طرز تهیه کوفته تبریزی که یکی از غذاهای اصیل و سنتی برای کشور عزیزمان ایران مثل کله پاچه یا انواع خورشت و اش رشته و ته چین مرغ است. این غذا ریشه قدیمی در سبد غذایی ایرانیان مثل میرزا قاسمی و کشک بادمجان و دیزی و بریانی دارد. همچنین نحوه سرو این غذا هر شهر با شهر دیگر متفاوت است. در اصل گوشت این غذارا جای چرخ کردن گوشت، آنرا در هاونگ های بزرگ می ریزند و به صورت دستی می کوبیدند. که اکنون نیز در بسیاری از رستوران های قدیمی از همین روش استفاده میکنند.
کوفته تبریزی به دلیل بافت نرم و طعم عالی که دارد. کمتر کسی پیدا میشود که از تجربه میل این غذای اصیل لذت نبرد. از این رو در مراسم هایی که خیلی خاص میباشد. میتواند یک غذای بسیار ویژه برای جشن و مهمانی های شما عزیزان باشد. کوفته تبریزی یک غذای کامل است. که غذایی اشرافی در ایران باستان شمرده میشد از این رو برای مراسمات بسیار شکیل است.
طرز تهیه کوفته تبریزی یک مقدار خاص میباشد. و نیاز به توجه و درای نکات خاصی در اشپزی میباشد. زیرا اگر درست و اصولی تهیه نشود کوفته تبریزی شما وا میرود. اما ما به شما طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و راحت را با تمام نکات اصلی در این غذارا اموزش میدهیم. تا برای یک شام رویایی انرا نوش جان کنید.
طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی
مواد لازم برای طرز تهیه کوفته تبریزی برای 4 نفر:
برنج | نصف پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
ادویه | در توضیحات |
لپه | نصف پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سبزی معطر | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | دو عدد |
زرشک | نصف قاشق غذا حوری |
گردو | 4 الی 6 عدد |
روغن | به اندازه کافی |
برای طرز تهیه کوفته تبریزی اصل ابتدا لپه را باید خیس بکنید. به دلیل اینکه نفخ لپه از بین برود. برای اینکار لپه را 6 ساعت قبل از پخت درون ظرفی که تا نصف اب کردید بریزید. هر دو ساعت یکبار اب درون ظرف را عوض کنید. بعد از اینکه تایم خیساندن ان تمام شد. لپه را ابکشی کنید. درون یک قابلمه کوچک تا نصفه اب بریزید. اجازه دهید لپه ها نیم پز شود. سپس بار دیگر انرا ابکشی کنید.
در همین مدت برنج را نیز بین 2 الی 3 ساعت درون اب و نمک خیس کنید. مدت زمان خیساندن برنج نسبت به نوع برنج متفاوت است. بعد از ان برنج را ابکش کنید و درون قابلمه که دو لیوان اب ریخته شده و اب به جوش امده برنج را بریزید. تا برنج کمی نرم شود سپس انرا نیز ابکشی کنید.
در ادامه طرز تهیه کوفته تبریزی دوتا ظرف شیشه ای را اماده کنید. درون یکی از ظرف ها برنج و لپه را باهم قاظی کنید. انرا به خوبی باهم ورز دهید تا بافتی منسجم پیدا کند. مواد را با گوشتکوب بکوبید. تا کمی خرد شوند ، البته نباید برنج و لپه را به طور کامل له کنیم. درون ظرف دیگر یکی پیاز هارا رنده کنید. حسابی اب انرا بکشید. تا جایی که دیگر هیچ ابی نداشته باشد. سپس انرا با گوشت ترکیب کنید. به خوبی باهم ورز دهید. تا یک بافت منسجم پیدا کند.

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی و خوشمزه
به ظرفی که حاوی گوشت و پیاز بود. مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه و جوز هندی رنده شده را به گوشت اضافه می کنیم و خوب مخلوط میکنیم. سبزی های معطر را که شامل تره ، مرزه بود را دو قسمت میکنیم. قسمت اول را به گوشت اضافه میکنیم. مواد را 5 دقیقه باهم ورز میدهیم. تا عطر سبزی و ادویه ها به گوشت وارد شود. همچنین یک بافت منسجم را تشکیل بدهد.
در ادامه طرز تهیه کوفته تبریزی درون یک قابلمه برای تهیه سس کوفته ۴ لیوان آب میریزیم. وقتی اب به جوش امد. سپس تره ، مرزه که یک قسمت ان مانده بود.به همراه رب گوجه فرنگی ، پیاز داغ ، دارچین و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم. در مرحله اخر مخلوط برنج و لپه ای که باهم قاطی کرده بودیم را به ظرف حاوی گوشت و سبزی های معطر اضافه میکنیم. پس از ان تخم مرغ را نیز به مواد اضافه میکنیم.
مجددا مواد را به مدت 5 دقیقه دیگر ورز میدهیم. تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند. در ادامه دستمان را کمی خیس میکنیم .به اندازه کف دست از مایه کوفته را بر میداریم و کمی ورز میدهیم. سپس یک گردو ، زرشک را وسط آن قرار میدهیم . با دست کوقته را به صورت گرد شکل می.دهیم. سپس انها را داخل قابلمه سس می چینیم.

طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۴ نفر
در ادامه طرز تهیه کوفته تبریزی چندین نکته مهم وجود دارد. حرارت گاز را در ابتدا بالا ببرید تا آب به جوش آید. پس از آن شعله گاز را کم کنید و بگذارید تا به آرامی کوفته ها بپزند. میزان آب کوفته نباید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. آب درون قابلمه نباید در حال قل خوردن باشد. زیرا باعث باز شدن کوفته ها میشود. پس باید با حرارت بسیار ملایم کوفته ها را بپزیم تا پس از پخت کاملا سالم و منسجم باقی بمانند.
یکی از نکات مهم در انسجام کوفته این است. که تا 20 دقیقه اول به هیچ وجه کوفته ها دست نزنید و بر نگردانید.. زیرا ممکن است باز شوند. پس از گذشت 35 دقیقه می توانید کوفته ها را در قابلمه بچرخانید. تا تمام قسمت های کوفته ها به صورت یکنواخت پخته شوند.
در ادامه طرز تهیه کوفته تبریزی اجازه دهید کوفته ها به مدت 100 دقیقه با حرارت کم بپزند. در این حین چند باری سعی کنید آب سس را روی کوفته ها بریزید تا قسمت رویی کوفته ها خشک نشود. پس از اماده شدن کوفته انرا درون ظرف بریزید و سس ان را درون یک کاسه کنار کوفته قرار دهید. نوش جان امیدواریم طرز تهیه کوفته تبریزی مورد رضایت شما باشد.


کالری کوفته تبریزی
بعد از طرز تهیه کوفته تبریزی به کالری ان میرسیم. کالری کوفته تبریزی میتواند به نسبت عوامل متفاوتی همچون نوع گوشت یعنی اینکه چه مقدار چربی دارد. میزان برنج استفاده شده و موارد دیگر متفاوت باشد. تازه این بدون در نظر گرفتن مخلفات کوفته تبریزی هست. یعنی افرادی کوفته تبریزی را با نان یا برنج سرو میکنند. که این به خودی خود دارای کالری میباشد.
به طور میانگین در هر 100 گرم کوفته تبریزی 190 کالری وجود دارد. علاوه بر این دارای 13 گرم پروتئین و 20 گرم کربوهیدرات و 8 گرم چربی دارد. که به نسبت میزان پروتئین خوبی را دبه بدن میدهد. اما بهتر انکه بتوان میزان چربی انرا کم کرد. تا برای سلامتی مناسب تر باشد. ما در طرز تهیه کوفته تبریزی سعی بر کم بودن چربی داشتیم.
دیدگاهتان را بنویسید