر مثل باقالی پلو با گوشت و خورشت قیمه با گوشت گوسفندی است، و برای یک وعدهی غذایی مقوی و کامل انتخاب مناسبی به شمار میرود. ما در این مقاله روشی اسان و خوشمزه که همگان بپسند را به شما اموزش میدهیم.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج | 3.5 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
کشمش | نصف پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
پیاز | 3 عدد |
ادویه | در توضیحات |
روغن | به اندازه نیاز |
خرما | 3 عدد |
گردو | 3 عدد |
در گام اول و شروع کار عدس را به خوبی خیس میکنیم. بعد از گذشت 2 ساعت انرا میشوییم. عدس را به همراه 2 لیوان آب داخل یک قابلمه میریزیم. روی حرارت میگذاریم. تا عدس تا نیمه بپزد. در حین پختن عدس برنج را نیز تهیه میکنیم. برای این کار ابتدا برنج را خیس میکنیم.
در ادامه طرز تهیه عدس پلو مدت زمان خیس کردن. برنج نسبت به نوع و مقدار برنج و سال تولید ان بسیار متفاوت است. متوسط بین 30 دقیقه تا 1.5 ساعت زمان برای خیساندن برنج کافی است. برای ادامه اشپزی یک قابلمه حاوی آب روی حرارت میگذاریم. تا آب سریع به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع داخل آب جوش بریزید.
سپس برنج که خیس خورد. ان را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه کنید.. حالا به برنج برای پخت اولیه بین 7 الی 12 دقیقه زمان دهید. زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغز ان سفت بود. باید برنج را از آب جوش خارج کرده. و انرا ابکش کرد. تا اماده پخت شود.

عدس پلو مجلسی با گوشت
در همین زمان که برنج را اماده میکنید. دو عدد از پیازها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. در ادامه پیاز را به همراه مقداری روغن در داخل یک تابه مناسب تفت دهید. پس از اینکه پیاز نرم و رنگ ان عوض شد. مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید. و تا زمانی که ادویه مخاوط شوند. این کار را ادامه میدهیم.
حال گوشت را به به پیاز اضافه کنید. انرا خوب با مواد تفت دهید. وقتی رنگ ان عوض و گوشت سبک شد. خرما را از وسط باز کنید. انرا بشویید. هسته انرا از خرما جدا کنید. خرما را از وسط باز کنید. انرا داخل تابه که مواد در ان هست اضافه کنید. بعد از گذشت چند دقیقه گردو را دندانه و ریز کنید. انرا به مواد اضافه کنید. کشمشی که از قبل 15 دقیقه خیس کردیم. را به بقیه مواد اضافه میکنیم. بعد از 1 دقیقه انرا برمیداریم. تا خنک شود.
عدس پلومجلسی
پس از اینکه عدس اماده شد. یعنی آب آن به طور کامل تبخیر شد. آنرا با برنج آبکش که از قبل اماده کردیم. مخلوط می کنیم. تا کاملا یکدست شوند. حالا قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار میدهیم. به ان کمی روغن اضافه می کنیم. حالا به سلیقه خود برای ته دیگ عدس پلو از نان یا سیب زمینی ورقه شده استفاده کنید. ته دیگ را کف قابلمه بچینید. در ادامه مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه میریزیم. در ادامه نصف لیوان آب روی برنج بریزید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید. تا از قابلمه بخار بلند شود.
وقتی غذا دم کشید. حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم. درب قابلمه رامیگذاریم. طوری که هیچگونه بخاری از قابلمه خارج نشود. حالا باید اجازه دهید. برنج با حرارت ملایم حدود 45 دقیقه دم بکشد. پس از اینکه عدس پلو اماده شد. برای تزیین روی غذا کمی از برنج را داخل یک کاسه با زعفران دم کرده مخلوط میکنیم. سپس عدس پلو را دیس میکشیم . و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت و کشمش و بقیه مواد تزیین و سرو می کنیم. انرا با سالاد شیرازی یا ماست نوش جان کنید.

کالری عدس پلو
بررسی کالری مواد غذایی برای افرادی که در حین رژیم هستند. یا افرادی که به فیزیک بدنی خود اهمیت میدهند. همچنین افرادی که دارای بیماری هایی مثیل قتد هستند. بسیار حیاتی است. اینکه بر اساس نسبت قد به وزنشان چه میزان باید در روز کالری دریافت کنند بسیار مهم است. اگر بیش از میزان مورد نیاز دریافت کالری داشته باشند، عملا تغییری در وزنشان مشاهده نخواهند کرد. بیایید کالری عدس پلو را برسی کنیم.
حال باید بگوییم. به طور متوسط در هر 100 گرم عدس پلو 250 کالری وجود دارد. همچنین عدس پلو دارای 35 گرم کربوهیدرات و 7 گرم پروتئین و 8 گرم چربی و 4 گرم قند نیز میباشد. از این رو باید گفت میزان همه این موارد به نوع روغن مصرفی و اندازه ان همچنین بدون در نظر گرفتن ته دیگ و سالاد و ماست یا کره روی غذا میباشد. پس بهتر انکه در نوع سرو این غذا رعایت نمک و برنج و روغن را داشته باشید.
علل خصوص که هم مواد ان با روغن سرخ میشود. و هم در داخل غذا روغن استفاده میشود. هر چه میزان چربی غذا کمتر باشد. میزان سلامتی شما نیز بیشتر میشود. و به خاطر داشته باشید. به میزان کالری غذا فعالیت بدنی بکنید. این فعالیت میتوان قدم زدن یا دوچرخه سواری و دویدن یا شنا باشد. هر کس متناسب با علایق خود نوع فعالیت بدنی خود را انتخاب کند.
دیدگاهتان را بنویسید