طرز تهیه خورشت قورمه سبزی (خورش) که یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی مثل خورشت فسنجان لوبیا پلو یا کباب تابه ای و کوفته تبریزی و ته چین مرغ و دیزی است. این خورشت جزو غذای سنتی ایرانی است. فرقی ندارد یک پسر 10 ساله یا یک زن 90 ساله باشید به هر حال شما از دوست داران این غذای خوشمزه هستید. خورشت قورمه سبزی با ترکیبی از سبزیجات تازه و معمولاً گوشت قرمز و حبوبات تهیه میشود.
سبزیجاتی که بسیار برای بدن و سلامتی مفید هستند. سبزیجاتی همچون نعنا و تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله که هر کدام به خودی خود دارای عطری دلچسب هستند. ترکیب گوشت و حبوبات غنی از پروتئین است. حبوبات و سبزی های معطر دارای مواد معدنی و فیبر است. که هر کدام اینها برای بدن بسیار مفید هستند.
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی به دلیل محبوبیت بالا بین ما ایرانیان اغلب در یک ناهار ویژه و یا مهمانی و مجالس ها مثل باقالی پلو جای دارد. طرز تهیه خورشت قورمه سبزی نیز مانند اغلب غذاهای ما ایرانیان دست خوش تغییراتی در طول زمان شد. مثل اضاف شدن لیمو عمانی و اغلب ادویه جات همچنین معمولا هر استانی به روش نوع خاص خود ان را سرو میکند. از این رو ما به شما یک خورشت قورمه سبزی مجلسی را اموزش میدهیم.
دستور پخت خورشت قورمه سبزی مجلسی
مواد لازم برای طرز تهیه خورشت قورمه سبزی رستورانی:
سبزی قورمه | 600 گرم |
گوشت | 400 گرم |
ادویه | در توضیحات |
لوبیا قرمز | 3/4 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
روغن | به اندازه کافی |
لیمو عمانی | 4 عدد |
سیر | 2 حبه |
در گام اول طرز تهیه خورشت قورمه سبزی ابتدا از شب قبل لوبیا قرمز را پاک کنید. تا نا خلصی ان جدا شود. سپس انرا بشویید. سپس ان را درون ظرفی که تا نصف اب ریخته شد خیس کنید. (با توجه به اینکه در شهرهای مختلف این غذارا با لوبیاهای مختلف درست میکنند. با توجه به ذائقه خود نیز میتوانید نوع لوبیا را انتخاب کنید.) خیساندن لوبیا باعث کم شدن نفخ ان میشود.
وقتی که لوبیاها خیس خوردند. انرا به مدت 15 دقیقه درون اب بپزید. اینکار باعث پخت بهتر لوبیا درون خورشت میشود. در ادامه گوشت ها را به صورت مکعبی یعنی خورشتی ریز کنید. درون یک قابلمه مقداری روغن بریزید. وقتی که روغن داغ شد. پیاز را پوست بگیرید و انرا نگینی کنید. در ادامه پیاز را به روغن اضافه کنید. تا طلایی رنگ شود. سپس گوشت را نیز به ان اضافه کنید. کمی بعد سیر را رنده کنید و به مواد اضافه کنید.
در ادامه طرز تهیه خورشت قورمه سبزی وقتی که گوشت کمی تفت خورد و تغییر رنگ داد نوبت اضافه کردن ادویه ها میباشد. زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید. چند دقیقه اجازه دهید تا تفت بخورند و مواد ترکیب شوند. لوبیاها را که از قبل نیم پز کردید. آبکشی و به قابلمه اضافه کنید. مواد را مجددا کمی تفت بدهید، سپس تا دو بند انگشت بالاتر از سطح خورشت به ان اب را اضافه کنید.

قورمه سبزی مجلسی و خوشمزه
سبزیجات را که شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و چند پر نعناع میتوان باشد را تمیز کنید. سپس آنها را به خوبی بشویید. هنگامی که آب سبزی ها خشک شود ا انرا ریز کنید. درون یک قابلمه 15 دقیقه سبزی هارا بریزید. انرا به مدت 15 دقیقه تا 20 دقیقه تفت دهید. تا طعم ان باز و رنگ ان عوض شود..
در ادامه طرز تهیه خورشت قورمه سبزی به مواد قبلی یعنی اب و گوشت و لوبیا سبزی را نیز اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه به ان نمک را اضافه کنید. در ان را بگذارید تا جا بیوفتد. در همین زمان لیموهای عمانی را هم به مدت نیم ساعت، در آب گرم خیس کنید. تا هم پوست انها نرم شود و هم تلخی آنها گرفته شود.
اجازه دهید خورشت قورمه سبزی شما یک ساعت تا یک ساعت و نیم حسابی بپزد و روغن بیندازد. بعد از ان لیمو عمانی را با نوک چاقو یا با چنگال سوراخ کرده و در یک ساعت پایانی پخت خورشت، به قابلمه اضافه کنید. اگر تمایل داشتید ما طبخ برنج را نیز اموزش دادیم. در کنار خورشت تهیه کنید. 40 دقیقه دیگر پس از اضافه کردن لیمو عمانی اجازه پخت دهید. بعد از ان خورشت قورمه سبزی شما اماده میباشد. نوش جان
نکته: در طرز تهیه خورشت قورمه سبزی اگر دوست دارین خورشت شما کمی ترش شود در نیم ساعت پایانی کمی رب انار و ابلیمو اضافه کنید.

برای رفع شوری خورشت قورمه سبزی چه کنیم
بهترین راهکار برای رفع شوری طرز تهیه خورشت قورمه سبزی پیشگیری است. قبل از هر چیز نمک کمی به ان اضافه کنید. اگر غذا کم نمک شود میتوان در زمان سرو غذا نیز نمک اضافه کرد. حال اگر از دست ما در رفت و خورشت شور شد چکار کنیم. یکی از راه های اصیل برای رفع شوری غذا که در مورد خورشت قورمه سبزی هم کاربردی است. انداختن چند تکه سیبزمینی در غذا میباشد. سیبزمینی نمک غذا را جذب خود میکند و از این طریق طعم و مزه شوری در غذا را کاهش میدهد.
راهکار بعدی اضافه کردن اب جوش به درون خورشت میباشد. برای رفع شوری اضافه کردن مقدار خورشت است از طریق افزودن آب اینکار انجام میشود. راه حل بعدی برای رفع شوری استفاده از ترشیجات است. افزودن مقداری سرکه، آبلیمو یا آبغوره به غذا تا حد زیادی شوری را کاهش میدهد. راهکار بعدی برای رفع شوری تهیه خورشت قورمه سبزی، میتوانید یک قاشق چایخوری نوشابه اضافه کنید. نوشابه سبب می شود که شوری خورش کمتر شود اما توجه کنید بیش از حد نوشابه در خورشت نریزید زیرا بر طعم آن تاثیرگذار است.

برای رفع ترشی خورشت قورمه سبزی په باید کرد
بهترین راهکار برای رفع ترشی طرز تهیه خورشت قورمه سبزی پیشگیری است. قبل از هر چیز ترشی کمی به ان اضافه کنید. حال اگر از دست ما در رفت و خورشت شور شد چکار کنیم. یکی از راه های اصیل برای رفع ترشی قورمه سبزی استفاده از شیر است. یک قاشق چایی خوری شیر را به خورشت خود اضافه کنید تا ترشی انرا کم کند. راه حل بعدی باز هم استفاده از سیب زمینی است. اضافه کردت تیکه سیب زمینی باعث میشود ترشی ان کم شود.
راه حل بعدی برای کاهش ترشی تهیه خورشت قورمه سبزی استفاده از میزان سبزیهای بیشتر است. اسفناج و برگ چغندر، ته مزه شیرین دارد. که میتوانند ترشی قورمه سبزی را خنثی کنند. راهکار بعدی اضافه کردن نمک است. با اضافه کردن کمی نمک به همراه اب جوش ترشی انرا خنثی کنید. راه حل بعدی اینکه اگر کمی زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید. ترشی قورمه سبزیتان کم میشود. زعفران ته مزه و عطر شیرینی دارد و در کل عطر زیاد زعفران میتواند احساس ترش بودن غذا را کم کند.
در اخر برای تهیه خورشت قورمه سبزی میتوانید کمی دنبه را به خورش خود اضافه کنید. این نوع چربیها میتوانند از دیگر مزههای غذا، کم کنند.

کالری قورمه سبزی
کالری قورمه سبزی به موارد متعددی همچون میزان برنج مصرفی یا روغن و نمک میزان استفاده از سبزی و گوشت در این غذا بستگی دارد. اما به طور متوسط در هر 100 گرم خورشت قورمه سبزی 200 کالری وجود دارد. که 3 گرم کربوهیدرات و 10 گرم پرئتئین و 16 گرم چربی وجود دارد.
از این رو به دلیل پر چرب بودن این غذا سعی کنید. با استفاده از نکاتی همچون کم کردن روغن و نمک این غذا را سالم تر و مناسب برای سلامتی و بدن تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید