در میان غذاهای لذیذ ایرانی که فراوان هستند. پلوهای مخصوصی همچون خوشت قورمه سبزی و خورشت فسنجان عدس پلو و باقالی پلو با گردن و ته چین مرغ طرفداران بسیار زیادی دارد. به این دلیل که نه تنها بسیار لذیذ و خوشرنگ و لعاب است؛ بلکه دستور پخت و طرز تهیه لوبیا پلو آسان و سریع هست. همچنین مواد لازم برای سرو لوبیا پلو در دسترس همه وجود دارد. لوبیا پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایران است. و همین سبب به بسیار پر طرفدار است.
از جمله ویژگیهای خیلی دوست داشتنی این غذای مجلسی این است. که شما عزیزان آن را مطابق با سلیقه خود با استفاده از گوشت مرغ یا گوشت قرمز کم یا زیاد کردن میزان لوبیا سبز سرو کنید. از این رو لوبیا پلو دستور پخت های متفاوتی دارد.
ما نیز با سبک خود انرا به شما اموزش میدهیم. فوت و فن های انرا به شما یاد میدهیم. تا یک غذای خوشمزه و لذیذ را در اسان ترین حالت ممکن و خوشمزه ترین شکل در یک روز خاص برای خود و خانواده و حتی در مجالس خود درست کنید. انرا تهیه کنید. لذت انرا ببرید.
ادویه لوبیا پلو چیه
لوبیا پلو ایرانی یکی از انواع پلوهای خوشمزه ایرانی است که ادویهها، نقش اساسی و ویژه در خوشمزگی آن را دارند. نمک یکی از چاشنیهای اصلیغذای ایرانی است. این ادویه در پخت لوبیا پلو هم کاربرد دارد. و یکی از ادویههای اصلی در تهیه این غذا است. دارچین هم جزو ادویههای کاربردی در غذاهای ایرانی است. که به طور ویژه در لوبیا پلو هم استفاده میشود. و عطر بسیار دلنشینی به لوبیا پلو میدهد.
فلفل سیاه یکی از ادویههایی است. هر غذایی را خوشمزه میکند. کمتر کسی پیدا میشود. که فلفل سیاه دوست نداشته باشد. فلفل علاوه بر طعم تند و لذیذ، عطر خوبی نیز به این غذا میبخشد. ادویه کاری به عنوان ادویه لوبیا پلو، یک طعمدهنده خوشمزه است. البته بسیار هم سلیقه ای میباشد. اما باید بگوییم این ادویه در سرو لوبیا پلو، طعم و عطر خاصی به این غذا میبخشد. و مقدار ان باید کم باشد. زیرا زیادی ان باعث تندی غذا میشود.
رنگ و عطر زردچوبه بسیار برای هر غذایی زیبا است. از زردچوبه در ترکیبات لوبیا پلو برای رنگ و با ترکیب گوشت استفاده میشود. البته زردچوبه دارای خواص زیادی برای بدن میباشد. هل یکی از خوشبوترین ادویهها در دنیا است. که نقش زیادی دغذاهای ایرانی دارد. در سرو بسیاری از غذاهای اصیل ایرانی مانند لوبیا پلو از این ادویه استفاده میشود. در اخر از زعفران ان طلای قرمز هم نمیشود گذشت. زعفران برای عطر و طعم دلپذیر همچنین برای رنگ خوشگل غذا از ان در انواع غذاها مثل جوجه کباب استفاده کنید.

لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا 4 نفره:
برنج | 4.5 پیمانه |
سیب زمینی | 1 عدد |
لوبیا سبز | 2.5 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 350 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1.5 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
روغن و ادویه | در توضیحات |
دستور پخت لوبیا پلو با گوشت
ابتدا لوبیا سبزها را پاک به خوبی پاک کرده. انرا با آب بشویید. درون ابکش بریزید. تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد به صورت منظم لوبیا ها را خرد کنید. سپس برنج را نسبت به نوع آن سال کشت. به مدت 30 دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک خیس میکنیم. لوبیا سبز را در آب بجوشانید. پس از اینکه لوبیا سبز مقداری نرم شد، آن را بار دیگر آبکش میکنیم.
پیاز و سیرها را پوست بگیرید.و به صورت نگینی ریز کنید. سپس تابه ای بزرگ را روی حرارت کم بگذارید. کمی روغن داخل آن بریزید. وقتی روغن داغ شد. پیاز را به تابه اضافه میکنیم. در ادامه پیاز را به خوبی تفت دهید. تا تغییر رنگ دهد. در ادامه سیر را نیز تفت میدهیم. در ادامه گوشت را به آن ها اضافه کنید و همواره تفت دهید. تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
سپس وقتی کمی گوشت تفت خورد. لوبیا سبز را اضافه میکینم. تا کامل سرخ شود. بعد از ان مقداری نمک اضافه میکنیم . چند دقیقه مواد را تفت میدهیم. تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست شوند. در ظرفی دیگر رب گوجه فرنگی را تفت میدهیم. تا رنگان باز شود. و بوی خامی رب گوجه فرنگی نیز از بین برود. در اخر ادویه ها که در بالا توضیح دادیم را یعنی نمک فلفل و بقیه را اضافه میکنیم.

فوت و فن لوبیا پلو مجلسی
یک قابلمه را تا نیمه آب پر میکنیم. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم. سپس روی حرارت زیاد قرار میدهیم. پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را اضافه میکنیم . و مجددا صبر میکنیم. تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا 7 تا 10 دقیقه زمان میدهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. .برنج را آبکش می کنیم. در کف قابلمه مورد نظر روغن میریزیم. و سیب زمینی را حلقه حلقه میچینیم.
چند کفگیر از برنج را کف قابلمه میریزیم. و کمی از مایه لوبیا پلو روی آن میریزیم. و مجددا این کار را تکرار میکنیم. در ادامه در ادامه زعفران را به صورت پخش روی برنج میریزیم. و درب قابلمه را میگذاریم. پس از پخت کامل غذا، با کفگیر آرام برنج و مایه لوبیا را داخل خود قابلمه زیر و رو می کنیم. تا کاملا مایه با پلو مخلوط شود. و بعد کمی روغن روی غذا میریزیم. لوبیا پلو شما امادس انرا با ماست یا سالاد شیرازی میل کنید. نوش جان لذت انرا ببرید.

کالری لوبیا پلو
میزان کالری و ارزش غذایی لوبیا پلو بسته به میزان روغن مصرفی و مواد تغییر میکند. مثلا اینکه با گوشت یا مرغ تاثیر دارد. اما به طور میانگین در هر 100 گرم لوبیا پلو 200 کالری وجود دارد. همچنین دارای 8 گرم چربی و 7 گرم پروتئین و 25 گرم کربوهیدرات و 1 گرم قند دارد. همچنین خود لوبیا نیز دارای خواص موثر برای هر بدنی میباشد. البته میزان کراتین بدن را حتما چک کنید. تا برای شما مشکلی پیش نیاورد.
یک پرس لوبیا پلو حدودا 500 کالری دارد. که این میزان کم یا زیاد هم دارد. از این رو توصیه میشود. در میزان میل این غذا احتیاط کنید. تمام کالری های گفته بدون در نظر گرفتن ته دیگ و سالاد است. پس بهتر انکه از میزان روغن کمتر و گوشت کم چرب تری برای تهیه این غذا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید