طرز تهیه کله پاچه با بهترین روش را بیایید درست کنیم. یک دست کله پاچه کامل شروعی برای یک روز عالی در زندگی است. که اصیل ترین صبحانه در کنار املت و حلیم و املت اسفناج به شمار میرود. اگر گیاهخوار نیستید و هر چند وقت یکبار میخواهید بیخیال کلسترول بالا شوید. یادگرفتن ان میتواند صبح جمعه متفاوتی را برایتان به ارمغان بیاورد. این یک وعده غذایی کامل، سنگین و البته انرژی بخش مثل پنکیک و وافل است. ا
ین یک غذای پرچرب است. بنابراین به افرادی که چربی خون دارند. و یا کلسترول و اسید اوریک بالایی دارند. همچنین افرادی که نقرس دارند، توصیه نمیشود. همچنین مراقب میل چشم و مغز هم باشید. زیرا پرچرب میباشد. هر کس متناسب با سلیقه خود می تواند از افزودنی های مختلفی برای طرز تهیه کله پاچه و سیرابی استفاده کند.
روش متداولی برای پخت این غذا وجود دارد. البته بسیاری از افراد این غذارا را تنها در طباخیها میل میکنند. زیرا تهیه ان در منزل شاید کمی دشوار و زمان بر به نظر برسد. اما در خانه نیز توانایی سرو کله پاچهای خوشمزه همچون طباخیها بپزید و از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید. ما طرز تهیه کله پاچه را نیز مثل اش رشته به اسان ترین روش برای شما اموزش میدهیم.
طرز تهیه کله پاچه خانگی
مواد لازم برای درست کردن صبحانه کله پاچه:
کله پاچه | 1 دست کامل |
نخود | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد |
ادویه | در توضیحات |
طرز تهیه کله پاچه ابتدا نخود را از شب قبل در یک کاسه آب می خیسانیم. تا علاوه بر اینکه نفخش کم شود. زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشد. در صورت امکان باید چند بار آب موجود در کاسه نخود را تعویض کنیم.
در ادامه طرز تهیه کله پاچه پس از اینکه کله و پاچه ها را تمیز کردیم، آنها را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم . به اندازه ای آب میریزیم که سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله و پاچه باشد. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
زمانی که آب جوش بیاید، روی سطح آب را کف های قهوه ای رنگ پر می کند . بهتر است آب موجود در قابلمه را خارج کنیم و مجددا پر کنیم. این بار به اندازه ای آب پر می کنیم تا که دو سوم کله و پاچه ها زیر آب قرار بگیرد.
در ادامه طرز تهیه کله پاچه مجددا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید. پیازها را 4 یا 5 قاچ می کنیم . به همراه دارچین، زردچوبه و نخودهای خیس خورده داخل قابلمه میریزیم.
گام اخر طرز تهیه کله پاچه
حالا حرارت زیر قابلمه را ملایم تر می کنیم تا با زمان کافی بپزند. به میزان حرارت شعله حدود 5 تا 6 ساعت زمان برای کله پاچه زمان لازم است. پس از اینکه پخت غذا تکمیل شد، می توانیم نمک را اضافه کنیم.
اضافه کردن نمک در شروع پخت باعث می شود که کله پاچه زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد و حتی کمی سفت شود. در پایان کله پاچه را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه لیمو ترش تازه و نان سنگک سرو می کنیم.
خواص کله پاچه
همانطور که طرز تهیه کله پاچه را گفتیم. میرسیم به خواضص ان هر کدام از قسمت های مختلف خواص متفاوتی دارند مثلا، زبان گوسفند سرشار از ویتامین های گروه B میباشد. برای بدن بسیار مفید هستند. پاچه آن نیز خواص زیادی دارد مهم ترین آن ها می توان به ترمیم زخم های داخلی بدن، افزایش شیر زن باردار اشاره کرد.
همچنین پاچه گوسفند دارای یک ماده مغذی به نام کوآنزیم Q10 است که یک آنتی آکسیدان بسیار قوی می باشد. این ماده تاثیر های مثبتی در بدن دارد که می توان به رقیق کننده خون، عملکرد بهتر سلول ها، تحریک سیستم ایمنی، بهبود بیماری های فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی، پارکینسون، سرطان ها و… اشاره کرد. اما در مصرف زیاد ان باید توجه ویژه کرد.
ضرر کله پاچه
بعد از طرز تهیه کله پاچه و فواید ان به ضرر بپردازیم. با اینکه سرشار از ویتامین ها و پروتئین های خوب است ولی به علت کلسترول بسیار بالا و اسید های چرب بسیار مضر برای بدن ضرر دارد. کلسترول موجود در آن که بسیار هم زیاد است می تواند باعث رسوب در رگ ها و گرفتگی آن ها شود که باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی و در نهایت سکته و دیگر بیماری ها شود.
مخصوصا مغز و چشم گوسفند بیشترین میزان کلسترول را دارند. باید از خوردن آن ها چشم پوشی نمود. مغز گوسفند به اندازه ی هشت تا زرده ی تخم مرغ کلسترول دارد. مخصوصا افرادی که اسید اوریک خونشان بالاست، افرادی که مبتلا به نقرس هستند . یا مبتلا به ناهنجاری های کلیوی هستند. باید از خوردن ان امتناع نمایند.
بعضی ها معتقد هستند که پاچه برای افرادی که مشکل مفصلی دارند مفید است ولی به خاطر چربی زیاد موجود می تواند التهاب این بیماران را بیشتر نماید.
کالری کله پاچه
بعد از طرز تهیه کله پاچه کالری ان مهم است. گاهی داشتن نسبت به وعده هایی که مصرف میکنیم .در انتخاب مواد غذایی و مقدار مصرف ان کمک زیادی به ما میکند. تا با انتخاب های درست، کمتر دچار اضافه وزن بشویم.کله پاچه از غذاهای پر کالری به حساب میاید. کالری پاچه گوسفند در هر 100 گرم برابر 270 و برای زبان برابر 230 و برای مغز برابر 150 میباشد.
علاوه بر مقدار کالری موجود در هر خوراکی باید نگاهی هم به ارزش غذایی آن داشته باشید. تا بفهمیم غذایی که استفاده میکنید. دقیقا چه مواد مغذی وارد بدن شما می کند. همه اجزا روی هم حدود 50 گرم چربی دارد. حدود 45 گرم پروتئین دارد. در این زمینه ذرت در صبحانه دارای چربی مناسبی است.
طرز تهیه کله پاچه در بارداری
اینکه در دوران بارداری از طرز تهیه کله پاچه استفاده و مصرف کنیم. یا اینکه مصرف نکنیم. بستگی اولیه به نظر پزشک دارد. همچنین با توجه به ماه بارداری و ویژگی بدن مادر متغیر است. به طور کلی بر طبق طب سنتی، فوایدی برای مصرف طرز تهیه کله پاچه در حاملگی در نظر گرفته شده است.
در دوران قدیم اعتقاد بر این که خوردن غذاها و خوراکی های چرب، شیرین و روغنی برای رشد جنین بهتر هستند. اما امروزه خوب میدانیم که این باور غلط می باشد. زیرا مصرف این غذاها تنها موجب اضافه وزن جنین خواهد شد. کله پاچه دارای طبع سرد است. از این رو مصرف آن از نظر طب سنتی بسیار مفید می باشد. البته در صورتی که در خوردن آن زیاده روی نشود. از نظر پزشکان طب سنتی، مصرف طرز تهیه کله پاچه و سیرابی به دلیل غنی بودن از ویتامین های گروه B موجب کاهش حالت تهوع در حاملگی شود.
دیدگاهتان را بنویسید